Cadde Hüsnü Şenlendirici kaç yaşında, nereli, kimdir? Hüsnü Şenlendirici'nin hayatı...

Hüsnü Şenlendirici kaç yaşında, nereli, kimdir? Hüsnü Şenlendirici'nin hayatı...

25.02.2021 - 19:09 | Son Güncellenme:

Klarnet ustası olarak adını duyuran Hüsnü Şenlendirici kim merak ediliyor. Yıllar sonra ekranlara dönen Şenlendirici, yurt içi ve yurt dışı konserleri ile beğen topladı. Kullanıcılar 'Hüsnü Şenlendirici evli mi, eşi kim?' gibi sorulara da yanıt arıyor. Hüsnü Şenlendirici aslen nereli?

Hüsnü Şenlendirici kaç yaşında, nereli, kimdir Hüsnü Şenlendiricinin hayatı...

Müzik ile büyüyen Hüsnü Şenlendirici, küçük yaşlarda klarnet çalmaya başladı ve ardından eğitimini de buna yönelik aldı. Okulunu bitirdikten sonra Magnetic Band grubu ile sahne aldı. Sayısız festivale katıldı ve yurt içinde, yurt dışında da binlerce kişiye konserler verdi. İşte, Hüsnü Şenlendirici'ye dair detaylar...

Haberin Devamı

HÜSNÜ ŞENLENDİRİCİ KİMDİR?

Şenlendirici, 12 Temmuz 1976 tarihinde İzmir Bergama'da dünyaya geldi. 5 yaşında klarnet çalmaya başladı. Özellikle 12 yaşına kadar Ege ve Anadolu'nun çeşitli kültürleriyle müzikal yolculuğuna çıktı. 1988'de İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitim Bölümüne girse de4 yıl sonra okuldan ayrıldı

Vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz'in o yıllardaki “Magnetic Band” grubu ile çalmaya başlayan Şenlendirici, grupla birlikte yüzlerce festivalde Türkiye’yi temsil etti. O sırada, “Embrio” grubunun albüm kaydında çaldı ve birlikte turneye çıktılar. Aynı zamanda, babası Ergun Şenlendirici'nin 6 kişilik grubu Laço ile yurt dışında birçok önemli festivallere de katılan Şenlendirici, profesyonel müzik yaşamına böyle devam eder. Birçok isimle birlikte çalıştı. Bunlar arasında; Özdemir Erdoğan, Muazzez Abacı, Bülent Ersoy, Müslüm Gürses, Kibariye, Fatih Kısaparmak, Zara, Kubat, Kayahan, Seda Sayan, Emel Sayın, Adnan Şenses, Zerrin Özer, Cengiz Kurtoğlu, Candan Erçetin, Fatih Erkoç, Serdar Ortaç, Athena, İzel, Ayna, Hande Yener, Hasan Cihat Örter, İlhan Erşahin, Mercan Dede gibi isimler bulunuyor.

Haberin Devamı

1996 yılında New York'lu acid jazz, funk topluluğu Brooklyn Funk Essentials ile ortak bir albüm ve konser yapmak için Türk Müziğine özgü enstrümanlardan oluşan 13 kişilik bugünün Laço Tayfa’sını kurdu. 2000 yılında ise ilk solo albümünü “Bergama Gaydası”nı Doublemoon etiketiyle çıkardı. Ardından yurt içi ve yurt dışı konserleri başladı. Şenlendirici, ayrıca Türk Müziğini yurt dışında tanıtmak ve daha geniş kitlelere sevdirmek amacıyla beş kişilik 'Hüsnü Şenlendirici ve Saz Arkadaşları' adıyla bir grup daha kurdu.

Başarılı klarnet ustası, Nazire Şenlendirici ile evlilik gerçekleştirmişti. Sanatçının iki çocuğu bulunuyor.

ALBÜMLERİ

Brooklyn Funk Essentials / In The Buzzbag (1998)
Laço Tayfa / Bergama Gaydası (2000)
Laço Tayfa / Hicaz Dolap (2002)
Hüsn-ü Klarnet (2005)
Sunset Lounge EMI Arabia (2006)
Taksim Trio (2007)
Hüsnü Şenlendirici ve Trio Chios / Ege'nin İki Yanı (2010)
Hüsn-ü Hicaz (27 Ekim 2011)
Taksim Trio 2 (11.04.2013)
Hüsn-ü Avare (27 Kasım 2015)