Cadde En son babam duydu

En son babam duydu

25.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

En son babam duydu

En son babam duydu


Memoli, masaj yaptırmaya bayılır. Çekimlerde yoruluyor. Başı, beli, bacakları ağrıyor. Onu, önce hoş losyonlarla, sonra da müzik eşliğinde saatlerce masaj yaparak rahatlatıyorum


       Tüm Türkiye’de Memoli fırtınası esiyor. Kanal D’nin izleyici rekorları kıran dizisi “Yılan Hikayesiönin başrol oyuncusu Memet Ali Alabora artık bir “idol" oldu. Genç kızlar rüyalarında jöleli saçlarıyla Memoli’yi görürken, onun kalbi, gerçek hayattaki Zeyno’sundan, yani Doğa Rutkay’dan başkasını görmüyor.
       İlk kez dokuz yaşında sahneye çıktınız. Oyuncu olmaya o dönemde mi karar verdiniz?
       Benim bütün çocukluğum tiyatro kulisinde geçti. En güzel oyuncaklarım, oyuncuların kostümleri ve peruklarıydı. Babam sahnedeyken ben de kuliste uyuyakalırdım. İlk kez dokuz yaşındayken “Bir Halk Düşmanı" isimli oyunda sahneye çıktım ve babamın kızını oynadım. Ardından “Keşanlı Ali Destanı" geldi. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’ne girdim. Bir ay sonra bitecek.

Popüler oldum

       Herkes sizi önce Memoli’nin sevgilisi sonra Rutkay Aziz’in kızı olarak tanıdı. Bu durumdan rahatsız mısınız?
       Memet Ali’nin yanında göründüğüm için popüler oldum. Adımın onlarla anılması beni rahatsız etmiyor. Çok kıymetli bir babam ve erkek arkadaşım var. Memet Ali çok güzel bir insan. Beni onurlandırıyor, kıymetimi biliyor ve saygıda kusur etmiyor.
       Memet Ali ile bir yıldır birliktesiniz. Kim kimi tavladı?
       Bana göre o beni, ona göre ben onu. Okul bitirme oyunuma gelmişti ve çok iyi rol yaptığımı, istersem beni eleştireceğini söyledi. Oradan çıkıp şık bir kafeye gittik. Aralıksız dört saat konuştuk. Söyledikleri beni etkiledi ve elektriklenme oldu aramızda.
       Kafeden el ele tutuşup mu çıktınız o gün?
       Yok, ben zor bir kızım. Ancak iki hafta sonra böyle bir süreç başladı.
       İlk kez iki ay sonra öptünüz o zaman?
       İki ay olmamıştır. Beni bir akşam evine yemeğe davet etti. ‘Kendim yemek yapacağım’ dedi. O güne kadar konuşma arasında geçen bütün sevdiğim yemekleri unutmamış ve o gece öyle bir mönü hazırlamış. Ona çok kolay aşık oldum.
       Aileleriniz de birbirini tanıyor. Ailece bir araya geliyor musunuz?
       Babamla Memet Ali’nin babası arkadaş. Biz çıkmaya başladık. Ama babama bir türlü söyleyemedim. Sonunda Mustafa (Alabora) Ağabey, babama, ‘Bizim oğlan senin kızı kaptı’ demiş. Babamdan mesaj geldi. ‘Yeni ilişkiniz hayırlı olsun Doğa hanım. Ama en son biz duyuyoruz galiba’ dedi. Şimdi ailelerimizle bir araya gelip yemeğe çıkıyoruz.
       En çok nesini beğenirsin sevgilinin? Ne diye seslenirsin ona?
       Ellerini ve kollarını. Çok karekteristik, kocaman, büyük elleri vardır. Babamın da öyle. Babamla en çok benzedikleri nokta elleri. Ona daha çok ‘Memoşum’ derim, bir de ‘koca gorilim’. Malum büyük bir adam 1.92 boyunda.
       En çok hoşlandığı şey nedir?
       Memet Ali masaj yaptırmaya bayılır. Ben masaj yapmayı seven bir insan değilim, çok da meraklı değilim. Takdir edersiniz çok yoruluyor. 48 saat çekim yaptığı oluyor. Çok uzun boylu olduğu için daha çabuk yoruluyor. Başı, beli, bacakları ağrıyor. Kolay bir şey değil. Çok yorgun argın eve geldiği oluyor. O zaman çok hoş bir müzik açıp tatlı tatlı saatlerce masaj yaparım ona. Uyur, uyanır. Çok uyumlu bir çiftiz. Şimdi bahsederken bile özlüyorum onu. Parfümden hiç hoşlanmaz. Masaj için çok hoş losyonlar alıyorum. Kokusu ve yumuşaklığı onu çok rahatlatıyor. Şimdi yavaş yavaş onu kandırarak tatlı tatlı yapıyorum, alışıyor bu losyonlara. Rahatlıyor, bu çok önemli. Masajı, en çok omuzlarına ve sırtına yaparım.
       Bu beraberlikten sonra oyunculuk teklifleri alıyor musunuz?
       Sunuculuk ve oyunculuk teklifleri geldi. Ama ben hepsini okul sonrasına bıraktım.

       Cüneyt Arkın hayranlığı
      
  • Çocukluğumun aktörü Cüneyt Arkın’dır. Yemek sorunu olan bir çocukmuşum ve ancak televizyonda Cüneyt Arkın çıkınca yemek yermişim. Onun ata binmesi de beni çok etkilemiştir.
  • Beni Meltem Cumbul’a çok benzetiyorlar. O da beni görünce şaşırdı. Meltem bu piyasanın çemberinden geçmiş ama kendini korumuş bir insan. Ona ‘ablacığım’ derim. Öğütleri benim için çok önemli.
  • Memet Ali’nin ceplerine, otomobilinin direksiyonuna, bavuluna şiirler, aşk sözcükleri yazar koyarım, küçük oyuncaklar doldururum.
  • Birlikteyken inanılmaz sık yemek yeriz. En zor yemekleri bile çok güzel yapar. Ona ilk olarak, mutfak önlüğü hediye ettim.

           Sporla iç içe bir hayat
          
  • Çocukluğundan beri sporla iç içe yaşayan, buz pateni, voleybol ve su topu ile ilgilenen Doğa Rutkay’ın, her akşam üç saati spor salonunda geçiyor.
  • Bale, rumba, çaça, tango ve vals yapıyor.
  • Uğraşlarından biri de binicilik. Atları çok seviyor, özellikle kızıl renkli atları. “Ata binmek bir canlının bir canlıyla en yakın olduğu an" diyor. Doğa Rutkay, evinde çok sayıda at bibloları ve resimleri bulunduruyor.
  • Bulmaca çözmeyi çok seviyor.
  • Eski yerli ve yabancı filmleri izliyor.

           KİMDİR Doğa Rutkay?
          
  • 30 Ekim 1978’de Ankara’da doğdu.
  • Tiyatro sanatçısı Rutkay Aziz ile yapımcı Nuran Duru’nun kızı.
  • İlk kez dokuz yaşında “Halk Düşmanı" oyunuyla sahneyle tanıştı, ardından “Keşanlı Ali Destanıönda oynadı.
  • Cumhuriyet filminde rol aldı.