Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Son birkaç yıldır ülkemizin siyaset gündeminden düşmeyen ‘Başkanlık sistemi gelsin mi gelmesin mi?’ tartışmaları dilimizi yora dursun... Avrupalı siyasetçiler, yaşadıkları ekonomik krizin boyutunu atlatmak için ellerindeki en büyük silah olan ‘gece hayatı’nı kullanarak farklı yollar denemeye başladı. Geçtiğimiz sene Zürih analizlerimde dikkatimi en çok çeken ‘24 saat eğlence bölgesi’ yapılaşması Avrupa ülkelerinde tek tek hayata geçiyor.

Cumartesi günü Selim Atalay’ın NTV’de yayınlanan programı ‘Dünyanın Köpüğü’nde Amsterdam’ın 24 saat eğlence bölgesi oluşturmak için kolları sıvadığı bilgisi paylaşıldı. Bu uygulama şu an Paris ve Zürih’te gerçekleşiyor. Avrupa sınırlarını aştığımızda Rio de Janeiro’da da böyle bir yapılaşmanın olduğunu görebilirsiniz. Peki ’24 saat eğlence bölgesi’ nasıl bir şey?

Haberin Devamı

İsterseniz Hollandalı siyasetçilerin projesinden biraz bahsedeyim. Amsterdam’ın şehir içerisinde bulunan tüm gece kulübü ve barları şehrin dışına izole edilmiş bir bölgeye taşınacak. Bu bölge içerisine lüks restoranlar, eğlence yerleri açılacak. Eğlence severler, istedikleri zaman hiç uyumayan bu özel bölgeye gidip saatlerce eğlenebilecek. Hatta sistem gereği bir belediye başkanı atanacak. Bizlerin tabiriyle ‘gecelerin başkanı’ bu bölgenin sorumlusu olacak. Ne dersiniz bir gün dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul’da böyle bir yapılanma olur mu?

EN SEÇKİN MAMA SHELTER

Demirören AVM’nin üst katında bulunan Mama Shelter lezzetleriyle İstanbullular’ı kendine hayran bırakmaya devam ediyor. Yenilenen menüsü ve huzurlu ambiyansıyla dikkat çeken yer, Fransız bir marka olmasına rağmen Türk betimlemeleriyle dünya çapında en seçkin Mama Shelter olarak göze çarpıyor. Menüsündeki ‘beğendi’, ‘kuru fasulye’ ve ‘mantı’ çeşitleriyle yabancı turistlerin ilgisini çeken Mama Shelter’ın yetkilileri, yaz sezonu başına kadar otellerindeki oda fiyatlarını 69 euro (yaklaşık 225 TL) yaptı. Hafta sonu kaçamak yapmak isteyen huzur severlerin Mama Shelter’ı tercih etmesi doğru bir seçim olacaktır.

YENİ SİSTEM: ‘GECELERİN BAŞKANI’


‘GREY’DER GİBİ EZDİ?

Jüpiter Grup’un Topağacı’nda açtığı yeni mekanı bölgedeki rakiplerini ‘Grey’der gibi ezdi geçti. Ünlü isimlerin rezervasyon sırasına girdiği Grey, son dönemde İstanbul gece hayatının en çok konuşulan mekanı. Zarifliğine önem veren hanımların topuklu ayakkabısız gitmemesi gereken bu şık restoran, geçtiğimiz cuma ve cumartesi doluluk oranının zirvesini gördü.

YENİ SİSTEM: ‘GECELERİN BAŞKANI’