Ferhan İstanbullu

Ferhan İstanbullu

ferhanist@gmail.com

Tüm Yazıları

Emel Kurhan’ın renkli dünyası

Onu önce, halen V2K Designers için kreatif direktörlük yapan ablası Yaz’la birlikte tanıdık. Ortalık henüz pleksiglastan yapılan tasarımlarla, takılarla şimdi olduğu gibi dolup taşmamışken, iki kardeşin markası Yazbukey; modanın, sinemanın efsane karakterlerini aksesuar tasarımlarına taşıyor, biz de ilk görüşte onlara aşık oluyorduk. İkilinin gönülleri fethi sadece bizde değil, ikinci vatanları Paris’te de gerçekleşmişti. Dünyanın en beğenilen konsept mağazalarından Paris’teki Colette, o çok kıymetli vitrinini Yazbukey tasarımlarıyla kaç kez süsledi. Kardeşlerden Emel Kurhan, şimdi hayatını İstanbul’da sürdürüyor. İzlediği yolda da değişiklik var; artık “İlk göz ağrım” dediği çağdaş sanat üzerine yoğunlaştı çalışmaları. Bugün üçüncü kişisel sergisini de son dönemde adı en parlayan galerilerden artSümer’de açıyor. Serginin adı; minik köpeği Kumpir, kırmızı ruju ve yanı tıraşlı saçlarıyla kendi de bir film kahramanına benzeyen Kurhan’ı yansıtan bir seçim: ‘Fantastik’! Kurhan farklı malzemeleri bir araya getirip albenili görüntüler yarattığı sergisinde, gerçekliğin nerede başlayıp gerçekdışının nerede başladığını sorgulayacak. İşte size bu hafta sonu Karaköy’e gitmek için bir neden daha. Birbiri ardına açılan güzel kafelerde yemek yiyip Kurhan’ın sergisini gezerek (Burger Lab’in hamburgerleri şahane bu arada!) türlü keyfi bir arada yaşayacağınız bir gün geçirebilirsiniz.

Haberin Devamı

O meşhur bilge!
“Kişisel gelişim kitabı” denince ilk akla gelenlerden birinin, her şeyden önce çarpıcı adından dolayı ‘Ferrari’sini Satan Bilge’ olduğunda hemfikir miyiz? Tüm dünyada büyük ses getiren kitabın yazarı, dünyaca ünlü liderlik uzmanı ve CEO koçu Robin Sharma, 23 Mayıs’ta Le Meridien İstanbul Etiler’de bir seminer verecek. 62 ülkede, 5 milyon üzerinde kişiyle çalışan, konusunda ilk 5’e girdiği söylenen Robin Sharma’nın bugüne dek çalıştığı kurumlar arasında Nike, FedEx, Microsoft, IBM, GE, BP, Yale Üniversitesi de varmış. Bu arada ‘Ferrari’sini Satan Bilge’, Türk yayıncılık tarihinin de en hızlı çoksatan kitabıymış. Sharma’nın akıllı bir adam olduğunu anlamak için uzağa gitmeye gerek yok. Muadili rakip yayınlar ‘kendini bul’, ‘gönlünü ferah tut’, ‘bırak ışık girsin pencerenden’ gibi baygın isimleri tercih ederken, onun ‘Ferrari’sini Satan Bilge’ başlığını tercih etmesi, ne denli hedef odaklı olduğunun da ispatı değil mi?

Haberin Devamı

Mutlu Mikrop’un dikkat çeken yükselişi
İstanbul’un meşhur ailelerine mensup üç kadın bir araya geldi ve çok konuşulan bir iş kurdu. “Bunda ne var, türlü örneği yok mu?” diyeceksiniz. Pek öyle değil. Esra Dinçkök, Aslı Tümen ve Zeynep Mutlu’nun girişimi Mutlumikrop.com, ‘imkanlı kadınların son hobisi’ çerçevesinden taşarak, gerçek bir business’a hızla dönüşünü merakla takip ettiğim bir proje. Takipçi sayıları, açıldıklarının üçüncü ayında 80 bini bulmuştu! “Mutlu mikrop ne?” derseniz, mutlu ve sağlıklı yaşam portalı. Dünyadaki son güzellik, estetik ve sağlık trendlerini, anti-aging’e dair gelişmeleri, internet hızıyla aktaran bir el kitabı. Sitenin en ilgi gören sütunları da, şüphesiz İstanbul sosyal yaşamının tanınmış bu üç üyesinin kendi kullandıkları ürünlere, tercih ettikleri metotlara dair aktardıkları... Buraya kadar her şey iyi, ilgi çekici; lakin sayfa tasarımlarına itirazım var! İnsanlara yaşamlarına dair ilham verecek bu bilgilerin daha genç, çekici bir görsel dille aktarılması gerek. Şu anki tasarım bana fazla tertipli, hatta medikal geliyor.