Cadde Film için motosikletten atlamıştı! Tom Cruise'dan 'Görevimiz Tehlike' itirafı

Film için motosikletten atlamıştı! Tom Cruise'dan 'Görevimiz Tehlike' itirafı

21.06.2023 - 10:09 | Son Güncellenme:

ABD'li Hollywood yıldızı Tom Cruise, başrolünde yer aldığı 'Görevimiz Tehlike' (Mission Impossible) serisinin yeni halkasında motosikletle yamaçtan atladığı sahneler ile adından söz ettirmişti. Ünlü isim, filmin çekilen ilk sahnesi olan ve 'şimdiye kadar çektiği en tehlikeli sahne' olarak nitelendirdiği motosikletli atlayışa neden öncelik verildiğini açıkladı.

Film için motosikletten atlamıştı Tom Cruisedan Görevimiz Tehlike itirafı

Hollywood'da gişe rekorları kıran filmlerindeki aksiyon sahnelerinde dublör kullanmamasıyla ünlü olan Tom Cruise, geçtiğimiz aralık ayında 'Görevimiz Tehlike' serisinin son filmi olan 'Dead Reckoning Part One' için bir video paylaşarak; 'en tehlikeli sahnenin' perde arkasını gözler önüne sermişti.

Haberin Devamı

Söz konusu sahnede, aktör bir motosikletin üstünde yamaçtan atlamış; sonrasında havada serbest dalışa geçmiş ve paraşütünü açarak güvenli bir şekilde yere inmişti. 60 yaşındaki Cruise, videonun başında; "Küçüklüğümden beri bunu yapmak istiyordum. Bu şimdiye kadar denediğimiz en tehlikeli şey" diye konuşmuştu.

Film için motosikletten atlamıştı Tom Cruisedan Görevimiz Tehlike itirafı

AYNI SAHNEYİ 6 KEZ ÇEKTİLER

Aksiyon sahnesi, Norveç'te bir uçurumun üzerinde çekilmiş ve film yapımcıları, Cruise'un motosikleti sürmesi için dev bir rampa inşa ettirmişti. Ünlü isim, bu sahneye hazırlanmak için 500'den fazla paraşütle atlayış ve 13 binden fazla motokros atlayışı gerçekleştirmişti. Tom Curise, söz konusu sahnede yaptıklarını bir günde tam 6 kez başarılı bir şekilde tekrarlamıştı.

Haberin Devamı

Film için motosikletten atlamıştı Tom Cruisedan Görevimiz Tehlike itirafı

"İLK GÜNDEN ÖĞRENELİM"

Ünlü isim, son olarak filmin en tehlikeli sahnesini, neden diğer tüm sahnelerden önce çektiklerini açıkladı.

Entertainment Tonight'a konuşan aktör; bunun ardındaki mantığın eğer çekimler sırasında yaralanırsa filmin nasıl devam ettirileceğini ilk günden bilmek olduğunu söyledi:

Bu sahnede yaşanacaklara göre filme devam edip etmeyeceğimizi öğrenecektik. Biz de dedik ki, 'O zaman ilk günden öğrenelim!' Bir sorun yaşanmayacak ve filme devam edecek miyiz, yoksa her şey yeniden mi yazılacak? Ne olacağını en başında bilmek istedik.

Film için motosikletten atlamıştı Tom Cruisedan Görevimiz Tehlike itirafı

"ANTRENMAN YAPIYORDUM VE HAZIRDIM"

"O sahne için antrenman yapıyordum ve hazırdım" diyen Cruise, "Böyle bir şey yaparken jilet gibi keskin olmalısınız. Filmi hazırlarken motosiklet sahnesinin gerçekten de çekeceğimiz ilk şey olması çok önemliydi. Bunu bırakıp başka sahneleri oynamak ve aklımın başka bir yerde olmasını istemiyordum. Herkes hazırdı, 'hadi şu işi bitirelim' dedik" şeklinde konuştu.