Cüneyt Sadıç

Cüneyt Sadıç

csadic@destinationsforever.com

Tüm Yazıları

Balayı, normal şartlar altında, hayatınızda bir kere yapacağınız ve unutulmaz olmasını arzuladığınız bir gezi, bir kutlama... Birbirlerine bir evlilik akdi ile bağlanan çiftin çıktıkları uzun yolculuğun ilk adımı, bir mahremiyet ve odaklanma zamanı. Balayında, siz ve eşiniz tamamen birbirinize ve birlikteliğinizin yarattığı mutluluğa odaklanıyorsunuz.

Özetle, balayından vazgeçmek, bundan sonra birlikte bir yaşam süreceğiniz o yeni hayata geçişteki ilk adımı, sadece ikinizin paylaşacağı o değerli özel zamana sahip olma fırsatını kaçırmak demek.

Haberin Devamı

Dolayısı ile yakın-uzak, ucuz-pahalı, sakin-çılgın fark etmez, imzaları atar atmaz kaçın bir yerlere ve yeni hayatınızın ilk günlerini sadece ikiniz, baş başa geçirin.
Ekim ayı için seçtiğim, muhteşem zaman geçireceğiniz ve de vize gerekmeyen beş balayı destinasyonu aşağıda.

Şimdiden mutluluklar dilerim…

Güney Afrika Cumhuriyeti

1 TL’nin 1 ZAR’a eşit olduğu Güney Afrika sunduğu birbirinden farklı ve zıt seçenekler ile sizi büyüleyecek. Cape Town, Johannesburg ve safari parklardaki ultra lüks oteller, lokantalar, uçsuz bucaksız üzüm bağları ve içkiler sizi şımartırken, penguenlerden babunlara, aslanlardan gergedanlara kadar muhteşem vahşi yaşam ve adrenalin pompalayan köpek balıkları ile dalış gibi etkinlikler unutulmaz anılarla dönmenize neden olacak. Çöller, ormanlar, savanlar ve dağlardan, plajlar, adalar, safari parkları ve modern şehirlere kadar her şeye ev sahipliği yaptığı için ‘tek ülkede kocaman bir dünya’ olarak tanımlanan Güney Afrika yeni evli çiftleri beklemekte.

30 güne kadar olan seyahatlerde vize sınır kapılarında kaşe şeklinde ve harçsız olarak alınabilmekte.

SONBAHARDA BALAYI HEM DE VİZESİZ

Singapur

Heyecan verici deneyimler, muhteşem manzaralar, harika bir mutfak, rüya gibi oteller Singapur’u, Asya’daki en iyi balayı destinasyonlarından biri yapmakta. Singapur, Instagram’da en çok paylaşılan 10 balayı destinasyonundan biri. Changi Point’te muhteşem gün batımını izleyin, Singapur’un en güzel kumsallarının ve eğlence parklarının yer aldığı Sentosa’ya gidin, dalga şeklindeki Henderson Waves Köprüsünde el ele yürüyün. Jewel Box’ta gökyüzünde başbaşa bir akşam yemeğinin keyfini çıkarın. Ve dönmeden önce birbirinize olan aşkınızı Aşk Tapınağı olarak bilinen Yueh Hai Ching Tapınağı’nda perçinleyin. Türk vatandaşları 90 gün süreyle vizeden muaf.

Haberin Devamı

SONBAHARDA BALAYI HEM DE VİZESİZ

SONBAHARDA BALAYI HEM DE VİZESİZ

Arjantin

Balayınız için Arjantin’e gitmeyi planlıyorsanız tango öğrenmeye başlayın. Gece hayatı dünyaca ünlü Buenos Aires’e dünyanın dört bir köşesinden insanlar tango için gelmekte. Güney Amerika’nın bu Avrupa kokan şehrinde öğleden öncelerinizi Paris’e benzeyen sokaklarında dolaşarak, akşamlarınızı ise barlar ve tangonun mabetleri kabul edilen milongalar arasında geçirmeye hazır olun.

Tropikal flora ve faunanın eseri muhteşem doğası, göz kamaştırıcı beyaz buzulları, renkli şehirleri, muhteşem mutfağı ve dost canlısı insanları ile Arjantin pek bir çekici. Türk vatandaşları 90 güne kadar süreli seyahatlerinde vizeden muaf.

SONBAHARDA BALAYI HEM DE VİZESİZ

Fas

Balayınızı egzotik ama çokta uzak olmayan ve de makul fiyatlı bir ülkede planlıyorsanız Fas tam size göre. Zengin kültürü, ağzınızı sulandıracak yemekleri, uçsuz bucaksız çölleri, dağları, labirenti andıran çarşıları ve muhteşem mimarisi sizi büyüleyecek.

Haberin Devamı

Berberice ‘Tanrı’nın Toprakları’ anlamına gelen Marakeş; ülkenin geleneklerini ve kültürünü en derinden hissedeceğiniz merdivenli daracık sokakları, otantik evleri ile herşeyin masmavi olduğu Şafşavan; sahil kenarında lüks bir butik otel, karla kaplı Atlas Dağları ile Fas, çok farklı seçenekler sunan bir balayı destinasyonu ve sadece beş saat uzaklıkta...

Türk vatandaşları 90 gün süreyle vizeden muaf.

SONBAHARDA BALAYI HEM DE VİZESİZ

Antigua

Muhteşem kumsallar, tropik meyvelerin satıldığı hayat dolu pazarlar, deniz yaşamını ve mercanlarla kaplı gemi enkazlarını ortaya çıkaran berrak turkuaz sular, gün batımında Atlantik Okyanusu ile Karayip Denizi arasında seyreden bir katamaranda teninizde hissedeceğiniz rüzgâr, Doğu Karayipler’deki Leeward Adaları’nın ortasında bulunan Antigua’yı mükemmel bir balayı destinasyonu yapmakta. Türk vatandaşları 90 gün süreyle vizeden muaf.

SONBAHARDA BALAYI HEM DE VİZESİZ