Cadde Hastaneden yeni açıklama! Settar Tanrıöğen'in sağlık durumu

Hastaneden yeni açıklama! Settar Tanrıöğen'in sağlık durumu

01.02.2024 - 13:38 | Son Güncellenme:

90'lı yıllarda 'Bir Demet Tiyatro'da oynadığı 'Saldıray Abi' karakteriyle adından söz ettiren Settar Tanrıöğen, beyin damarlarında oluşan anevrizmanın (baloncuk) patlaması sonucu beyin ve beyin zarları arasında kanama tespit edilince ameliyata alınmıştı. İki gün sonra yeniden bıçak altına yatan 61 yaşındaki sanatçının sağlık durumuyla ilgili hastaneden yeni bir açıklama geldi.

Hastaneden yeni açıklama Settar Tanrıöğenin sağlık durumu

Kısa süreli bilinç bulanıklığı şikayetiyle 26 Ocak Cuma akşamı hastaneye giden ve beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Settar Tanrıöğen, Ataşehir'de özel bir hastanede bıçak altına yattıktan sonra yoğun bakıma alınmıştı. Ünlü oyuncunun, bir kez daha operasyon geçirdiği ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

BEYİN OMURİLİK SIVISINDAKİ ARTIŞ SEBEBİYLE İKİNCİ OPERASYON

Hastaneden yapılan açıklamada sanatçının son durumuna ilişkin şu bilgiler verildi:26 Ocak Cuma günü, baş ağrısı ve bilinç bulanıklığı şikayetleri üzerine yapılan tıbbi değerlendirmesinde, hastamız Settar Tanrıöğen’de; beyin damarlarında oluşan anevrizmanın (baloncuk) patlaması sonucunda beyin ve beyin zarları arasında kanama tespit edilmiştir. Acilen yapılan müdahale sonrası hastamız yoğun bakım servisine alınmıştır. 29 Ocak Pazar günü hastamızda; beyindeki kanamaya bağlı gelişme ihtimali olan beyin omurilik sıvısında artış tespit edilmiş, beyin cerrahisi ekibimiz tarafından sıvı basıncının dengelenmesi için girişimsel işlem yapılmıştır.

Hastaneden yeni açıklama Settar Tanrıöğenin sağlık durumu

Haberin Devamı

"BİR SÜRE DAHA YOĞUN BAKIMDA TAKİP EDİLECEK"

Beyin kanamalarından sonra ortaya çıkabilecek risklere vurgu yapılırken, "Hastamızın tedavisine yoğun bakım ünitesi sorumlusu ve ekibinin yanı sıra nöroloji, beyin cerrahi ve girişimsel nöroradyologlardan oluşan multidisipliner bir ekip tarafından devam edilmektedir. Bugün itibariyle klinik durumu stabildir. Bu tür beyin kanamalarından sonra ortaya çıkabilecek risklerin varlığı nedeniyle, hastamız Settar Tanrıöğen’in yakın takibi bir süre daha yoğun bakım ünitemizde devam edecektir" denildi.

Hastaneden yeni açıklama Settar Tanrıöğenin sağlık durumu

SETTAR TANRIÖĞEN KİMDİR?

22 Ekim 1960 tarihinde Denizli'de dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümü mezunu olan Settar Tanrıöğen, Bir Demet Tiyatro'da oynadığı Saldıray Abi karakteriyle tanındı.

Hastaneden yeni açıklama Settar Tanrıöğenin sağlık durumu

2009'da Binnur Kaya, Engin Günaydın, Ercan Kesal, İlker Aksum ve Serra Yılmaz ile birlikte 'Vavien' filminde rol aldı. 2010'da Derviş Zaim'in senaryosunu yazıp yönettiği 'Gölgeler ve Suretler'de oynadı. 2015'te 'Saklı' filminde kamera karşısına geçti. Daha sonra komedi türündeki 'Hayalet Dayı'da başrolde oynadı.

Hastaneden yeni açıklama Settar Tanrıöğenin sağlık durumu

Settar Tanrıöğen, 2015-2017 yılları arasında yayınlanan 'Baba Candır' adlı dizide 'Salih Çelik' karakterini canlandırdı.