Cadde Halsey: Bir kolumda oğlumu tutacağım, diğer kolumla tüm gücümle savaşacağım!

Halsey: Bir kolumda oğlumu tutacağım, diğer kolumla tüm gücümle savaşacağım!

04.07.2022 - 17:23 | Son Güncellenme:

Türk senarist Alev Aydın ile yaklaşık üç senedir aşk yaşayan Halsey, Temmuz 2021'de oğlu Ender Ridley'i kucağına alarak, ilk kez anne olma mutluluğu yaşamıştı. Daha önce üç kez düşük yaptığını ve düşüklerinin birinin tıbbi müdahale gerektirdiğini belirten ABD'li şarkıcı, ABD Yüksek Mahkemesi'nin 1973 yılından bu yana kürtajı yasal hale getiren 'Roe vs Wade' (Wade'e karşı Roe) kararını iptal etmesini değerlendirdi.

Halsey: Bir kolumda oğlumu tutacağım, diğer kolumla tüm gücümle savaşacağım

Uzun süredir ABD'de yaşayan Türk sevgilisi, senarist Alev Aydın'dan Ender Ridley adında bir erkek çocuğu olan Halsey, 2015 yılında hamile kalmış, sahneye çıkmadan birkaç saat önce bebeğini kaybetmişti. Halsey, üç yıl sonra katıldığı bir sohbet programında da genç dinleyiciler kendisini seyrederken bebeğini düşürdüğünü, buna rağmen hiçbir şey olmamış gibi konsere devam etmek zorunda kaldığını anlatmıştı.

Haberin Devamı

"VÜCUDUM HAMİLELİĞİ KENDİ BAŞINA SONLANDIRAMAZDI"

2020 yılında DNA testi yaptırdığını ve yüzde 11 oranında Türk çıktığını söyleyen dünyaca ünlü 27 yaşındaki şarkıcı, Vogue Dergisi'ne verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:

24'üncü yaş günümden önce üç kez düşük yaptım. Kolaylıkla hamile kalabilmem ve hamileliği sürdürmekte zorlanmam acımasız bir ironi gibiydi. Düşüklerimden biri sonradan bakım gerektiriyordu, bu da kürtaja ihtiyacım olacağını söylemenin nazik bir yoluydu. Çünkü vücudum hamileliği kendi başına tamamen sonlandıramazdı ve tıbbi müdahale olmadan sepsis riskiyle karşı karşıya kalırdım.

Halsey: Bir kolumda oğlumu tutacağım, diğer kolumla tüm gücümle savaşacağım

SEPSİS NEDİR?

Bağışıklık sistemi normalde vücutta görülen bir enfeksiyonla savaşmak için kan dolaşım sistemine çeşitli kimyasal maddeleri salar. Sepsis, vücudun bu kimyasal maddelere karşı tepkisi dengesiz olduğunda ve birden fazla organ sistemine zarar verebilecek değişiklikler tetiklendiğinde ortaya çıkar. Devam eden sepsis daha ağırlaşarak septik şoka ilerlerse, bireyin tansiyonu, yani kan basıncı önemli ölçüde düşer. Bu da kişinin ölümüne yol açabilir.

"OĞLUMU DÜNYAYA GETİRMEMİ SAĞLADI"

Haberin Devamı

Yaşadığı bir düşüğün tıbbi müdahale gerektirdiği için operasyon geçirdiğini dile getiren dünyaca ünlü isim, "Bu işlem sırasında ağladım. Kendim için korktum, çaresizdim. Hayatımı tehdit eden hamileliği çaresizce bitirmem gerekiyordu" şeklinde konuştu.

Halsey: Bir kolumda oğlumu tutacağım, diğer kolumla tüm gücümle savaşacağım

"CEVAP KESİNLİKLE HAYIR"

ABD'de kadınların kürtaj haklarını kısıtlayan yeni yasa hakkında açıklamalarda bulunan Halsey, "Birçok insan, yıllarca bunun için mücadele ettikten sonra bir çocuk dünyaya getirdiğimden beri kürtaj konusundaki tutumumu yeniden gözden geçirip geçirmediğimi sordu. Cevap kesinlikle hayır! Aslında ben hiçbir zaman bu konuda çok güçlü hissetmedim. Kürtaj benim hayatımı kurtardı ve oğlumu dünyaya getirmeme yol verdi" açıklamasını yaptı.

"Her insan bu tehlikeli ve yaşamı değiştiren deneyime ne zaman ve nasıl sahip olacağını seçme hakkını hak ediyor" diyen Halsey, "Bir kolumda oğlumu tutacağım ve diğer kolumla tüm gücümle savaşacağım" dedi.