Cadde Defne Samyeli'nden yapay zeka dolandırıcılığı uyarısı! 'Yüzlerce kez sorgulayın'

Defne Samyeli'nden yapay zeka dolandırıcılığı uyarısı! 'Yüzlerce kez sorgulayın'

23.01.2024 - 12:36 | Son Güncellenme:

Şarkıcı Defne Samyeli, görüntüsü ve sesi kullanılarak yapay zekâ ile üretilen reklam filmine karşı uyarıda bulundu. Samyeli, "Yüzümü ve YouTube kanalımdaki yayınlarımı kullanarak vatandaşları dolandıranlar hakkında yasal süreci başlatacağım" açıklamasını yaptı.

Defne Samyelinden yapay zeka dolandırıcılığı uyarısı Yüzlerce kez sorgulayın

Son günlerde tartışma konusu olan 'yapay zeka ile dolandırıcılık' türlerine bir yenisi daha eklendi. Söz konusu dolandırıcılığın son kurbanı Defne Samyeli oldu.

Haberin Devamı

Ünlü ismin sesi ve görüntüsü kullanılarak yapay zekâyla bir reklam filmi üretildi. Sahte reklamda; yeni bir yatırım aracını tavsiye eden Samyeli, kullanıcıların paralarını katladığına dair tavsiyelerde bulunuyor.

Defne Samyelinden yapay zeka dolandırıcılığı uyarısı Yüzlerce kez sorgulayın

"İŞİN İÇİNDE PARA VARSA MİSLİYLE DİKKATLİ OLUN"

Defne Samyeli, sahne reklam filmi hakkında şu ifadeleri kullandı:

Bu videonun tamamen uydurma bir montaj işi olduğu ilk bakışta anlaşılsa da anlıyorum ki birçok vatandaşımızın dolandırılmasına neden olmuş. Bu bir yandan yapay zeka kullanımının ne tehlikeli boyutlara ulaşabileceği konusunda bize fikir vermesi açısından anlamlı. İnsanları herhangi bir yatırıma yönlendirecek bir yayın yapmadım, bu gibi sponsorlu yayınları gördüğü zaman demek ki insanların misliyle dikkatli olması gerekiyor, hele işin içinde para varsa. Sadece ben değil, en güvendiğiniz başka kim varsa bu devirde ‘paranızı şuraya yatırın’ şeklinde bir video gördüğünüzde yüzlerce kez sorgulamanızı öneririm. Yüzümü ve YouTube kanalımdaki yayınlarımı kullanarak vatandaşları dolandıran, bu videoları yayan, yayınlayan sorumlular hakkında yasal süreci başlatacağımı bu vesileyle duymak isterim.

Defne Samyelinden yapay zeka dolandırıcılığı uyarısı Yüzlerce kez sorgulayın