Cadde Dolunaylar hasat mevsimi gibidir

Dolunaylar hasat mevsimi gibidir

02.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dolunayda karşımıza çıkan bir olay, bir ilişki kritik değerlendirme gerektirir. Bu zamanlarda şapkamızı önümüze koyup muhasebe yapmak söz konusu olur.

Dolunaylar hasat mevsimi gibidir

R. Hakan Kırkoğlu - Dolunaylarda pek çok konuda sonuç ve kritik değerlendirmeler gündeme gelir. Dolunaylar astrolojide değerlendirme, sonuçlanma ve dikkat çeken düşünme zamanlarıdır. Ay’ın ışığının en üst noktaya ulaştığı böyle zamanlarda psikolojik açıdan yüzleşmeler, farkındalıklar ve önemli muhasebeler içinde oluruz. Yeniay zamanlarında Ay’ın ışığını göremeyiz, ancak dolunaylarda ise sembolik olarak, yeniayda atılan tohumların iyice geliştiğini, meyve verdiğini görürüz. Bu bakımdan dolunaylar tıpkı hasat mevsimi gibidir. Ay’ın Güneş ile yaklaşık her 29,5 günde yan yana gelmesiyle yeniay gerçekleşirken, bu döngünün tam ortasında, yeniaydan 14-15 gün sonra bir dolunay meydana gelecektir.

Haberin Devamı

Duygusal tepkiler

Sembolik açıdan Ay duygusal iniş çıkışlarımızı, hassasiyetlerimizi ve günlük hayatımız içindeki dalgalanmaları açıklar. Ay, duygularımız, bu yöndeki ihtiyaçlarımız ve kendimizi nasıl hissettiğimiz ile yakından ilişkilidir. Güneş eril, mantıksal ve iradi yönlerimizi anlatırken, Ay dişil, irrasyonel ve etki alan yönlerimizi gösterir. Dolayısıyla dolunaylarda olaylara yönelik duygusal tepkilerimiz çok daha belirgin olur. Hatta İngilizce’de lunatic kelimesi deli anlamına gelir ve Ay ile doğrudan ilişkilidir. Kimi zaman dolunaylar duygularımızın çok daha yoğunlaştığı, fırtınalı ve dengesiz olduğu zamanlara da denk gelirler.

Çözüm gerekir

Dolunay zamanlarında hayatımızda bir olayın, bizi duygusal açıdan meşgul eden bir durumun akut haline geldiğini, mutlaka bir çözüme ulaştırılması gerektiğini hissederiz. Bu durum dolunayın kendi astrolojik haritamızda hangi eve düştüğü ve özellikle de bir gezegen ile açı yaptığı zaman daha belirgin olacaktır. Genellikle dolunay zamanlarında karşımıza gelen olay, bir ilişki önemli bir değerlendirme gerektirir. Böyle zamanlarda şapkamızı önümüze koyup bir muhasebe yapmamız söz konusu olur.

Haberin Devamı

Kova burcunda gerçekleşti

1 Ağustos 2023’teki dolunayın Saka (Kova) Burcu’nda gerçekleştiğini görüyoruz. Bu burç sosyal konular, gruplar, arkadaşlıklar ama aynı zamanda toplumsal düzeyde partiler ya da çıkar gruplarıyla da ilgilidir. Dolayısıyla 16 Ağustos’ta gerçekleşecek yeniaya kadar sosyal alanda pek çok sonuç, değerlendirme ve muhasebe gündeme gelecek gibi gözüküyor. Saka gelecek yönündeki ümitlerimizi, beklentilerimizi anlatan bir burç olduğu için, önümüzdeki 15 gün içinde umutlarımız yönünde önemli bir değerlendirmeye gidebiliriz. Diğer yandan, 1 Ağustos’ta gerçekleşen dolunay haritasında Balık Burcu’nun da yükseldiğini görmekteyiz. Bu dönemde Satürn, Balık Burcu’nda ve yine zorlayıcı olan mücadele gezegeni Mars da karşısında, Başak burcunda yer almakta. Böyle olunca, bu dönemde bizi daha sorumlu ve gerçekçi kılabilecek durumlar, kimi testler, gerginlikler ve zorluklar da gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

Dolunaylar hasat mevsimi gibidir

Yükselen burcunuza göre değerlendirme

Dolunayların getirdiği temaları daha yakından anlamak için burcumuza ve özellikle yükselen burcumuza göre ele almalıyız.

Eğer burcunuz ya da yükselen burcunuz Koç ise bu dönemde gruplar, arkadaşlıklar ve gelecek beklentileriniz yönünde önemli sonuç ve değerlendirme içinde olabilirsiniz.

Eğer Boğa ise bu değerlendirmeler özellikle iş ve kariyer alanında, sorumluluk ve hedefleriniz ile alakalı olacaktır.

Eğer İkizler ise bu dönemde uzaklarla, yabancılarla, medya ya da eğitim ile ilgili bir haber, sonuç ya da meşguliyet dikkat çekebilir.

Eğer Yengeç ise bu dönemde dönüştürülmesi gereken durumlar, hassasiyetler ve özellikle ortaklı parasal işler vurgulanabilir.

Eğer Aslan ise bu dönemde evlilik ve yakın ilişkilerde, ortaklıklarda önemli bir muhasebe yapmak durumunda olabilirsiniz.

Eğer Başak ise çalışma ortamınızı, işteki durumunuzu ve belki de sağlıkla ilgili gelişmeleri dikkate alabilirsiniz.

Eğer burcunuz ya da yükselen burcunuz Terazi ise bu dolunay aşk hayatınızı, yaratıcı olduğunuz sahnesi olan konuları ve çocuklarla ilgili meşguliyetleri öne çıkarıyor olabilir.

Haberin Devamı

Eğer Akrep ise bu dönemde ailenizde önemli konulara, ev, yerleşim ve güvenlik konularına daha çok dikkat edebilirsiniz.

Eğer Yay ise bu dönemde yakın çevreniz, kardeşler ya da görüşmeler, artan bir iletişim trafiği dikkat çekiyor olabilir.

Eğer Oğlak ise bu dönemde kaynaklarınız, gelirleriniz ve para durumunuzla ilgili bir muhasebe yapma gereği duyabilirsiniz.

Eğer Saka (Kova) ise bu dönemde şahsi açıdan sizi ilgilendiren bir durum, bir ilişki ya da sağlığınızı ilgilendirebilecek konularla daha sık meşgul olabilirsiniz.

Eğer Balık ise bu dönemde kimi zaman gizli bir durum ortaya çıkabilir ve olayları kendi akışına bırakmak durumunda kalabilirsiniz.