Cüneyt Sadıç

Cüneyt Sadıç

csadic@destinationsforever.com

Tüm Yazıları

Kayak merkezlerinde beklenen kar sonunda gelmeye karar verdi. Palandöken, Zigana, Sarıkamış, Erciyes, Mersivan ve Nemrut’ta kar kalınlığı 20 cm.’yi geçti. Kış mevsiminin en keyifli aktivitesi olan kayak vücudumuzu zinde tutarken, karla kaplı dağlar ve ormanlar ise ruhumuzu dinlendirmekte. Kayak yapmasanız bile lapa lapa yağan kar altında, tertemiz havadaki kar kokusu eşliğinde, sevdiceğiniz ile elele yapacağınız bir yürüyüş sonrası, şömine önünde yudumlayacağınız salep ya da kahve içinizi ısıtacak, sizi farklı bir dünyaya taşıyacaktır.

Haberin Devamı

Eskiden zenginlikle eşleştirilen kayak sporu, her yıl artan yatırımlar nedeniyle bugün artık herkesin yapabildiği bir spor haline geldi.

Güzel yurdumda doğudan batıya 40’ın üzerinde kayak merkezi mevcut. Dolayısı ile bu Türkiye’nin neresinde olursanız olun artık kayak yapacak bir yere yakınsınız demek. Kayak yapamıyorsanız bile, ailece bir hafta sonu kaçamağı yapın. Kar ve manzaranın keyfini çıkarın.

Artvin-Mersivan

2009’dan itibaren hizmet veren Atabarı Kayak Merkezi Artvin Şehir Merkezine sadece 16 kilometre uzaklıkta. Birbiriyle bağlantılı toplam 1300 metre uzunluğunda iki pist ve 595 metrelik bir telesiyej ile 159 metrelik teleski bulunan merkez geçen yıl 12 bin kişiyi ağırladı.

Ordu-Çambaşı

1850 metredeki Çambaşı Kayak Merkezi, denize ve havaalanına en yakın kayak merkezi olarak tanıtmakta kendini. Havalimanına yaklaşık 70, şehir merkezine ise 50 km. mesafede olan kayak merkezinde toplam uzunluğu 18 km.’ye ulaşan 11 adet kayak pisti ile biri 1753 metre diğeri ve 1104 metre olan iki adet de telesiyej hattı bulunmakta. Konaklamak isteyenler için ise 12 odalı bir otel ve 12 adet de bungalov mevcut.

Karabük-Keltepe

2020 ocak ayında açılan Kelpete Kayak Merkezi şehir merkezine 30 km., UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki Safranbolu’ya ise 40 km uzaklıkta. 2 bin rakımlı Keltepe Dağı’ndaki kayak merkezinde 2400, 2300 ve 1000 metrelik 3 pist ile 873 metrelik bir telesiyej, 690 metrelik bir teleski ve bir de babylift mevcut.

Ardahan-Yalnızçam

Yaklaşık 2700 metredeki Yalnızçam, Doğu Anadolu, Karadeniz ve Kafkaslar’ın kesişme noktasında yer almakta. Ardahan şehir merkezine 15, Kars Havalimanına ise 90 km. uzaklıktaki kayak merkezinde 4000, 1500 ve 600 metrelik 3 pist mevcut. 3000 metrelik bir telesiyej ve 2 adet te teleski kayakseverlere hizmet vermekte. Konaklamak isteyenler için ise 40 odalı bir otel mevcut.

Haberin Devamı

İzmir-Bozdağ

Çığ tehlikesi nedeniyle ile 2017’de kapatılan kayak merkezi, önlemlerin alınması sonrası bu yıl yeniden hizmet vermeye hazırlanıyor. İzmir’e 110 km. mesafede Ödemiş’te bulunan ve Avusturya ekolüne göre planlanmış Bozdağ Kayak Merkezi, bin 700 m.’de olup aralık-mart arasında kayak yapılabilir. İki otel ve üç lifte sahip Bozdağ, kısa ve kolay pistiyle başlangıç seviyesindekiler ve snowboard öğrenenler için uygun.

Sivas-Yıldızdağı

110 ve 90 yataklı iki otellinde bulunduğu kayak merkezi Sivas’a 58 km. uzaklıkta. Altı pistin bulunduğu kayak merkezinde, 2 bin 551 ile 1636 metre uzunluğunda iki telesiyej ile 804 metre teleski kayakseverlere hizmet vermekte. “Türkiye’nin en genç en ekonomik ve en modern Kış Sporları ve Turizm Merkezi” sloganını kullanan kayak merkezi geçen yıl 400 bin kişiyi ağırlamış

Haberin Devamı

Güzel yurdumun kayak merkezlerindeki kar kalınlığı ve hava durumunu merak edenler için Meteoroloji Genel Müdürlüğü www.mgm.gov.tr adresinde, tahminler sekmesi altında yer alan kayak merkezleri kısmında detaylı bilgi vermekte.

Planlarınızı yaparken mutlaka bir gözatın…

GÜZEL YURDUMUN AZ BİLİNEN KAYAK MERKEZLERİ

KUTLAMA NOTU:

Dün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günüydü. Gece, gündüz, hafta sonu, yılbaşı, bayram demeden halkın haber alma hakkı için çalışan tüm yurdum gazetecilerinin bu anlamlı günü kutlu olsun!