Cadde ÇOCUKLARA ALTERNATİF MÖNÜLER - YERKEN EĞLENSiNLER

ÇOCUKLARA ALTERNATİF MÖNÜLER - YERKEN EĞLENSiNLER

05.02.2013 - 21:37 | Son Güncellenme:

Çocuğunuzu sağlıklı abur cubura yönlendirmek elinizde. Onlar sağlıklı beslenirken, eğlenmelerini de sağlayabilirsiniz

ÇOCUKLARA ALTERNATİF MÖNÜLER - YERKEN EĞLENSiNLER

İpek Kuşçu’nun yazdığı, Hayy Kitap’tan çıkan ‘Abur Cubura En Güzel Alternatifler’ adlı kitap; şekersiz tatlılar, atıştırmalıklar ve içecekler tarifleriyle çocukların sağlıklı beslenmesine katkı sağlıyor. İşte kitaptan birkaç tarif

Haberin Devamı

Kestaneli bazlama

Malzemeler:
* 1 adet yumurta
* 5-6 yemek kaşığı pekmez
* Yarım su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 büyük çay bardağı dolusu kestane püresi
* 1 su bardağı tam buğday unu
* 1 çay kaşığı karbonat

Hazırlanışı:
Yumurtanın akıyla sarısını ayırın. Akını bir fiske kristal kaya tuzu ilave ederek kar haline gelene kadar çırpın. Ayrı bir kapta yumurta sarısı, süt ve pekmezi karıştırın. Kestane püresi, un ve karbonatı ilave edin, iyice karıştırın. Karışıma, yumurta akını ekleyin. Tavayı tereyağıyla yağlayın. Karışımı sıkma torbasına yerleştirin. Bazlamaları, kalp şekli vererek sıkmaya calışın. Kısık ateşte arkalı önlü iyice pişirip servis edin.

Ballı kuru meyveli dondurma

Haberin Devamı

Malzemeler:
* 2 su bardağı ılık süt veya süzme yoğurt
* 2 su bardağı kayısı veya incir (diğer kuru meyvelerle de olabilir)
* 3-4 yemek kaşığı organik bal
* 2 su bardağı ince çekilmiş fındık veya ceviz (antep fıstığı veya badem de olabilir)

Hazırlanışı:
Kuru meyveleri yıkayıp küp şeklinde doğrayın. Üzerini örtecek miktarda sıcak su ilave edin, meyveler yumuşayana kadar bekletin. Daha sonra ılık süt veya süzme yoğurtla karıştırın. Balla tatlandırın. İnce çekilmiş fındık veya cevizi ekleyin, iyice karıştırın. Buzluğa dayanıklı bir kaba düzgünce yayın. Biraz katılaşınca (1 saat kadar sonra) çıkartın, çatalla
karıştırın ve tekrar döndürün. Bu işlemi birer saat arayla iki kez tekrarlayın. İyice donunca artık servise hazır
olacaktır. Dondurma kaşığıyla toplar yaparak kaselere koyun ve kuru meyvelerle süsleyerek servis edin.

ERiKLi PEYNiR EKi

Malzemeler:
* 200 gr. yumuşak tuzsuz peynir
* 4 yemek kaşığı kaymak
* 2 adet yumurta
* Yarım su bardağından az eksik un
* 1 çay bardağı yulaf ezmesi
* 4 yemek kaşığı organik bal
* 2-3 yemek kaşığı ceviz (ince çekilmiş)
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 250 gr. kırmızı erik veya mevsim meyvesi (küp şeklinde doğranmış)

Hazırlanışı:
Peyniri ve kaymağı mikserle çırpın. Ayrı bir kasede yumurtaları da çırpın ve içine 1 yemek kaşığı balı ekleyin. İkisini karıştırın. Unu ekleyin.
Eriklerin çekirdeklerini çıkarın. Yulaf ezmesini rondodan geçirin. Üzerine ince çekilmiş cevizi, tereyağını ve kalan balı ekleyin, ince bir tabaka halinde kapların dibine yerleştirin. Üzerine doğradığınız meyveleri ardından da peynirli yumurtalı unlu karışımı azar azar pay edin. Kalan meyveleri de üzerine serpiştirin ve 20 dakika kadar buharda pişirin. Soğuyunca servis edin.

Haberin Devamı

Çimlendirilmiş ballı buğday
Malzemeler:

* 1 fincan çimlendirilmiş organik buğday
* 1 fincan kavrulmuş susam veya ince öğütülmüş ceviz, fındık
* 1 fincan kuru üzüm
* 2 yemek kaşığı organik bal
* 2 yemek kaşığı süt veya su
* 1 avuç kadar hindistan cevizi rendesi

Hazırlanışı:
Çimlendirilmiş buğday, üzüm, ceviz veya susamı, 2 yemek kaşığı su veya sütle blenderden geçirin. Balı ilave edin. Oluşan karışımdan elinizle yuvarlak küçük toplar yapın. Hindistan cevizine bulayıp servis edin.

PEYNiRi ÇOK?SEVEN?KEDi

Malzemeler:
* 1 litre süt
* Yarım çay bardağı limon suyu veya 275 ml. kefir
* 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı kristal kaya tuzu
* 1 adet salatalık
* 1 adet domates

Süslemek için:
* Kırmızı biber
* Zeytin
* Maydanoz

Hazırlanışı:
Süt kaynamaya başlayınca limon suyu ekleyin. Bir süre daha kaynatın. (kefir eklerseniz sütle kaynatın, limon suyu eklemeyin) Süt iyice kesilip iri topaklara dönüşünce ocaktan alın. İki saat soğumasını bekleyin. Daha sonra cam kasenin üzerine süzgeç koyun. Kesilmiş sütü süzgeçten geçirin. Yarım saat bekletin. Süzülünce tuz ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. Domatesi yıkayıp, alt kısmını kesin, ters çevirip uzerine salatalık dilimi yerleştirin. Peynire top şekli verip salatalığın üzerine yerleştirin. Peynirden kulak, zeytinden gözlerini, kırmızı biberden burnunu ve kuyruğunu yapın.

Haberin Devamı

YARIN: EV ÇORBALARI