Gülay Afşar

Gülay Afşar

gulay.afsar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türk sinemasındaki komedi furyası içinde kendine özgü mizah anlayışıyla diğerlerinden ayrılan bir isim var; Selçuk Demiray. Televizyonda ‘İşler Güçler’, ‘Kardeş Payı’ gibi projeleri, sinemada ‘Düğün Dernek’ ve ‘Çalgı Çengi’ serileriyle yakaladıkları sadık bir izleyici kitlesi var. Belli ki, onlarınkisi Murat Cemcir ve Ahmet Kural’la birlikte uzun soluklu bir yol arkadaşlığı... Nitekim, eğer bir kriterse, onlar ‘Düğün Dernek’lerle rekor izleyiciye ulaşmış bir ekip. Şimdi ise yeni filmleri ‘Ailecek Şaşkınız’ ile seyirci karşısına çıkıyorlar.

Haberin Devamı

ÇOK GÜLECEK MİYİZ
Film, ilk anda fakir kız-zengin erkek hikayesi gibi görünse de, aksine, klişelerle dalga geçiyor, emsallerine kıyasla ters köşe bir mizah sunuyor. Ahmet Kural ve Murat Cemcir ise kendilerini tekrar etmeden, bambaşka tiplemelerle boy gösteriyor.

Üstelik her yeni filmde değerli oyuncular da ekibe katılıyor. Bu projede de,
Cengiz Bozkurt, Saadet Işıl Aksoy ve
ustalar Mustafa Alabora, Ayda Aksel gibi isimlerle kadroları zenginleşiyor.

‘Peki, bu filme çok gülecek miyiz?’

Biliyorum ki, komedi deyince, bizim seyircimizin aklındaki tek soru bu. Referans oluşturacaksa, cevap şu olabilir; eğer bir sinema filminde hâlâ asgari düzeyde de olsa nitelik arıyorsanız, küfür kıyamete gülmek yerine, ‘espriler, şakalar olsun’ diyorsanız, hatta, ‘ailece hep birlikte seyredebilir miyiz?’ diye soruyorsanız, o zaman ‘Ailecek Şaşkınız’ temiz bir komedi filmi olarak sizin tercihiniz olabilir.

ÇOK GÜLECEK MİYİZ
SAMİMİ MÜZİĞİN KEYFİNE VARALIM

İstanbul’da Türkçe müziğin hakimiyetini ilan ettiği bir dönem yaşanıyor. Müzikli mekanlarda, yemek sonrası sıkış tıkış masalarda ayağa fırlayan, eller havaya moduna geçen kalabalıklar eğleniyor. Bir de samimi müziğin keyfine varılan küçük sahneler var. İşte onlardan biri; Zorlu PSM Stüdyo Sahne. Stüdyo’da bu haftanın sürprizi Gripin oluyor. Kısa süre önce bu köşede beğeniyle söz ettiğim yeni albümleri ‘Nasılım Biliyor Musun?’ ile kulağımızın pasını silen Gripin, şimdilerde İstanbul’daki konserleriyle tekrar günü yakalıyor. Ayakta ve dinamik bir konser ortamında, tüm şarkılara eşlik eden dinleyicileriyle hasret gideriyor.

Haberin Devamı

20 yıla varan geçmişleriyle, uzun soluklu bir grup olma unvanını çoktan hak eden Gripin’in dinleyicilerinin hayli genç olması ise dikkat çekiyor. Ne güzel ki, ilk albümlerinden söyledikleri klasik olmuş şarkılarına da, son albümlerinden söyledikleri yeni parçalarına da aynı coşkuyla eşlik ediyorlar. Her zaman olduğu gibi, Müzeyyen Senar’dan ‘Dalgalandım da Duruldum’, Suat Sayın’dan ‘Gündüzüm Seninle’ gibi cover’ları yorumladıkları anlar konseri alıp götürüyor.

‘Nasılım Biliyor Musun?’ albümünün Avrupa Yakası’ndaki ilk konseri Zorlu PSM Stüdyo Sahne’de böyle tatlı tatlı geçerken, bir sonraki konserin 10 Mart’ta İf Ataşehir’de olacağını not ediyorum. Kaçıranlara da şimdiden duyuruyorum.