Cadde ‘Erken teşhis önemli geç kalınmamalı’

‘Erken teşhis önemli geç kalınmamalı’

06.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuşan Türk Kanser Derneği Başkanı Burak Duruman, “Yüzde 100 kurtulma ümidimiz olduğu için erken teşhis çok önemli” dedi.

‘Erken teşhis önemli geç kalınmamalı’

Seçkin Şenvardar - Türk Kanser Derneği’nin (TKD) Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında düzenlendiği basın toplantısı, merkez binasında gerçekleşti. Erken teşhisin öneminin vurguladığı toplantıya, TKD Yönetim Kurulu Başkanı Burak Duruman, Revna Demirören, Betül Demir, Aşkım Kapışmak, Uzm. Dr. Esat Namal ve genel cerrah Zeynep Civelek Çaynak katıldı. Duruman, “İki senedir pandemiden dolayı taramalar ve tedavilerde geç kalındı. Her sekiz kadından bir kişi maalesef meme kanserine yakalanıyor ama yüzde 100 kurtulma ümidimiz olduğu için özellikle erken teşhis çok önemli. Bu taramaları lütfen kaçırmayalım. Dernek olarak ücretsiz yapıyoruz, şimdi İstanbul’da, sonra tüm illerde yola çıkacak minibüslerimiz ve tırlarımız kapı önlerine kadar gidiyor, tarama yaparak en yakın hastanelere vatandaşı sevk ediyor” dedi.

Toplantıda ‘Bana olmaz dememeli’ sloganına dikkat çeken Revna Demirören ise, “Her sekiz kadından biri eğer meme kanseri oluyorsa bu büyük bir oran, bunun önlenebilmesi erken teşhisle kontrol ise kadınlara sesleniyorum: Her sene kontrollerinizi yapın, hekim randevularınıza gidin, kanserden kurtulalım” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Erken teşhis önemli geç kalınmamalı’