Cadde Denemesi bile parayla! Otomobil fiyatına gelinlik

Denemesi bile parayla! Otomobil fiyatına gelinlik

28.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Düğün sezonunda gelinlik fiyatları cep yakıyor. 20 bin liradan başlayan fiyatlar, ünlü markalarda 1 milyon 200 bin liraya kadar çıkıyor. Ünlü isimler de düğünlerinde giydiği gelinliklerle adından sık sık söz ettiriyor. Üstelik sanatçıların çoğu, birden fazla gelinlik tercih ediyor.

Denemesi bile parayla Otomobil fiyatına gelinlik

ALEYNA SEVİM / İSTANBUL
Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte evliliğe adım atmaya hazırlanan kadınların adresi gelinlikçiler oldu. Mağazalarda 20 bin liradan başlayan gelinlik fiyatları, ünlü markalarda 1 milyon 200 bin liraya kadar çıkıyor. Tasarımcılar ve gelinlik satanlar, kumaşın ve süsleme taşlarının yurt dışından dövizle gelmesi nedeniyle maliyetin arttığını belirtiyor.

Haberin Devamı

Fatih ve Kadıköy bölgesinde gezdiğimiz gelinlikçilerde, birçok mağazada kapora usulü fiyatlandırma yapılıyor. Taksit seçeneklerinin çok bulunmadığı dükkanlarda, satın alınacak gelinliklerin fiyatının 3’te 1’i kapora olarak isteniyor. Kalan ücret de teslimatta ya tek çekim ya da nakit olarak talep ediliyor.

Denemesi bile parayla Otomobil fiyatına gelinlik

Fatih bölgesindeki gelinlik satın alma fiyatları, modele göre 25 bin liradan 70 bin liraya kadar çıkıyor. Kiralama fiyatları da cep yakıyor. 23 bin liradan kiralanabilen gelinlikler, 50 bin liraya kadar çıkıyor. Alıcı kişiler ise biraz daha fazla para vererek, hatıra kalması için satın almayı tercih ediyor. Kadıköy bölgesinde ise satın alma 20 bin liradan 90 bin liraya kadar çıkarken, kiralama 18 bin ile 45 bin lira arasında değişiyor. Fiyatlar modellerin kumaşına ve taşına göre değişiyor.

Haberin Devamı

Denemesi bile parayla Otomobil fiyatına gelinlik

Gökçe Bahadır'ın gelinliklerinden birinin fiyatı 85 bin TL...

TASARIMDA İKİ KAT!

AVM’lerde ise fiyatlar üst seviyelere çıkarken, sadece satın alım yapılabiliyor. İki farklı AVM’deki mağazalarda 50 bin ile 300 bin lira arasında değişen fiyatlar göze çarparken, bir diğer AVM’deki gelinlikler ise 50 binden başlayıp, 1 milyon 200 bine kadar yükseliyor. Tasarım gelinlik fiyatları ise standartlarına göre iki katı civarında...

Denemesi bile parayla Otomobil fiyatına gelinlik

Ebru Şahin'in giydiği gelinliklerin toplam değeri 500 bin TL...

GELİNLER DAHA SEÇİCİ!

Bazı mağaza sahipleri gelinlikleri denemek için dahi para alındığını ve bu durumun piyasayı kötü etkilediğini belirtti. Satışlarda büyük bir düşüş yaşanmadığını anlatan mağaza sahipleri, geçen yıllara nazaran alıcıların daha seçici olduklarını ve uygun fiyatlı ürünlere yöneldiklerini anlattı.

Denemesi bile parayla Otomobil fiyatına gelinlik

Dilan Çıtak Tatlıses, gelinliklerinden birini kendisin tasarladı

FİYATLAR MODELE GÖRE DEĞİŞİYOR

Fatih’teki gelinlik dükkanı sahibi Nimet Öztürk, 15 yıldır bu işi yaptığını, fiyatların her zaman modele, kumaşa, işlemeye, dantele, kişinin boyu ve kilosuna göre farklılık gösterdiğini söyledi. Kadıköy’deki mağazada gelinlik provasına giden bir kişi ise, “Kına elbisesi de gelinlik fiyatına yakın... Fiyatlar her gün artıyor. Benim hayatımda önemli bir gün olduğu için mecbur alacağım” dedi.

Haberin Devamı

Denemesi bile parayla Otomobil fiyatına gelinlik

Mısırlı milyarder iş insanıyla ikinci evliliğini yapan Şeyma Subaşı’nın gelinliklerinden birinin fiyatı yaklaşık 310 bin TL...

ÜNLÜLER KAÇ GELİNLİK GİYDİ?

Ünlü isimler düğünlerinde giydiği gelinliklerle adından sık sık söz ettiriyor. Tek gelinlik tercih etmeyen sanatçılar, en az iki farklı modelle davetlilerin karşısına çıkıyor. Eylül ayında İtalya’da iş insanı Nazım Akmandil’le nikah masasına oturmaya hazırlanan Burcu Esmersoy da beş gelinlik giyeceğini söyledi.

Denemesi bile parayla Otomobil fiyatına gelinlik

Demet Özdemir'in giydiği gelinliklerin toplam fiyatı 200 bin TL...

Şeyma Subaşı: 5 gelinlik

Demet Özdemir: 3 gelinlik

Eda Ece: 3 gelinlik

Fahriye Evcen: 3 gelinlik

Dilan Çıtak Tatlıses: 3 gelinlik

Neslihan Atagül: 2 gelinlik

Ebru Şahin: 4 gelinlik

Gökçe Bahadır: 2 gelinlik