Cadde ESTETiK CERRAHiDEKi SON GELiŞMELER - VÜCUT ŞEKiLLENDiRMEDE MICHELANGELO TEKNiĞi

ESTETiK CERRAHiDEKi SON GELiŞMELER - VÜCUT ŞEKiLLENDiRMEDE MICHELANGELO TEKNiĞi

22.04.2014 - 21:17 | Son Güncellenme:

Heykeltıraş Michelangelo'nun sanata bakışı, estetik dünyasını harekete geçirdi. Estetik cerrahlar, 'Michelangelo yaklaşımı' olarak bilinen bu bakış açısını beden şekillendirmede uyguluyor

ESTETiK CERRAHiDEKi SON GELiŞMELER - VÜCUT ŞEKiLLENDiRMEDE MICHELANGELO TEKNiĞi

Estetik ve Plastik Cerrahı Prof. Dr. Ahmet Karacalar, “İdeal beden formu çoğu zaman şekilsiz bedende gizlidir. Modern estetik cerrahi tekniklerini kullanarak Michelangelo yaklaşımı ile ideali ortaya çıkarmak mümkün” diyor. Karacalar, Michelangelo yaklaşımını anlattı:
“Beden tiplerini meyveye benzeterek anlatmak geleneksel bir yaklaşım. Kadın bedeni genetik şifrenin kontrolünde östrojen tarafından şekillendirilir. Burada hormonal ve genetik bir dengesizlik, sorunlu beden tipleri olan elma, armut ya da muzları ortaya çıkarır. Bu meyvelerin kum saatine çevrilmesi beden şekillendirmede temel amaçtır. İdeal form olan kum saati ne yazık ki 10 kadından birinde mevcut.

Haberin Devamı

İdeali kum saati tipi
Elma beden tipinde üst beden yarısından ve merkezde birikmiş yağlardan elde edilen hücreler ile ince ve gelişmemiş alt beden yapılırken bel kavisi de ortaya çıkarılır. Böylece geniş omuzlu erkeksi beden tipi kadınsı hale getirilir.
Armut beden tipinde yağlar daha çok alt beden yarısında toplanır. Bu tür bedenler özellikle kök hücreden zengin yağ dokusu ile meme dirileştirme ya da büyütmeye uygundur.
Muz beden tipinde düz olan hatlara kavis eklenirken bel vurgulanır. Bu bedenlerde kum saatini ortaya çıkaracak yeterli yağ dokusu malzemesi yoksa silikon implantlarla popo ve meme kavisi ortaya çıkarılır.
Kum saati beden tipine sahip kadınlarsa en şanslı olanlar. Bu beden tipinde formu koruyarak beden inceltme yapılabilir. Aslında önemli olan kalça ve göğüs ölçülerinin yaklaşık eşit olması ve bu iki parçanın daha ince ve net bir bel yapısı ile ayrılmış olmasıdır.

Haberin Devamı

BEDEN HEYKELTIRAŞLIĞI
Michelangelo yaklaşımı, modern estetik cerrahi yaklaşımları arasında beden şekillendirme ya da ‘body sculpting’ olarak geçen beden heykeltıraşlığıdır. Bu yaklaşımın temelinde fazla olan yağları az olan yerlere vermek, bedende bir kum saati silüeti oluşturmak yer alır.
Bu silüeti oluştururken hücre transferleri, kök hücreden zengin hücre kokteylleri, liposuction, lazerliposuction ya da lazer lipoliz gibi yöntemler bir arada kullanılır. Bütün bu teknikler önemli ancak en önemlisi, estetik cerrahın bakış açısı.
İnsan bedeninden çıkartılan her sağlıklı doku çok değerlidir. Bu doku aktarımlarının yetmediği durumlarda meme ya da popoya silikon implant desteği de eklenir.

ARTAN YAĞ SAKLANIYOR
Michelangelo yaklaşımında yanlış dağılmış yağların yeri değiştirilirken artan yağlar saklanır ve daha sonrası için kullanılabilir. Buradaki saklama basit değildir. Laboratuvar koşullarında likit nitrojen tanklarında saklama yapılır. Bunun için yağları; eksi 30 dereceye kadar yavaş soğutma, ardından eksi 196’ya yerleştirme ve kullanırken de 37 derece sıcak su banyosunda ısıtmak gerekir.
Beden şekillendirme sırasında artan yağ, yüz gençleştirmede de değerlendirilebilir. Artan yağların sıklıkla kullanıldığı yerlerden biri, göz çevresi. ‘Rakun göz’ ya da ‘panda göz’ olarak da tanımlanan göz çevresi koyulukları sadece estetik değil, aynı zamanda sosyal bir sorun. Bu soruna sahip olanlar sıklıkla, ‘Gece hiç uyumadın mı?’ ya da ‘Çok yorgun görünüyorsun’ yorumlarına maruz kalır.
Kök hücre ile göz altı ışık dolgusu hacim kaybını gidermesi yanında elastin ve kolajen üretimini artırması gibi nedenlerle rakun gözlerin tedavisinde etkilidir. İşlem güvenilirlik ve kalıcılık açısından da avantajlar sunar.”

Haberin Devamı

ERKEK iÇiN FARKLI YAKLAŞIM
Erkek bedenine estetik cerrahi yaklaşım, kadın bedenine yaklaşımdan farklı olmalı. Kadın bedeninde kum saati form hedeflenirken erkek bedenine üçgen form hedeflenir. Ancak arada başka hedefler de var; bir kadına dişi beden havası vermek ya da bir erkeğe maskülen havası vermek gibi.

YARIN: BACAK ESTETiĞi