Cadde EN TATLI SÜRPRiZ

EN TATLI SÜRPRiZ

11.02.2012 - 20:45 | Son Güncellenme:

İstanbul’un popüler mekanları, 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel hazırladıkları...

EN TATLI SÜRPRiZ

İstanbul’un popüler mekanları, 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel hazırladıkları kurabiye tariflerini CADDE okurlarıyla paylaştı. İşte sevdiklerine romantik ve lezzetli bir sürpriz yapmak isteyenler için hem göze hem damağa hitap eden tarifler

Haberin Devamı

KIRMIZI ŞARAP VE ViŞNELi KURABiYE
Rixos Elysium Taksim Suites

Malzemeler: * 200 gr. dondurulmuş vişne
* 1 su bardağı kırmızı şarap
* 80 gr. toz şeker
* 1 tatlı kaşığı kişniş
* 3 yumurta
* 250 gr. pudra şekeri
* 2 adet vanilya çubuğu
* 1 çay kaşığı tarçın
* 2 damla likit acı badem özü
* 400 gr. toz badem
* 3-4 adet tarçın kabuğu
* Bir tutam kakule

Hazırlanışı: Önce fırını 140 derecede ısıtın. Bu arada vişne, şarap ve şekeri 15 dakika kadar kaynatın. Soğuduğu zaman el blendır’ıyla hafifçe ezip kişniş taneciklerini ilave edin. 3 yumurta akını mikser’de yüksek hızda çırpıp kıvamlı köpük elde edin. Yumurta köpüğünden 2 çorba kaşığı alarak daha sonra kullanmak üzere kenara ayırın. Mikseri düşük hızda çalıştırıp pudra şekerini yumurta köpüklerine azar azar yedirerek ilave edin. 2 adet vanilya çubuğunu bıçağın sivri ucuyla, uzunlamasına kesip içindeki tohumları alın. Vanilya özleri, 1 çay kaşığı tarçın, 2 damla likit acı badem özü ve 200 gr. toz badem ilave edin. Hafifçe yoğurduktan sonra 200 gr. daha badem tozu ekleyerek nispeten kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru 15 dakika kadar dinlendirip merdaneyle 5 mm. kalınlığında açın. Kalp şeklindeki kalıplarla kesin. Minik kalplerin yarısına farklı bir kalıpla 3 adet delik açın. Ayırdığınız yumurta köpüğüne 2 çorba kaşığı soğuk su ilave edip kurabiyelerin üzerine fırçayla sürün. Kurabiyeleri fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırını kapattıktan sonra 3-4 adet tarçın kabuğu ve bir tutam kakuleyi bir kabın içerisine koyup ılık fırında bekletin.Soğuduktan sonra üzerinde delik olan kalpli kurabiyelere pudra şekeri serpin, diğerlerineyse hazırladığınız kırmızı şaraplı vişne marmeladını sürün. Marmelatlı kalplerin üzerini pudra şekerli kurabiyelerle kapatın. Bir kutuya kurabiyeleri dizin. Üzerine kırmızı gül yaprakları ve fırında beklettiğiniz ılık tarçın ve kakuleyi serpin.

Haberin Devamı

ÇiKOLATA PARÇALI KURABiYE
Doubletree by Hilton Moda

Malzemeler: * 140 gr. tereyağı
* 80 gr. esmer şeker
* 1 adet yumurta
* 5 gr. şekerli vanilin
* 190 gr. un l 3 gr. toz karbonat
* 5 gr. kabartma tozu
* 200 gr. damla çikolata
* 120 gr. ceviz
Hazırlanışı: Tereyağı ve şekeri makinede çırpın. Yumurta ilave edin ve yedirin. Diğer malzemeleri de ekleyerek yoğurun. En son elle şekil verin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika pişirin.

Haberin Devamı

TARÇINLI ELMALI TURTA
Mira

Malzemeler: *3 elma rendesi
* 1 bardak şeker
* 2 çorba kaşığı kuru üzüm
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 3 bardak un
* 3 kaşık şeker
* 1 yumurta
* 250 gr. margarin
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
İçinin hazırlanışı: Elmaları rendeleyin. İçine şeker, kuru üzüm ve tarçın ilave ederek ocakta 10 dakika pişirin.
Hamurun hazırlanışı: Ayrı bir kapta margarini eritin ve içine şeker ilave ederek karıştırın. Un, şeker, yumurta ve kabartma tozunu ilave edilerek yoğurun. Hazır olan hamurun 3/4’ünü tart kabına yayın. Üzerine, pişirdiğiniz elma püresini yerleştirin. Geri kalan hamuru biraz un katarak sıkılaştırın ve elmanın üzerine rendeleyin. 180 derecedeki fırına sürün, yaklaşık 1 saat fazla kızartmadan pişirin. Servis ederken üzerine 1 top vanilya ekleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

GÜLLÜ KURABiYE
Big Chefs

Malzemeler: * 1 kg. un
* 700 gr. alba yağ
* 300 gr. pudra şekeri
* 40 gr. gül suyu
* 10 gr. kırmızı gıda boyası
Hazırlanışı: Pudra şekerini mikserde yavaş devirde karıştırın. Gülsuyu ve gıda boyası ekleyerek yavaşça çalıştırmaya devam edin. Sonra karışıma un ilave edin. Homojen bir hamur elde edinceye kadar aynı devirde karıştırın. Hamuru merdaneyle açarak kalp şeklindeki kalıplarla kesin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika pişirin.

ZENCEFiLLi KURABiYE
Divan Pastaneleri

Malzemeler: * 3 bardak un
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 çay kaşığı toz zencefil
* 115 gr. tereyağı
* 175 gr. esmer seker
* 1 yumurta
* 2 yemek kaşığı bal veya pekmez
* Dekor hamuru
Hazırlanışı: Fırını 180 dereceye getirin. İki fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Un, kabartma tozu, zencefil ve küp küp kesilmiş tereyağını, mutfak robotunda ekmek kırıntısını andıracak yapıya gelene karıştırın. Şekeri, yumurtayı ve balı ekleyin, robotu yeniden çalıştırın. Bu noktada hamur top haline gelmeye başlayacak. Hamuru hafifçe unladığınız tezgaha alın ve toparlaması için biraz yoğurun. Sonra merdaneyle açarak dilediğiniz kurabiye kalıbıyla kesin. Tepsilere alın. 15 dakika hafifçe kabarıp altın rengini alana kadar pişirin. Fırından çıkınca tepsiden alıp ızgara teli üzerinde soğutun. Dekorunu dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz.