Cadde Doğala dönüş modası!

Doğala dönüş modası!

19.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Pandemi sonrası kadınlarda sarı saç yerine doğal tonlara geçiş olduğunu belirten kuaför Eray Yurga’ya sezon trendlerini sorduk.

Doğala dönüş modası

LALE DANIŞMAN - Sosyal yaşamın tanınmış simalarından Eray Yurga, kuaförlük mesleğinin dışında kişisel gelişim çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. Ülkemizi uluslararası alanda başarıyla temsil eden iş insanıyla, saç trendleri ve bakım tüyolarını konuştuk.

Haberin Devamı

Kendinizden bahseder misiniz?

Bu mesleğe İzmir’de başladım. Çıraklık dönemimi bitirdikten sonra İstanbul’un sayılı ünlü kuaförlerinden olan amcamla yola devam ettim. Şimdilerde ise tek başıma 21 yılı geride bıraktım.

Normalleşme süreciyle müşterilerinizle yeniden bir aradasınız. Bu süreçteki gözlemleriniz neler?

Evet, uzun ve yorucu bir dönemi geride bıraktık artık herkes daha dikkatli ve titiz. Bu dönemde doğallaşma başladı. Çoğu kadın ya beyazlarını boyatmayarak uzatmaya karar verdi ya da kendi doğal rengine geri dönüş yaptı.

Yeni sezonda bizleri hangi trendler bekliyor?

Daha doğal tonları ön planda göreceğiz. Pandemi öncesi çokça sarı tonlar popülerdi ama özellikle bej renkler ve kumral tonlar ön planda. Kısa kesimler 2023 yılının başrolünde. Düz ve gizli katları olan yuvarlak perde kahküllü kesimler de olmazsa olmaz diyebilirim.

Haberin Devamı

Saç dökülmesi mevsim geçişinin olduğu bugünlerde hızlandı. Bu konuda uzman önerileriniz nelerdir?

Mevsimsel dökülmeler çok alışık olduğumuz bir konu ama bu sene daha yoğun karşılaşıyoruz. Bunun için bir dökülme önleyici profosyonel ürün temin edilebilir ayrıca her gün ve fazla sıcak suyla saçlar yıkanmamalı. Saçlar seyrek dişli tarak ya da doğal kıllar içeren fırçalar ile taranmalı.

Doğal yağlardan da yararlanabilir miyiz?

Elbette. Badem, Hindistan cevizi veya çam terebentin yağları ile saç diplerinize masaj yapabilirsiniz.

İşinizdeki başarınızı film setleri ve etkinliklere de taşıdınız. Bollywood filmlerinden ‘Tiger 3’ Türkiye ayağındaki çekimler nasıl bir deneyimdi?

Uluslararası bir projenin parçası olmak ve saçların emanet edilmesi gurur ve keyif vericiydi. İstanbul ve Kapadokya olmak üzere 15 günlük serüvendi. Dansçıların oyuncuların saçlarını yapmak unutulmaz anlar yaşattı. Heyecanla filmin yayınlanacağı 21 Nisan’ı bekliyorum.

Yüze göre saç kesimi nasıl olmalı?

Eğer oval hatlara sahipseniz, yüzünüzü olabildiğince ortaya çıkaran modelleri tercih edebilirsiniz. Katlı yerine daha düz kesimler tercih edilebilir.

Kare yüz hatlarına sahipseniz, elmacık kemiklerini belirginleştirmelisiniz. Saçın yandan ayrılarak kesilmesi, çene kemiklerini yumuşatır. Uçları katlı, yandan ayrılmış, orta uzunlukta bir saç tercih edilebilir.

Haberin Devamı

Uzun bir yüze sahipseniz, ilk akla gelen dalgalı ve kıvırcık saçlardır. Yüzün uzunluğunu keser ve daha geniş görünmesini sağlar. Katlı kesimler dikkate alınılabilir.

Üçgen bir yüz hattına sahipseniz, en uygunu, saç uçlarının hacimlendirilmesi, dalgalandırılmasıdır. Şakak kemiğinden tepesine doğru volümü artırılmış kesimler ve saç uçlarının dalgalı olması harika olacaktır.

Yaz mevsimi sonrası çeşitli nedenlerle yıpranan saçları eski sağlıklı haline getirmek için hangi yöntemleri uyguluyorsunuz?

Genellikle saçın durumunu analiz ediyorum ama yaz sonları genelde gördüğüm durum nemini kaybetmiş ve deniz-kum-güneş üçlüsünden dolayı yıpranmış saç ucları ile karşılaşıyorum. Bunun içi genelde yüksek nem içerikli ürünler ile bakım kürü uygulaması yapıyorum veya bu sene kullanmaktan ve yaptığım saçlardaki geri dönüşümlerin olumlu olmasından dolayı kolojen bakımı uygulamasını yapıyorum. Ve olmazsa olmazımız keratin saç bakımları var.

Haberin Devamı

Bu alanda unutamadığınız anınız var mı? Bizimle paylaşır mısınız?

Birçok defilede saç uzmanı ve backstge sorumlusu olarak görev aldım. Az öncede bahsettiğim ‘Tiger 3’ film seti, Nescafe Gold reklam çekimi ve büyük üstat Cemil İpekçi’nin 50’nci yıl sanat defilesinde görev almak benim unutamadığım ve çok keyif aldığım projelerdi.

Kuaförlük dışında neler yapıyorsunuz?

Manevi yolculuk yapmayı seviyorum. Meditasyon, enerji çalışmaları yapmayı ve bu konularda eğitimler almayı seviyorum. Evren sürekli yenilenmek isteyen bir yer, kendimi yenilemeyi seviyorum. En son Amerika’da bulunan National Guild Of Hypnotists Derneği’nden eğitim aldım ve HipnoTerapi uygulayıcısı oldum.