Cadde CÜNDÜBEYOĞLU’NUN KUMDAN KALESi

CÜNDÜBEYOĞLU’NUN KUMDAN KALESi

28.07.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

‘Kalbim Seni Seçti’ dizisiyle ekranlara dönen oyuncu Ebru Cündübeyoğlu Kurtköy’deki evini Instyle Home dergisine açtı. Kendi dekore ettiği daireden, onun tango aşkı, pozitif hayat felsefesi güzel şiirleri eşliğinde yayılıyor

CÜNDÜBEYOĞLU’NUN KUMDAN KALESi

Oyuncu Ebru Cündübeyoğlu radyocu eşi Mert Güçlü Mete ve kızı Duru’yla yaşadığı bu apartman dairesine yedi yıl önce taşınmış. Şu sıralar ‘Kalbim Seni Seçti’ adlı dizide kızını parkta kaybeden ve bu yüzden evliliği sona eren bir anne rolünde.... Konu çocuktan açılınca birden gözleri parlıyor. Kızı Duru’nun (5.5) aileye katılmasıyla hayatının ne kadar renklendiğinden bahsediyor. “Burası en çok ona yaradı. Çok arkadaşı var. Şimdi aşağıda havuzda ve bütün gün onu kimse yukarı çıkaramaz artık” diye keyifle anlatıyor.
“Daha önce Gayrettepe’de yaşıyordum. İyi bir yatırım olacağını düşünen teyzem buradan bir ev sahibi olmam için beni ikna etti. O zamana kadar Kurtköy’ün yolunu bile bilmezdim. Gelip burada yaşamaya başlayınca da sevdim. Evet, şehre biraz uzak. Ama insan zamanla alışıyor. Benim hayatımı da çok etkilemiyor açıkçası. Burası bölge olarak ‘uydu kent’ seçilmişti vakti zamanında. Yani alt yapısı ve mimari gelişimi istikrarlı büyüyen bir yer” diyor Cündübeyoğlu. Ev, bir sitenin içinde yer alan apartmanın en üst katında. Eşiyle 2003’te evlendiklerinde kısa bir süre kendi evinde oturup sonra Kurtköy’deki bu daireyi satın almışlar. “Eşimle otobanda giderken fark etmiştik siteyi. Koskoca arazide etrafında yapı olmayan tek başına yükselen bir inşaattı” diyor.

Haberin Devamı

Banyo ve mutfak baştan yapılmış
250 m2’lik daire, dört oda, salon, mutfak ve iki banyodan oluşuyor. Eve girdiklerinde birçok değişiklik yapmışlar. Bu konuda mimar Erhan Bozoğlu’ndan yardım almışlar. Onun için evde çok dolap olması önemliymiş. Banyo ve mutfak da Cündübeyoğlu’nun isteğine göre baştan yenilenmiş. “Eşim bu konuda her ayrıntıyı bana bıraktı. Ben de bu işlere zaten meraklıyım” diyor. Kum rengi salon duvarlarına uyum sağlayacağını düşündüğü için bal köpüğü renginde bir oturma grubu tercih etmiş. “Pastel tonları evde görmeyi seviyorum. Ama aralara mutlaka renk katmak lazım” derken salonun diğer köşesindeki kırmızı oturma köşesini işaret ediyor. Turkuaz ve somon onun evde görmeyi sevdiği renklerden. Çalışma odasını bu yüzden turkuazla renklendirmiş Cündübeyoğlu. TV ünitesinin arkasındaki duvarı tuğla görüntüsü sevdiği için Art Stone’a yaptırmış. “Aslında böyle bir renk kataloglarında yoktu. Benim istediğim doğrultuda hazırladılar. Ama sonra onlar da beğenip üretmeye karar verdiler” diye anlatıyor. Evdeki çoğu mobilya ağırlıklı olarak Modoko’da Karizma Mobilya’ya özel yaptırılmış. “Kanepeler salonun ebatına uygun olarak tasarlandı ” diyor.

Haberin Devamı

Mutfakta zaman geçirmeyi seviyor
Salon duvarına astığı Fabian Perez reprodüksiyonlarını aile dostları Nur Karaçelebi yapmış. “Tango yapmayı çok seviyorum. Perez’in de bu tango yapanlar serisini çok beğenirdim. Sonunda yaptırmaya karar verdim” diyor. Geçen yıl gittiği Buenos Aires’in onu ne kadar etkilediğini anlatıyor sonra da. “Harika bir yer... Her köşe başında müzik ve dans var” diyor keyifle. Şimdi en büyük hayali eşiyle planladıkları New York seyahati. “Ama hep ertelemek zorunda kalıyoruz. Set hayatı insanın program yapmasına pek müsaade etmiyor” diyor durumu kabullenmiş bir ifadeyle. Lineadecor modern beyaz mutfağını özellikle ada olarak tercih etmiş. “Evdeyken mutfakta eşim ve kızımla zaman geçirmeyi severim. Ben yemek hazırlarken birileriyle sohbet etmek güzel oluyor” diyor Cündübeyoğlu. Papaz yahnisi ve leziz soslu salataları çok meşhurmuş. Dizi setinden eve yorgun dönse de mutfağa girmeyi ihmal etmemeye çalışıyor.

Haberin Devamı

Enerjisi yüksek antre
Mutfağı ne kadar aydınlık ferah olmalıysa antre de o kadar renkli ve enerjisi yüksek olmalı ona göre.
“Genelde evlerin antresi es geçiliyor gibi geliyor bana. Benim içinse bir evin en önemli yeri. O yüzden burayı renk konusunda cazibe merkezi yaptım” diyen oyuncu keçe kalemle kendi çizdiği ‘mandala’ları çerçeveleterek buraya asmış. Bunun Hint kökenli inanışlarda metafizik veya sembolik bakımdan mikro kozmosu gösteren şekillere verilen ad olduğunu anlatıyor. “Genellikle daire veya kare şeklinde olan ve her şeyin mistik merkezini sembolize eden mandala’lar benim de meditasyon nesnemdir. Her bir deseni yaparken hep ailem, sevdiklerim ve ülkem için güzel dileklerde bulundum” diyor. Yine Lot’tan çok severek aldığı narı çağrıştıran duvar kağıdını da bereketi sembolize ettiğini düşünerek kaplatmış antresine. Yaşam felsefesini de ‘Aşılı Kolum’ (2005) adlı kitabındaki bir şiirle özetliyor kısaca Cündübeyoğlu. “Hayat, kumdan kale yapmaksa, deniz kenarıda. Dalga hesabı yapmamaktır yaşamak...” O kumdan kalesinde huzuru bulmuş biri kesinlikle.