Cadde Hasan Can Kaya'nın 'Oscar' tepkisi: Vandallık her yerde vandallıktır!

Hasan Can Kaya'nın 'Oscar' tepkisi: Vandallık her yerde vandallıktır!

30.03.2022 - 07:05 | Son Güncellenme:

Avrupa turnesinden dönen Hasan Can Kaya, 'Stand Up Party' gösterisiyle Bostancı Gösteri Merkezi'ndeydi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hasan Can, üç gündür gündemden düşmeyen olaylı 94. Oscar Ödülleri'nin sunucusu Chris Rock'ı ve eşi Jada Pinkett Smith'e yaptığı şaka nedeniyle ünlü komedyene tokat atan ABD'li aktör Will Smith'i eleştirdi.

Hasan Can Kayanın Oscar tepkisi: Vandallık her yerde vandallıktır

Ünlü komedyen Hasan Can Kaya, 'Stand Up Party' gösterisiyle İstanbul'a dönüş yaptı. Seyircilerin yoğun ilgi gösterdiği şov sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan komedyen, önümüzdeki yaz senaryosunu kendisinin yazdığı romantik komedi türünde sinema filmi yapacağını söyledi.

Haberin Devamı

"Seyircimi çok seviyorum onları arkadaşlarım gibi görüyorum, mutluyum. Tadını çıkarmaya çalışıyoruz" diyerek duygularını dile getiren Kaya, senarist kökenli olduğunu ve hayatının bir döneminde geçimini senaristlik yaparak kazandığını anlatıp, yeni projesi hakkında şöyle konuştu:

"İNSAN BİLDİĞİNİ DAHA İYİ YAZAR"
"Ben senarist kökenliyim, uzun yıllar geçimimi zaten bu şekilde sağladım. Romantik komedi yapacağız, haziran ayında ön hazırlık başlayacak, temmuz ayında sete çıkacağız. 2023 sömestr başında vizyona girmek istiyoruz. Çok heyecanlıyım tüm motivasyonum onun üzerine, dilerim yıllarca izleyip gurur duyacağımız bir iş olur. Tabii ki insan bildiğini daha iyi yazar. Genelde seyircinin bunlar da benim başımdan geçmişti diyeceği şeyler yazmak istiyorum."

Hasan Can Kayanın Oscar tepkisi: Vandallık her yerde vandallıktır

Haberin Devamı

"KAÇIRDIĞIM İŞLER OLDU"
Komedyen, takvimine uyduğu takdirde gelen rollere sıcak baktığını açıklayıp, kabul etmeyip, sonradan başarılı olan bazı işler hakkında itirafta bulunup, "Kaliteli her işte olmayı isterim, daha önce öyle kaçırdığım işler de oldu. Sonradan izleyip keşke evet deseydim dediğim işler de olmadı. Pişmanlık olmaz, tercihtir hep daha hayırlısı olmuştur demişimdir" ifadesini kullandı.

"BUNLAR SAÇMALIK"
Kaya, seyircilerin gösterilerine cast ajansından geldiği iddialarıyla ilgili soru üzerine ise şu açıklamada bulundu:
"Bırak ajansı bir tane bile seyirciyle 'Sen şunu söyle', 'Ben bunu söyleyeyim' diye bir diyalog bile geçmedi aramızda. İyi niyetli eleştirilerin başımın üzerinde yeri var ama bu tabii saçmalık. Bu konuda içimiz rahat. Zaten 100 bölüm oldu rekor kırarak devem eden, sektörü domine eden bir iş, yani yüzde 100 ortaya çıkardı en ufak bir şey olsa. Başarının bir bedeli oluyor bu da çekilebilir bir bedel. İftiranın arkası da olmadığı için zaten devamı da gelmiyor. Bunlara alıştık artık."

"ESAS OLAN TOKAT GİBİ CEVAP VERMEK"
Oscar ödül töreninde Will Smith'in Chris Rock'ı tokatlamasını vandallık olarak değerlendiren komedyen, erkek şiddeti nedeniyle Oscar alan bir kadın yönetmenin bu olayın gölgesinde kaldığını ve bu duruma çok üzüldüğünü dile getirdi. Mizahta esas olanın tokat gibi cevap vermek olduğunu anlatan Kaya, "Will Smith'e tokat attıktan sonra ödül verdiler, sanırım jüriler korkudan verdiler ödülü. Dolayısıyla tatsız bir olay. Mizahta esas olan tokat atmak değil tokat gibi cevap vermektir. Talihsizlik, dünyanın en gelişmiş bir ülkesinde yapılsa da vandallık her yerde vandallıktır. Bana göre şakının kötü olması ayrı bir mevzu, şiddet bambaşka bir konu. Şaka kötü olursa gülmezsin yani yapılacak budur, bir mizahçı olarak ofansif şakanın başarılı olması için o şakanın muhatabını güldürmesi lazım. Eğer şaka yaptığın kişi gülmüyorsa başarısız bir şakadır. Şiddeti onaylamak mümkün değil" şeklinde konuştu.  

Haberin Devamı

NE OLMUŞTU?
94'üncü Oscar Ödülleri, önceki gece Los Angeles’taki Dolby Theatre’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ailesi işitme engelli olan bir kızın öyküsüne odaklanan “CODA”, ‘en iyi Film’ dahil üç ödül kazandı. ‘En iyi kadın oyuncu’ ödülü, “The Eyes of Tammy Faye” filmiyle Jessica Chastain’in oldu. Will Smith, “King Richard”daki performansıyla ‘en iyi erkek oyuncu’ seçildi.

Hasan Can Kayanın Oscar tepkisi: Vandallık her yerde vandallıktır

Haberin Devamı

WILL SMITH’İN TOKADI GÜNDEM OLDU
Geceye, eşinin saçları hakkında yorum yapan sunucu Chris Rock'a tokat atan Will Smith damga vurdu. Sosyal medyayı sallayan tokat olayına dair yorumlar dikkat çekti. Will Smith kısa sürede TT (Twitter gündemi) listesinin ilk sırasına çıktı.