Cadde Deniz Akkaya ile Efe Önbilgin mahkemelik olmuştu! Karar verildi

Deniz Akkaya ile Efe Önbilgin mahkemelik olmuştu! Karar verildi

27.05.2021 - 17:30 | Son Güncellenme:

İş insanı Efe Önbilgin, Deniz Akkaya ile ilişkisinden olan 11 yaşındaki kızı Ayşe'nin bikinili fotoğraflarının sosyal medyada paylaşılmasının engellenmesi için eski mankene açtığı davayı kaybetti. Deniz Akkaya, kızının fotoğraflarını sosyal medyadan kullanabilecek.

Deniz Akkaya ile Efe Önbilgin mahkemelik olmuştu Karar verildi

Yurt dışında yaşayan iş insanı Efe Önbilgin, Deniz Akkaya ile ilişkisinden doğan 11 yaşındaki kızının bikinili fotoğraflarının sosyal medyada paylaşılması üzerine eski sevgilisini Aile Mahkemesi'ne şikayet etmişti. Akkaya'nın çocuğun fotoğraflarını ticari ve reklam amaçlı kullandığını ileri süren Önbilgin, fotoğrafların sosyal medyadan kaldırılmasını talep etmişti.

Haberin Devamı

İstanbul Aile Mahkemesi'ne açtığ davada Efe Önbilgin, Deniz Akkaya ile yaşadığı birlikteliğinden 2009 yılında Ayşe adında bir çocuklarının olduğunu belirtmişti. Önbilgin, velayeti kendisinde olmasa da çocuğun gelişiminde kendi söz hakkının bulunduğunu söylemişti.

Önbilgin, Instagram'da bir milyon takipçisi olan Deniz Akkaya'nın reklam ve ticari amaçlı mayo ve bikinilerle, küçük Ayşe'yi bikinili halde bir firmanın reklamlarında kullandığını ileri sürmüştü. Küçük kızın bikinili fotoğraflarını istismara açık bir şekilde sosyal medya hesabından yayınladığını iddia eden Önbilgin, bu fotoğraflara sosyal medyada tepki gösterildiğini, çocuğun menfaati için görsellerini sosyal medyada kullanmasının durdurulmasını ve ticari amaçlı kullanmasının yasaklanmasını istemişti.

Deniz Akkaya ile Efe Önbilgin mahkemelik olmuştu Karar verildi

Haberin Devamı

"KENDİSİNE ULAŞAMIYORUZ"
Deniz Akkaya ise mahkemede, "Efe Önbilgin çocuğumu ne görmekte ne de nafakasını ödemektedir. Ben çocuğuma zarar verecek hiçbir şey yapmam. Çocuğum babasıyla konuşmak istiyor, ancak kendisine ulaşamıyoruz" demişti.

TANIK DİNLENMİŞTİ
Mahkemede Akkaya'nın aile dostu olarak dinlenen tanık, ünlü mankeni uzun yıllardır tanıdığını, Ayşe ile sürekli olarak görüştüklerini, Ayşe'nin bikinili fotoğraflarını internette gördüğünü ve Akkaya'nın ticari amaçlı kullandığını düşünmediğini dile getirmişti.

MAHKEME KARARINI VERDİ
Günaydın'dan Deniz Yusufoğlu'nun haberine göre; İstanbul Aile Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya tarafların avukatları katıldı. Mahkeme, Efe Önbilgin'in kızının fotoğraflarının sosyal medyadan kaldırılması ve önlenmesi talebini reddetti. Deniz Akkaya, artık kızı Ayşe'nin fotoğraflarını sosyal medyadan kullanabilecek.