Cadde ‘Çocuklar önceliğimiz’

‘Çocuklar önceliğimiz’

24.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

UCİM ile yaptıkları toplantıda deprem bölgesindeki son durum ve verileri öğrenen ünlü isimler, “Kadın ve çocuklar önceliğimiz... Üzerimize düşeni yapmak, onlara destek olmak istiyoruz” dediler.

‘Çocuklar önceliğimiz’

‘Çalışmaya hazırız’

Haberin Devamı

Hatice Şendil, Serkan Çayoğlu, Yıldız Çağrı Atiksoy ve Aslı Tandoğan gibi isimler, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin (UCİM) yöneticileriyle, toplantı yaptı. Ünlü isimler ve ekip, ‘Önümüzdeki günlerde depremzedeler için nasıl bir çalışma yapılabiliriz?’i konuşmak için bir araya geldi. Çayoğlu, “Sivil toplum kuruluşları olarak, üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Sivil toplum göreve hazır!” dedi.

‘Destek olmak istiyoruz’

“Asrın felaketini yaşıyoruz” diyen Şendil ise, “Türkiye tek yürek oldu. Deprem dolayısıyla refakatsiz kalan çocuklarımız, bebeklerimiz, depreme birinci derecede yakalanan çocuklarla aileler, yalnız kalan kadınlarımız ve önümüzdeki bir ay içinde    24 bin anne olacak kadınlarımız için, hastane, psikolojik destek ve okul süreçlerine destek olmak istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Farkındalık yaratmalıyız’

‘Çocuklar önceliğimiz’

Özge Özpirinçci, “Normalleşelim mi?” anketleriyle ilgili şöyle konuştu: “Sosyal medyaya mesafeli davranıyorum. İçinden gelen ne isterse yapsın. Birbirimizin kusurlarına değil, ortak noktalarımıza odaklanma zamanı. Toplum olarak farkındalık yaratma taraftarıyım.”

‘Acılı bir hikâyeyi mutlu seyrettik’

‘Çocuklar önceliğimiz’

Sefo, deprem bölgesinde Aleyna Tilki’yle üç gün kalarak çocuklara moral verdi. Rapçi, “Acılı bir hikâyeyi mutlu seyrettik. Çocuklar bizi görünce çok mutlu oldular. İnsanların bize ihtiyacı vardı. Fazla derinlerine girmek ve konuyu bile açmak istemedim” şeklinde konuştu.

Gözyaşlarına hâkim olamadı

Deprem bölgesine giderek çocuklara moral veren Berfu Yenenler, katıldığı programda gözyaşlarına hâkim olamadı. Sosyal medya fenomeni, “Suriyeli çocuk da çok vardı. Yüzde 50 yüzde 50 gibi... Çadır kentte kardeş gibi olmuşlar. En zor durumda çocuklar olmasına rağmen, en mutlu en pozitif olanlardı. Bu daha da yaralayıcı ve kırıcı... Kek veriliyor, alıp bana getiriyor ‘Sen de ister misin abla?’ diyor. Bu insanın içini acıtan bir durum” diyerek, ağladı.

Yardım istedi

‘Çocuklar önceliğimiz’

Kristen Anniebell, 15 milyon takipçili Instagram hesabından seslendi. Oyuncu Birleşmiş Milletler’in yardım fonlarına, Türkiye ve Suriye’de yaşanan deprem için yardım çağrısında bulundu. Lindsay Lohan da Save The Children’ın sayfasını yayınlayıp, takipçilerini bağış yapmaya davet etti.