Ferhan İstanbullu

Ferhan İstanbullu

ferhanist@gmail.com

Tüm Yazıları

CADDE’deki müzik yazılarından da tanıdığınız gazeteci Tolga Akyıldız, şimdi Açık Sahne’sinde konuklarını ağırlıyor. Daha önce fikir sahipliğini üstlendiği Popvirüs etkinlikleri hâlâ konuşulan Akyıldız, genç gruplara desteğini şimdi de Ghetto’da veriyor.

Tolga Akyıldız’ın yarın gece düzenleyeceği partide Gripin, Model, Ceza, Ayça Varlıer, Mavi, Sattas, Ayşe Saran, Ete Kurttekin, Özge Fışkın, Bora Duran, Cem Özkan, Bedük, Genç Osman gibi birçok ünlü müzisyen ve Majeste, Neslihan Engin, Papyon, Korkuluk, Son Feci Bisiklet gibi guplar, Açık Sahne’nin yakınlarında olacak. Cuma akşamını farklı sesler dinleyerek geçirmek, genç Türk gruplarını keşfetmek ilginizi çekiyorsa, 21.45’te Ghetto’nun önünde olun. Biletler 30 TL.

Haberin Devamı

Cumartesi günü Tünel’de
Sokakta canlı dans gösterisi izlemek isteyenler, bu cumartesi; hazır hava da fazla sıcak değilken, Tünel Meydanı’na yolunu düşürsün. Üstelik gösteri bir değil, tam üç kez tekrar edecek... 12.00, 14.30 ve 17.30’da... Cumartesi meğer Avrupa Günü’ymiş, bu vesileyle izleyebileceğiniz Fransız grup ‘Moral Soul’ da sokak festivali ‘Avrupa’nın Ritmi’ çerçevesinde yapıyor gösterisini... 4 erkek dansçının vahşi, enerjik, epey hareketli koreografisi, İstiklal Caddesi Taksim girişinde, açık havada ve ücretsiz...

Bebek’e yolunuz düşerse
Hajan Gürsoytrak, yıllardır işlerini beğeniyle takip ettiğim, bize dair yakaladığı enstantaneleri keyifle izlediğim bir sanatçı. Bebek’te şahane bir binada yıllardır hizmet veren Evin Sanat Galerisi’nde, bugün son sergisi Malum Lokal Anestezi açılıyor. Şiirsel de bir manifestosu var serginin:
“Bakınız yeni geliyor; insan her gün yeni bir şeyler öğreniyor.
Hayretler içinde kalıyor, şaşırıyor, bununla da kalmıyor, değişimi yakalamak istiyor. Değil mi?
Puanlar, yeni puanlar kazanmak için harcanıyor. İlerleme iktisatın korkunç istatistiki rakamları ve kurların karşılıklı yüzdeleriyle değerleniyor.
Yer yerinden ediliyor, toprak yarılıyor. Taşın yerine beton geliyor. Kapalı inşaat alanları, tahta barikattaki deliklerden gözleniyor. Port olacak bir mevkide arazi mümkünse bırakılmıyor. Eskiye rağbet, yeni paketinde arz ediliyor. Kamu özelleşiyor. İstanbul her gün yeniden fethediliyor.
Şimdi, o halde tekrar etmeye gerek mi var?
Malum, lokal anestezi.”

Haberin Devamı

Adres: Büyük Bebek Deresi Sok. No: 13 Bebek

Ve nihayet Gastro istanbul
Memleketin en önemli yeme-içme markalarının bir araya gelerek ilkini gerçekleştirecekleri Gastro İstanbul, TURYİD’in ev sahipliğinde bu hafta sonu Maçka Küçükçiftlik Parkı’nda gerçekleştirilecek. Aklınıza gelen belli başlı her restoranın stand sahibi olduğu bu etkinliğe İstanbul’da yaşayıp da uğramamak ayıp. Pazarın Anneler Günü olması sebebiyle şehrin her yanının; ama özellikle Nişantaşı taraflarının inanılmaz hareketli olacağını düşünerek plan yapınız.