Cadde GÜNDÜZ BEY ÖLÜMÜ: Kuruluş Osman Gündüz Bey'i oynayan Emre Basalak diziden ayrıldı mı?

GÜNDÜZ BEY ÖLÜMÜ: Kuruluş Osman Gündüz Bey'i oynayan Emre Basalak diziden ayrıldı mı?

25.05.2022 - 18:20 | Son Güncellenme:

Gündüz Bey'in ölümü ile ilgili sorgular sürüyor. Kuruluş Osman dizisinde Osman Bey'in ağabeyi Gündüz Bey dikkat çekiyor. İnegöl Savaşı sırasında yaralanan 'Gündüz Bey ölecek mi, diziden ayrılacak mı?' soruları peş peşe geldi. Kuruluş Osman dizisinde ise Gündüz Bey'e Emre Basalak hayat veriyor. Peki, Emre Basalak kimdir, nereli, kaç yaşında?

GÜNDÜZ BEY ÖLÜMÜ: Kuruluş Osman Gündüz Beyi oynayan Emre Basalak diziden ayrıldı mı

Emre Basalak, ATV'nin fenomen dizisi Kuruluş Osman'da Osman Gazi'nin ağabeyi Gündüz'e can veriyor. Tarihte Gündüz Bey kimdir, nasıl öldü? İzleyenler Kuruluş Osman'ın 94. bölümü ile birlikte bu soruları yöneltmeye başladı. İşte, tarihte Gündüz Bey ölümü...

Haberin Devamı

GÜNDÜZ BEY ÖLDÜ MÜ?

Gündüz Bey, Oğuzlar'ın Bozok kolunun Kayı Boyu’na dahildir ve aynı zamanda Ertuğrul Gazi’nin üç oğlunun da ilkidir. Osmanlı Devleti'nin kurucusu olan Osman Gazi'nin ağabeyi olan Gündüz Alp, Bay-Atlı Hasan bin Mahmûd'un Câm-ı Cem-Âyîn, Âşıkpaşazâde'nin Tevârîh-i Âl-i Osman ile Neşrî'nin Kitâb-ı Cihannümâ isimli eserlerine göre Ertuğrul'un oğlu olup, Ay-Doğdu adında bir oğlunun olduğunu Âşıkpaşazâde Tevârîh-i Âl-i Osman adlı eserinde bildiriyor. İnegöl Savaşı (1299) esnasında şehit oldu.

Dizide de Gündüz Bey'in akıbeti bölümün yayımlanmasıyla netleşecek.

EMRE BASALAK KİMDİR?

Basalak, 28 Nisan 1979 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı'ndan mezun olan oyuncu, Hacettepe Üniversitesi Oda Tiyatrosu ve Devlet Tiyatroları'nın ardından, 2002 yılında İstanbul Devlet Konservatuarı'nda profesyonel olarak çalışma hayatına başladı.

Haberin Devamı

İlk olarak Ekmek Teknesi dizisiyle ekrana çıkan Emre Basalak daha sonra Deniz yıldızı adlı dizde oynadı. 2005 yılında yazdığı D-21 isimli oyunuyla ödül almayı başardı.