Cadde Ege’de serenad bilmecesi

Ege’de serenad bilmecesi

18.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Zülfü Livaneli ile George Dalaras’ın vereceği ‘Ege’ye Serenad’ konseri ertelendi. TÖSSED ‘programda değişiklik yapıldı’ dedi. Ancak konserlerin ‘izinler alınamadı’ diye iptal edildiği iddia edildi

Ege’de serenad bilmecesi

Türkiye’nin ve Yunanistan’ın 2 dev sanatçısı Zülfü Livaneli ile George Dalaras’ın zihinsel engelli sporcular için bir araya geleceği “Ege’ye Serenad” konserleri ertelendi. İki usta müzik adamı Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED) - Özel Olimpiyatlar Türkiye yararına, 24 Eylül’de İzmir Bornova Açık Hava Tiyatrosu’nda, 25 Eylül’de de İstanbul Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda beraber sahne almaya hazırlanıyordu. 40. sanat yılını kutlayan Livaneli ve Dalaras tarafından gerçekleştirilecek “Ege’ye Serenad” konserlerinden elde edilecek gelir Dilek Sabancı’nın Onursal Başkanlığını yaptığı TÖSSED - Özel Olimpiyatlar Türkiye’ye bırakılacaktı.

Dışişleri izin vermedi iddiası
TÖSSED yaptığı açıklamada, “24-25 Eylül tarihli Ege’ye Serenad Konserleri’nin zamanlaması değişti. TÖSSED etkinlik programıyla ilgili gelişmeler nedeniyle konserlerin başka tarihte yapılması kararlaştırıldı” cümlelerine yer verdi. Konserin organizasyonunu gerçekleştiren Tümer&Tümer’den yapılan açıklamada “Ege’ye Seranad konserinin Türkiye’de son günlerde yaşanan üzücü olaylar nedeniyle, sanatçıların ve şirketin ortak kararıyla ertelendiği belirtildi. Kulislerde ise İstanbul Emniyeti’nin, Dışişleri Bakanlığı’ndan istediği izne cevap gelmemesi nedeniyle konserin ertelendiği konuşuluyordu. Bu iddiayla ilgili olarak Tümer&Tümer Medya Direktörü Nuri Süer “Bize öyle bir şey intikal etmedi. Erteleme kararı ortak karardır. Konseri kasımda gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi. Bu arada Dışişleri Bakanlığı’ndan konserlere izin çıkmadığı ve Dalaras’ın Türkiye karşıtı demeçleri nedeniyle vize alamadığı iddialar arasında.