Cadde İçten dışa güzellik

İçten dışa güzellik

04.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yeni yılda güzellik kavramını daha bütünsel bir şekilde ele almak isteyenler, ilk adım olarak beslenme rutinlerini düzenlemeli…

İçten dışa güzellik

Lale Danışman -  Dünya genelinde yapılan araştırmalarda çekici olarak nitelenen insanların bağışıklık sisteminin daha güçlü olduğu ortaya çıktı. Düzensiz beslenmenin saç, cilt ve vücut üzerindeki olumsuz yansımalarına dikkat çeken uzmanlar, özellikle kış mevsiminde, güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmamızın önemine dikkat çekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman,“Faydalı olduğunu düşündüğümüz herhangi bir besin ya da besin grubunu fazlaca tüketmek yerine; karbonhidrat, protein ve yağ gibi makro besin grupları ile vitamin ve mineraller gibi mikro besin öğelerini alabilmek için çeşitli meyve ile sebzeleri tüketmek çok daha faydalı olacaktır” dedi. İşte sofranızda düzenli bulundurmanız gereken sekiz mucizevi etkili besin:

Haberin Devamı

Nar: C, E, K vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi minerallar sayesinde hastalıklara karşı koruyucu. Ozman, “Kabuklarını temizleyip, demleyerek 1-2 fincan tüketebilirsiniz” dedi.

Bal kabağı: A vitamini, sistemi hücrelerinin fonksiyonlarının düzenlenmesinde rol alıyor. Hücrelerin yenilenme hızını arttıran Alfo Hidroksi asit ise cildin genç bir görünüm kazanmasına yardımcı.

Balık: İçeriğinde bolca omega 3 yağ asitleri, melatonin, triptofan ve taurin gibi bağışıklık sistemini düzenleyici bileşenler bulunuyor. Ayrıca saçın dökülmesine engel olur ve gürleştirir. 

Ayva: Güçlü antioksidan içeriğe sahip bir meyvedir. İçeriğindeki C vitamini ve fitokimyasallar ile bağışıklık sistemimizin güçlendirirken, zayıflamaya yardımcı olur.

Haberin Devamı

Kefir: İçeriğinde barındırdığı karbonhidrat, yağ ve protein gibi makro besin ögeleri; kalsiyum, magnezyum ile B2 vitamini gibi mikrobesin öğeleriyle de sağlıklı beslenmede başrolde.

Yedi zeytin bir incir kürü

Yapılan araştırmalar sonucunda bedene iyi gelen ve hücre yenileyen besinler arasında, incir ve zeytinin son derece etkili olduğu tespit edildi. İncirde bulunan antioksidan maddeler ve zeytinde bulunan vitaminler, sağlıklı şekilde kilo vermenizi de sağlıyor. 21 gün boyunca tüketilmesi önerilen besinler, metabolizmayı hızlandırarak vücuttaki fazla yağlarla vedalaşmaya da destek oluyor.