Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yeni mekanı, kaçamakları, süsü ve paparazzileriyle dopdolu bir şehir turuna hazır mısınız? Türkiye’nin ünlü isimlerinin sabahın ilk ışıklarına kadar eğlendikleri semtler, mekanlar ve daha sonraki ‘Aman paparazzilere görüntülenmeyeyim’ kafasını hep beraber ele alalım.
Milliyet Cadde’nin pazartesi günki manşetinde yer alan Meryem Uzerli haberi sonrası Asmalımescit Soho House’un bir kez daha ön plana çıktığını gördük.
Murat Boz - Aslı Enver, Soner Sarıkabadayı, Ediz, Engin Altan Düzyatan - Neslişah Alkoçlar ve Yasemin Allen gibi ünlü isimler geçtiğimiz sene olduğu gibi eğlence için Asmalımescit Soho House’u tercih ediyorlar.

Haberin Devamı

Duruma göre çıkış kapıları
Dört çıkışı bulunan ve içerisinde ‘telefon kullanım yasağı’ olması nedeniyle rahat hareket eden ünlü isimler, bu mekanı sıklıkla tercih ediyor. Düzenlenen özel partilerde eğlencenin dozunu fazla kaçırmayanlar mekanın ana çıkışından rahatça evlerine giderken, Meryem Uzerli gibi, “Ben ünlüyüm, kaçabilir miyim?” sözleriyle yetkililerden ricada bulunarak paparazzilerden kaçan ünlü isimler diğer çıkış yollarından mekanı terk ediyor.
Şehrin diğer kaçamak yapılıp bilinmeyecek iki yeri; Ulus 29 ve Emirgan’daki Gizli Kalsın. Bu iki mekan her ne kadar birbirine konsept ve mesafe olarak uzak olsa da müşteri portföyü tamamen aynı. Pelin Karahan, Murat Dalkılıç - Merve Boluğur, 3 Adam (Eser Yenenler, İbrahim Büyükak ve Oğuzhan Koç), Cansu Dere, Berrak Tüzünataç ve Teoman gibi birçok ünlü isim akşam yemeği için soluğu Ulus 29’da aldıktan sonra, gecenin ilerleyen saatlerinde Gizli Kalsın’da sabahlıyor. Duvarlarla örülü ve gazetecilerin kesinlikle görüntü almasına izin verilmeyen Ulus 29, bunu isteyen ünlüler için ideal bir mekan. Bu arada şehrin henüz keşfedilmemiş ve ‘gizli’ düzenlenen partileriyle Bebeköy Backyard yakında gazete sayfalarında ‘ünlü isimlerin kaçış hikayeleri’ başlığıyla yer alırsa şaşırmayın derim.

YAZ HAZIRLIKLARI ŞİMDİDEN BAŞLADI
Mekanların mart ayı ortalarında start verdikleri yaza hazırlık süreci, yavaş yavaş başladı. Sizler için şehre yeni açılacak birkaç mekanı derledim.
- Çeşme’nin popüler yeri Aqua’nın sahibi Figen Erenel, daha önce Arnavutköy’de ‘Kuyu Balık’ olarak hizmet veren mekanı satın aldı. Ay sonuna yetişmesi beklenen mekan, Erenel imzasıyla ‘Whisper İstanbul’ adında bir restoran bar olacak.
- Verde ile Karaköy’deki canlı müzik oluşumuna öncülük eden Mustafa Güngör, after mekan açmak için kolları sıvadı. Verde’nin bir arka sokağında tadilata başlanan yeni mekan haziran başında eğlence severlerle buluşacak.
- Nişantaşı’nda ünlü isimlerin uğrak mekanı olan Gürkan Şef, Etiler’e yeni şube açıyor. Yeme içme sektörünün kalbi olan Etiler’de rakipleri Nusr’et ve Günaydın’ın arasında yerini alacak Gürkan Şef, mayıs sonunda yeni şubesinde müşterilerini karşılayacak.