Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

“Kebapçılara gün doğdu” dedik. Nam-ı diğer Fiko, Fikret Aydoğdu’yu kızdırdık. Yazı sonrası mesaj atmış. “Hepsinden farklıyım, kebabı dünyaya taşıdım” diye... Sonra eklemiş, “Beni yazma bir daha” demiş. Evet, Fiko kendince haklı, çok emek verdi. Dünyaya taşıdı kebabı. Kocaman bir alkışı hak etti. İşinde de çok başarılı. Ancak, zirvede olmak mütevazılıktan geçer. Madem ki, “Zirdeyim” diyorsun. O zaman bırak kimseyi hor görme, herkes bir şekilde ekmeğinin peşinde... Ne onlara kız ne de bana... Biz hepimiz seni çok takdir ediyoruz. “Helal olsun Fiko’ya” diyoruz. Bilmem anlatabildim mi? Yemek işi sükûnet işi, keyif işi, keyfini kaçırma. Ağzının tadına bozma hiç sen…

Haberin Devamı

KIZMA FİKO…

 Serpme kahvaltıya olumlu bakmıyoruz

KIZMA FİKO…

Geçen yazıda serpme kahvaltıya verip, veriştirmiştim. Yıllardır gözlemliyorum gerçekten bu serpme kahvaltı müsriflikten başka bir şey değil. Sonra kendi çapımda anket yaptım. Ciddi bir çoğunluğun benimle aynı fikirde olduğunu gördüm, sevindim. Ey mekan sahipleri! Serpmeyi bırakın, normal mönüye geçin. Herkes ne istiyorsa, gönlünce yiyip içsin. Hiç dokunulmadan çöpe gitmesin güzelim kahvaltılıklar, vicdanınız sızlamasın. Hem de kahvaltı yapanlar gereksiz müsriflikten uzak dursunlar. Lafım özellikle çok sayıda şubeleri bulunan zincir kafelere…

Antalyalı Köfteci Cihat Aksu

KIZMA FİKO…

YouTube’un starlarından biri kendisi... “Çılgın Cihat” diyorlar, YouTube içerik üreten, yemek seven içerik üreticileri. Antalya’da köftecisi var. Köfte piyaz yapıyor. Antalya piyazı yapıyor, tahin soslu. Enerjisi yüksek samimi. Bu samimiye onu ünlü yaptı. Dükkanını değiştirdi, işleri büyüttü. Buraya kadar her şey olağan. Fakat bu ‘sosyal medyada gündem olacağım’ diye, son yaptığı içerik çok fena. Kim akıl verdiyse... Biri ona Kore lideri Kim Jong-un’a benzediğini söylemiş. Cihat’ta Kore lideri gibi giyinmiş, geçmiş kameranın karşısına. Onun gibi pozlar vermiş. Cihat’ım sen köftecisin, milletin gazına gelme. Etme eyleme ne olursun! Bize de, “Pes artık!” dedirtme. Güzel güzel köfteni yap…

Şefler misafirliğe gidiyor

Haberin Devamı

Zorlu’daki Eataly’nin içindeki Terraza Italia, şahane bir uygulamayı başlatıyor. Benim yıllardır düşündüğümü hayata geçirmişler. Terraza her ay ünlü bir Türk şefini, kendi mutfaklarında misafir etmeye başlayacak. Misafirliğin amacı şu, iki şef İtalyan ve Türk yemeklerini harmanlayacak. Terraza’nın şefi Claudio Chinali, 31 Ocak’ta Amavi Alaçatı’nın şefi Ahmet Can’ı misafir edecek. Eğer iyileşirsem, bu iki şefin yanında olacağım. Operasyonu yakından takip edeceğim. Bakalım iki şef, iki ülke mutfağını nasıl birleştirecek?

Yiyemediğimiz yemekler...

Çeyrek asırdır, yeme içme sektörünü kritik ediyorum. Bu süre içinde binlerce farklı yemeğin tadına baktım. Bir kere bile olsa da yemeden geçmeden. Canlı karides bile yemişliğim vardır. Fakat bir türlü şu şırdana ısınamadım. Ne zaman şırdan yenilecek bir ortamda olsam, yemekten kaçındım. Hâlâ da kaçınıyorum. Yemek sevmeyenler yazın bana sizin de var mı böyle hiç yemediğiniz, yiyemediğiniz yemek. Bu şırdan için gerçekten gideceğim Adana’ya ve bakacağım tadına...