Cadde Dünyaca ünlü dizinin setinde skandal son!

Dünyaca ünlü dizinin setinde skandal son!

20.07.2022 - 13:21 | Son Güncellenme:

ABD'de çekilen dünyaca ünlü dizi Law&Order setinde skandal bir olay yaşandı. Kısa bir süre önce Alec Bladwin tarafından 'Rust' filmi setinde yaşananları akıllara getiren olay, gündeme bomba gibi düştü.

Dünyaca ünlü dizinin setinde skandal son

Derleyen: Betül Yasemin Keskin / Milliyet.com.tr - Brooklyn'de çekilen ve bir suç dizisi olan Law&Order 1990 yılından günümüze kadar ulaşan, 22 sezondur popülerliğini zirvede tutmayı başarmış bir seri dizi. Dick Wolf tarafından yaratılan bu dizi seriler halinde yayınlanıyor. Universal Studio Group'un bir bölümü olan Universal Television tarafından Wolf Entertainment ile birlikte üretilen ve şimdilerde üçüncü sezonu çekilen, 'Law & Order: Organized Crime' setinde gerçek bir suç işlendi.

Haberin Devamı

19 Temmuz Salı günü Brooklyn'de Law&Order: Organized Crime dizi setinde sabahın erken saatlerinde set çalışanlarından birinin arabada otururken vurulduğu ve hayatını kaybettiği bildirildi. Polise göre cinayet olan bu olay, Greenpoint mahallesindeki Norman Bulvarı yakınlarındaki North Henry Caddesi'nde, ekip çekime hazırlanırken gerçekleşti. 

Polis, ölen kişinin Queens'li 31 yaşındaki Johnny Pizarro olduğu bilgisini verdi. Peki sete bağlı araçların parklarından sorumlu olan Johnny Pizarro'ya ne olmuştu?

Dünyaca ünlü dizinin setinde skandal son

GİZEMLİ KATİL KİM?

Law&Order setinde Pizarro'nun ölümünü araştıran polisler olayın nasıl gerçekleştiği bilgisini verdi. Aktarılan bilgilere göre Pizarro bir arabada otururken, bir saldırgan araca yaklaşıp kapıyı açtı, ardından da onu başından ve boynundan vurdu. Hastaneye götürüldüğünde ise hayatını kaybetmişti. Polis, siyah kapüşonlu sweatshirt ve koyu renk pantolon giyen kısa boylu, zayıf bir adamın ateş açtığı yerden kaçarken görüldüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Güvenli bir mahallede, meşhur bir dizinin setinde çalışan birinin öldürülmesi New York şehrinin güvenliğiyle ilgili bazı endişeleri yeniden gündeme getirdi. Bölgenin belediye başkanı olan ve aynı zamanda eski polis şefi Eric Adams'ın sözcüsü Fabien Levy, şüpheliyi adalete teslim etmek için özenle çalışacağını bildirdi. Levy, "Tüm New Yorkluların güvenliği bizim önceliğimizdir" dedi.

Dünyaca ünlü dizinin setinde skandal son

NBC ve Universal Television sözcüsü de yaptığı açıklamada, "Ekip üyelerimizden birinin bu sabah erken saatlerde bir suçun kurbanı olduğunu ve bunun sonucunda öldüğünü duyunca çok üzüldük ve şoke olduk.

Soruşturmaya devam ettikleri için yerel kolluk kuvvetleriyle birlikte çalışıyoruz" açıklamasında bulundu. Bölgede yaşayan mahalle sakinleri yaşadıkları yerin suçlardan arınmış sakin bir yer olduğu söylerken, bir görgü tanığı silah sesleri hakkında, "Gerçekten gürültülüydü. Üç el ateş edildiğinden oldukça eminim" dedi.

SORUN PARK YERİ OLABİLİR Mİ?

İddialara göre yaşanan bu olay bir park sorunundan çıkmış olabilir. Araştırmaya göre Brooklyn bölgesinde 2018-19 sezonunda rekor bir sayı olan seksen dizi çekildi. Yetkililer, şu anda beş ilçede yaklaşık 35 dizinin çekildiği bilgisini verdi. İçlerinde Bay Pizarro'nun da çalıştığı Law&Order dizisi de var. Bu sektörün New York şehrinin ekonomisine önemli ölçüde katkıda bulunduğu ise araştırmalarla sabit. Ancak dizi ve filmler şehrin içinde insanların yaşam alanlarında çekildiğinden set ekiplerinin belirli mahallelerde sık sık bulunması, kullanılan araçlara yer almak için adeta park yeri avcısı olmaları, bölgede yaşayan sakinler için tartışmalı bir konu olabilir.

Film ekipleri genellikle ışık direklerine, sakinlerine arabalarını ne zaman hareket ettirmeleri gerektiği ve çekimlerin ne zaman başlayacağı konusunda tavsiyelerde bulunan duyurular asıyor. Pizarro gibi bir prodüksiyona bağlı işçiler, sokakların boşaltılmasını sağlamak için bütün gece çalışıyorlar.

Dünyaca ünlü dizinin setinde skandal son

Olaydan bir gece önce de Pizarro her zaman yaptığı gibi ilanını asmış arabaları park etmişti. Astığı el ilanına göre dizinin çekimleri salı günü sabah 6'da başlayacaktı yani Pizarro'nun öldürülmesinden yaklaşık bir saat sonra. Ancak Pizarro'nun henüz kimliği belirsiz kişi tarafından öldürülmesinin ardından dizinin o günlük çekimi durduruldu. Pizarro'nun arkadaşları ise onu eğlenmeyi seven iyi huylu, esprili biri olarak hatırlayacaklarını söyledi. 6 çocuk babası Pizarro'nun faili ve ölüm sebebi henüz bilinmiyor ancak polisler olayın izini sürmeye devam ediyor.