Cadde Duygu Asena kimdir? Duygu Asena neden ve ne zaman öldü?

Duygu Asena kimdir? Duygu Asena neden ve ne zaman öldü?

19.04.2021 - 00:09 | Son Güncellenme:

Duygu Asena, gazeteci ve yazar olarak bir döneme damga vurdu. Kitapları ile adından söz ettiren Asena, pedagog olarak kariyerine adım attı. Okuyucular, Duygu Asena neden öldü, kaç yaşında ve ne zaman öldü gibi soruları arıyor.

Duygu Asena kimdir Duygu Asena neden ve ne zaman öldü

Edebaiyat dünyasının ilgi çeken yazarları arasında Duygu Asena bulunuyor. 19 Nisan 1946 yılında doğdu ve 30 Temmuz 2006 tarihinde de hayatını kaybetti. Türkiye'deki kadın dergiciliği konusunda başarı göstrdi. İşte, Duygu Asena hayatı...

Haberin Devamı

DUYGU ASENA KİMDİR?

Asena, 19 Nisan 1946 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Dedesi Atatürk’ün yaveri ve dönemin CHP milletvekili olan Ali Şevket Öndersev’dir. Ortaöğrenimini Kadıköy Özel Kız Koleji’nde tamamlamasının ardından İstanbul Üniversitesi Pedagoji bölümünde eğitim gördü. İş hayatına pedagog olarak başlayan Asena, Haseki Hastanesi Çocuk Kliniği ve İstanbul Üniversitesi Çocuklarevi’nde çalıştı.

Gazetedeki ilk yazısı 1972 yılında Hürriyet gazetesinin Kelebek ekinde yer aldı. Bu tarihten itibaren çeşitli dergi ve gazetelerde gazeteci ve yönetici olarak bulundu. Türkiye'de kadın dergiciliği alanında en önemli dergilerden Kadınca Dergisi'nin 1978-1992 yılları arasında yayın yönetmenliğini yaptı. TRT-2 televizyon kanalında "Ondan Sonra" isimli bir program hazırlayıp sundu (1992-1997).

Haberin Devamı

Asena, ilk kitabı Kadının Adı Yok ile adını duyurdu. Aynı yıl yönetmen Atıf Yılmaz tarafından filme alındı. Yazıları ve kitaplarında değindiği temalar nedeniyle Asena, feminist yazar olarak tanındı.

DUYGU ASENA NEDEN ÖLDÜ?

Yazar Asena, beyin tümörü nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 30 Temmuz 2006 günü yaşamını yitirdi. Naaşı Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.