Cadde 'Erken teşhis önemli'

'Erken teşhis önemli'

06.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Kanser Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Duruman, “Vaka sayısı neredeyse ikiye katlanıyor. Taramalara geç kaldıkça ‘Erken teşhis hayat kurtarır’ sözünü kullanamaz hale geliyoruz” dedi

Erken teşhis önemli

Türk Kanser Derneği, içinde bulunduğumuz dönemde akıllardan çıkan kanserin gelecekte derin yaralar oluşturmasının önüne geçebilmek için erken teşhisin önemine vurgu yaptı.

Haberin Devamı

Derneğin merkez binasında düzenlenen basın toplantısına, Türk Kanser Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Duruman, Uzm. Dr. Esat Namal, Op. Dr. Hasan Murat Atay ve Betül Demir katıldı. Taramalardan korkulmaması gerektiğini ifade eden Duruman, “1-7 Nisan Kanser Haftası’ndayız, yıl boyunca farkındalık yaratmamız gerekiyor.

Geçtiğimiz yıl 250 bin vaka vardı, bu sene neredeyse ikiye katlanıyor. Birinci nedeni de taramaların korkulup yapılmaması. Geç kaldıkça ‘Erken teşhis hayat kurtarır’ sözünü kullanamaz hale geliyoruz. ‘Hayatta her şey bekleyebilir, sağlık asla’ diyoruz. En değerli hazinemiz sağlığımız” diye konuştu.

Erken teşhis önemli

Demir, “Emirhan Cengiz’le ‘Mucize Evi’ için bir şarkı besteledik, yakın zamanda dijital platformlarda yer alacak. Geliri ise derneğe ve hastalara faydalı olması adına bağışlanacak” dedi.