Cadde Güzelliği uzakta aramayın!

Güzelliği uzakta aramayın!

15.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Özellikle kadınların güzel ve bakımlı görünmek adına zaman harcayarak zahmetli bir işe dönüştürdüğü yöntemleri evinizde uygulamanız mümkün!

Güzelliği uzakta aramayın

Her daim genç ve kusursuz olmak, kendinizi aynada bir öncekinden daha iyi hissetmek için ihtiyacınız olan malzemeler ise mutfağınızda gizli… İşte bugünkü güzellik köşemizde sizin için derlediğimiz doğal tarifler;

Haberin Devamı

Yoğurt ve bal ile yaşlanmaya set!

Teninizi rahatlatan, canlandıran ve nemlendiren yoğurt aynı zamanda erken yaşlanma etkilerini de yok etme özelliğine sahip. Bu sebeple bir yemek kaşığı yoğurt, bir yemek kaşığı bal, iki yemek kaşığı suyu karıştırın. Elinizde varsa gül yapraklarını da karışıma katın ve yüzünüze uygulayın.

Doğal peeling

Duş esnasında vücudunuzu ölü hücrelerden arındırmanın formülü şekeri, Hindistan cevizi yağı ya da zeytinyağıyla karıştırmakta gizli. Malzemeleri blender yardımıyla karıştırarak cildinize pürüzsüz bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Sirke mucizesi!

Elma sirkesi antibakteriyel ve antiseptik özellikleriyle ciltteki pH seviyesini dengelerken akneli, alerjili ve kızarık bölgelere uyguladığınızda tonik etkisi gösteriyor. Bunun için dört ölçü suya bir ölçü sirkeyi katarak karışım elde edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kepeğe son

Çoğu insanın yaşadığı kepek sorununun dermanı karbonatta gizli. Saç derinizdeki pH seviyesini dengelerken ölü hücrelerden kurtulmanızı sağlayan karbonatı elma sirkesiyle karıştırarak derinize masaj yapmayı deneyin.

Yaz makyajında püf noktalar

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte makyaj konusunda ufak revizelerle daha ışıltılı ve doğru makyaj kurallarını belirleyebilirsiniz. Bu kapsamda ilk aşama elbette güneş kremleri. Makyajın altına baz olarak uygulayabileceğiniz seçkiler, sizi hem güneşin zararlı etkilerinden koruyacak hem de nemlendirme etkisi gösterecektir. Gün boyu uzun ve hacimli kirpikler için ise kirpik lifting uygulaması işinizi önemli ölçüde kolaylaştırabilir.