Cadde Hande Doğandemir kaç yaşında, nereli ve kimdir? Hande Doğandemir dizileri...

Hande Doğandemir kaç yaşında, nereli ve kimdir? Hande Doğandemir dizileri...

09.12.2021 - 18:22 | Son Güncellenme:

Annemizi Saklarken adlı dizide yer alan Hande Doğandemir'in hayatı merak konusu. Doğandemir, sosyoloji eğitimi aldı ve Fransızca eğitim görmüştür. Kamera arkası çalışmalara başladığı dönemde oyunculuğa adım attı. Peki, Hande Doğandemir kimdir, boyu ve yaşı kaç?

Hande Doğandemir kaç yaşında, nereli ve kimdir Hande Doğandemir dizileri...

Hande Doğandemir sevgilisi kim? Genç oyuncu, TRT'de de bir dönem sunuculuk yaptı. Beyazperde de ilk kez Bana Masal Anlatma adlı yapımda yer aldı. video klipte de rol aldı. Ancak Güneşi Beklerken adlı dizi ile adını duyurdu. İşte, Hande Doğandemir hayatı...

Haberin Devamı

HANDE DOĞANDEMİR KİMDİR?

Doğandemir, 22 Kasım 1985 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi sosyoloji bölümünden mezun oldu. İletişim sosyolojisi üzerinde çalıştı. Ortaokul ve lisede Fransızca eğitim gördü, Erasmus ile Fransa'nın Lille şehrinde okudu. Televizyon ve iletişim sosyolojisi üzerinde çalışma yaparken kamera arkasında çalışmaya başladı ve ardından oyunculuğa başladı. Oyunculukla birlikte TRT'de sunuculuk yaptı.2011'den itibaren oyunculukla eş zamanlı 20 dakikalık Hatırlar mısınız? adlı arşiv programının kamera arkasıyla birlikte TRT Okul'da iki yıl sunuculuk yaptı.

Sinemada ilk kez Burak Aksak'ın Bana Masal Anlatma adlı filminde başrol olarak Ayperi karakterini canlandırdı. 2015'te Racon Ailem İçin adlı dizide Yağmur karakterini canlandırdı. Şubat dizisinde Elem karakteriyle birlikte Leyla ile Mecnun dizisinde Şans karakteri ve sunmaya devam ettiği "Hatırlar Mısınız?" programıyla akıllarda yer etti. Güneşi Beklerken dizisinde Zeynep rolüyle başrolde oynadı. 2011-2012 yıllarında, TRT 1'de yayınlanan Sen de Gitme dizisinde iki sezon Aslı karakterini canlandırdı.

Haberin Devamı

Keskin Bıçak ve Kahramanlar dizileriyle oyunculuğa adım atan Doğandemir, 2010'da kamera arkasında çalışmaya devam ederken Altan Gördüm ve Vahide Perçin'den Akademi 35 Buçuk'tan oyunculuk eğitimi aldı. Avon Dergisi'nin 2010 Haziran ayının "Yüz Güzeli" seçilmiştir.

İletişim sosyolojisi üzerinde tez hazırlarken bir yapım şirketinde stajyerlik yapan Hande Doğandemir çeşitli yapım ve rejilerde çalıştı. Kamera arkasında editör yardımcısı olarak en son program içeriği hazırladı. 2020 yılında konuk oyuncu olarak yer aldığı Kırmızı Oda dizisinde Nesrin rolünü canlandırdı. Doğandemir, son olarak Exxen’de yayınlanan Hükümsüz dizisinde “Filiz” rolüyle başrolde yer aldı. Oyuncu 1,70 boyundadır.

Yazarlar