Cadde DÜNYANIN İLK SIFIR KARBON FUARI

DÜNYANIN İLK SIFIR KARBON FUARI

24.02.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

DÜNYANIN  İLK SIFIR  KARBON  FUARI

Küresel ısınmanın etkileri o kadar hızla artıyor ki, iklim değişikliği hiç bu işlerle ilgilenmeyecek kadar kapitalist Davos’un bile ana gündemindeydi. Bu etkiler belki de bizim jenerasyonun bile göreceği kalıcı değişikliklere sebep olacak şekilde hızlı ilerliyor. Alınan önlemler konusunda herkes populist hareketler yaparken dünyanın ilk sıfır karbon fuarının Türkiye’de gerçekleştiğini biliyor muydunuz? Hem de en önemli yan sektörü yanıcı yakıtlar olan motosiklet fuarı olduğunu? Motobike 2020’nin bu girişiminin başarısını, tüm fuar organizatörleri takip etti. Hatta Messe Frankfurt Marka Yöneticisi Micheal Johannes, Türkiye’de bunu izledi. Çevresel faktörler motorlu taşıtların üretimini de değiştiriyor. Otomobil firmaları hâlâ birbirinin hamlesini bekleyip, ellerindeki stokları eritirken iki tekerlilerde hamleler çok hızlı geliyor. Fuarda gördüğümüz bisikletlerin neredeyse yarısından fazlası elektrikliydi. İtalyan Maseratti’nin bile elektrikli katalanan bisiklet ve scooter yaptığını görmek bile bisiklet üzerinden yeni bir trend savaşının başladığını gösterir nitelikte.

Haberin Devamı

DÜNYANIN  İLK SIFIR  KARBON  FUARI

Motosiklet tutkunu Vali

Fuarın ilk ziyaretçisi İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın motosiklet tutkunu olduğunu biliyor muydunuz? Sayın Vali bu tutkusu çocukluktan değil daha önce görev yaptığı Gaziantep’teki görevli yunusları takip ederken başlamış. İstanbul gibi kalabalık bir şehri bir nebze rahatlatan iki tekerlek tutkunları için Yerlikaya büyük şans. Umarım kendisi ve İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şehirde bisiklet-motosikletlere yönelik saygı ve kolaylığı sağlayacak adımlar atar.
Fuar bu yıl motosikletçilerin buluştuğu en büyük platform başlığının hakkını verdi. Konu artık sadece motosiklet değil; motosikletlilerin gustosuna da hitap eden unsurlar olduğunun farkındalar. Düşünün; sakallarınızı düzeltmek için Gentelmen Riders grubunun sürüş öncesi gittiği Prorrso bile büyük bir stantla fuarın göbeğinde bakımlı motosikletlileri traş ediyordu. Fuar içinde motosiklete binen temsiliyeti yüksek insanların ilgisini çekecek, özel yapım motosikletlerin yarıştığı Custom Fest’in ilki de düzenledi. Yarışmayı kazanan Süleyman Aydın’ın modifiye Honda NC750S’i Londra’daki Bike Shed’e gidecek.

Haberin Devamı

Pandeli’yi ne kadar anlatıyoruz?

Şehrin hissini veren mekanları sayarken kaçımızın aklına geliyor Pandeli? Mısır Çarşısı’nın girişinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak özere Robert De Niro, Kraliçe II. Elizabeth, İspanya Kralı Juan Carlos, Audrey Hepburn gibi isimler tercih etmiş hâlâ o ruhunu koruyan bir yer. Mekanın sadece kendisi değil, personeli de Pandeli kültürüne hakim... Uzun yıllar sonra gittiğimde kapıda yine Özay Çınar görmek bile anıları canlandırıyor. Düşünün; 26 yıldır burada. Kendisinden önceki dönemde Pandeli Çobanoğlu’nun neredeyse 100 yıllık geleceğini sürdürmeyi misyon edip yükselişte olan yeme-içme sektöründe yerini değiştirmemesi bile ne kadar özel! Mavi çinili duvarlar, kubbeli tavan altında 20 yıldır burada olan şef Abdullah Sevim’in patlıcanlı dönerli börek, hünkar beğendi ve vişneli tirit mekanın lezzet geleceğini yaşatıyor.  Yolunuz düşerse; hem Mısır Çarşısı hem de Pandeli şehri hissetmeniz için iyi gelecek. Şehrin hissini veren mekanları sayarken kaçımızın aklına geliyor Pandeli? Mısır Çarşısı’nın girişinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak özere Robert De Niro, Kraliçe II. Elizabeth, İspanya Kralı Juan Carlos, Audrey Hepburn gibi isimler tercih etmiş hâlâ o ruhunu koruyan bir yer. Mekanın sadece kendisi değil, personeli de Pandeli kültürüne hakim... Uzun yıllar sonra gittiğimde kapıda yine Özay Çınar görmek bile anıları canlandırıyor. Düşünün; 26 yıldır burada. Kendisinden önceki dönemde Pandeli Çobanoğlu’nun neredeyse 100 yıllık geleceğini sürdürmeyi misyon edip yükselişte olan yeme-içme sektöründe yerini değiştirmemesi bile ne kadar özel! Mavi çinili duvarlar, kubbeli tavan altında 20 yıldır burada olan şef Abdullah Sevim’in patlıcanlı dönerli börek, hünkar beğendi ve vişneli tirit mekanın lezzet geleceğini yaşatıyor.  Yolunuz düşerse; hem Mısır Çarşısı hem de Pandeli şehri hissetmeniz için iyi gelecek.