Cadde Dream Theater’dan muhteşem performans

Dream Theater’dan muhteşem performans

02.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Progresif rock ve progresif metalin sembol grubu Dream Theater, önceki akşam İstanbul Küçükçiftlik Park’ta 5 yıl aradan sonra tekrar konser verdi.

Dream Theater’dan muhteşem performans

Efsanevi bateristi Mike Portnoy’un 2010 yılında daha deneysel çalışmak istediği için ayrılmasından sonra ilk kez Türk seyircilerin karşısına çıkan grubun Portnoy olmadan nasıl bir performans göstereceği çok merak ediliyordu.

İki kez gitarla solo yaptı
Grubun şu andaki bateristi, 2002-2005 yılları arasında ‘Dünyanın En Hızlı Bateristi’ ünvanını 3 kez elde etmiş olan Mike Mangini, testi özellikle ‘Enigma Machine’deki solosuyla büyük ölçüde geçti ancak konserin son parçası ‘Finally Free’deki performansı eleştirildi.
Gitarda John Petrucci, basta John Myung ve klavyede Jordan Rudess ile metal dünyasının belki de en virtüöz isimlerini barındıran Dream Theater, yaklaşık 3 saat sahnede kalarak İstanbullulara alışık olmadıkları uzunlukta bir konser yaşattı. Konserin en sempatik ismi denebilecek Rudess, iki kez piyano tuşlu gitarı (‘key-tar’) ile solo yaptı. Petrucci ise, 20 yılı aşkın süredir elektro gitar çalmaya hevesli herkesin idolü olmasını sağlayan kusursuz tekniğini konuşturdu.
Konsere geçtiğimiz sene çıkardıkları, grubun adını taşıyan albümden ‘The Enemy Inside’ ile başlayan Dream Theater, aslında 1994 tarihli ‘Awake’ albümünde yer alan ancak canlı performanslarda çalmaya bu sene başladıkları, Kevin Moore imzalı ‘Space-Dye Vest’ ile hayranlarını ihya etti.
Bayram sonunda, İstanbul’un boş bir zamanında gerçekleşmesine rağmen hatırı sayılır bir kalabalığı çeken konserde vokalist James Labrie kalabalığın yaş ortalamasına değinerek, “‘Awake’ albümünün 20. senesini kutluyoruz. Önemli bir kısmınız o albüm çıktığında daha doğmamıştı sanırım” dedi