Cadde Homeopati nedir?

Homeopati nedir?

23.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Homeopati nedir

‘Homeopati tedavilere nasıl destek oluyor?’ sorusunu, çoğu zaman bundan şifa bulan hastalar bile kolay cevaplayamaz ve şöyle derler; “Bizim tanıdığın 10-15 yıldır geçmeyen, gitmediği yer kalmamış bir derdi vardı, onu iyileştirmişsiniz, bize de fayda eder mi?”

Haberin Devamı

Homeopati özünde bir enerji, frekans, bilgi tedavisidir. “Benzeri benzerle tedavi etmek” ilkesine dayanır. “Sağlıklı kişiye verildiğinde belli semptomlara yol açan remedi (homeopatik ilaç), aynı semptomları gösteren bir hastaya verildiğinde hastalığı tedavi eder.” Benzeri benzerle tedavi ilkesi neredeyse 5 bin yıllık bir geçmişe sahiptir. Hipokrat’ın ‘İnsanın Doğası’ kitabında yer alır. Paracelsus ve İbn-i Sina’nın tedavi yöntemlerinde de homeopatinin izlerini görebliriz. Alman doktor ve bilim adamı Samuel Hahnemann tarafından yaklaşık 300 yıl önce ilkeleri belirlenip, bir tedavi disiplini haline getirilmiştir.

En derinden şifa

Hastanın homeopatik hikayesini almak derin bir sanat içerir. Görüşme öncesi verdiğimiz dosya o denli ayrıntılıdır ki, hastalar hep “Hayatımda hiç kendimle ilgili bu kadar çok düşünmemiştim” der. Bu farkındalık artışı bile tedaviyi başlatır. Takiben 1-2 saat arası değerlendirme yapılır. Gereğinde hipnotik teknikler de kullanılır ve hastanın blokajları, seviyeleri, kişisel ayrıntıları saptanır. Uygun remedi ile tedavi başlar. Başlangıcı keyifli ama zaman alıcı olan bu tedavi takiben 1-2 aylık aralarla devam eder. Homeopati ile ruh ve beden en derinden şifa bulur. Ben “Doğanın kuantum fiziği ile eşsiz dansı” diyorum.

Haberin Devamı

Homeopati bağışıklık, sinir ve endokrin sistemini, hastanın kendi yaşamsal enerjisini (vital force, Qi) aktive ederek dengeler. Çalışma yolu psiko-nöro-immün olarak özetlenebilir.

Ülkemizde de homeopatinin kanıta dayalı ve multidisipliner çalışmalar yapan örnekleri var. Biri kıymetli dostum, çalışmaları dünyada çığır açacak Kayseri Şehir Hastanesi GETAT Hekimi Dr. Ali Saz. Geçenlerde MNJ Nöroloji Dergisi’nde yayınlanan bir çalışması, homeopatinin Kovid-19 hastalarında tat ve koku kaybının tedavisinde etkisini gösteriyor. Diğer makalesi JTCM 2021 dergisinde Subakut Tiroidit Tedavisine Homeopatik Yaklaşımın Başarıları konusunu irdeliyor. Bunun dışında kanıta dayalı olarak bazılarını birlikte yürüttüğümüz otoimmün hastalıklar, zihinsel duygu-durum bozuklukları, kanser hastalarına palyatif yaklaşımlar, infertilite destekleri, kimyasal toksik durumları, konsantrasyon bozuklukları gibi konularda çalışmaları var.

Haberin Devamı

Ben de çevresel toksinlerin hormon sistemlerimizi altüst etmesi sonucu artan infertiliteleri, erken menopoz, erken puberte, östrojen dominansı konularında homeopatik yaklaşım ve homeopatik detoks üzerine yıllardır çalışıyorum. Tüm bu patolojilerin son 50-60 yılda kat kat artmalarının çevresel faktörlere bağlı olduğunu görüyorum. Psikolojik, fiziksel ve kimyasal olan çevresel yüklerin homeopati ile temizlenmesi yolunda çalışmalarımı azimle sürdürüyorum. Detaylı bilgi için Instagram hesabımız @drhasancaglargurol ve 0536 725 5454 numaralı WhatsApp hattından bize ulaşabilirsiniz. Sevgi, sağlık ve huzurla kalın.

Dünyadaki yaygınlığı

İngiltere, Fransa, Almanya ve Hollanda’da homeopati sağlık sigortası kapsamındadır. İngiliz Kraliyet Ailesi üyeleri üç kuşağı aşkın bir süredir homeopati ile tedavi almaktadırlar. Kraliçe II. Elizabeth ve Kral III. Charles homeopatinin en büyük destekçilerindendir. Almanya’da doktorların beşte biri tedavilerinin bir aşamasında kullanırlar. Komşumuz Bulgaristan’da homeopati bilmeyen özellikle çocuk hekimi yok gibi. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada ikinci sırada uygulanan tedavi yöntemi ve yılda 500 milyon kişi homeopatik destek alıyor.

Haberin Devamı

Homeopatide hastalık adları değil, hastanın kendisi vardır; reçete yoktur. Kişinin ayrıntılarına, davranışlarına, alışkanlıklarına, psikolojik yüklerine, şikayetlerine, fiziki bulgularına göre detaylı resmi çıkartılır. Doğada bu resme karşılık gelecek aynı yakınmaları ortaya çıkaracak madde, sıkıntının derinliğine göre artan dilüsyon oranında kişiye verilir.