Cadde 'İddialı bir giriş yaptım'

'İddialı bir giriş yaptım'

23.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

‘İmalat Hatası’ şarkısıyla adından söz ettiren İvana Sert, “Hakikaten ilk single için iddialı bir giriş yaptığımı düşünüyorum. Müzik eğitimim var. Beste yapıyorum, piyano çalabiliyorum. Türkiye’ye gelmeseydim zaten şarkıcı olurdum” dedi.

İddialı bir giriş yaptım

İvana Sert, moda tasarımcılığı ve sunuculuk derken, şimdi de şarkıcılığa adım attı. 10 parmağında 10 marifet olan modacı, “Müzik dünyasına yeni girdim ama benim asıl işim moda. Bir single daha yapabilirim. Televizyona da dönmek istiyorum” diyor. Sert’le çalışmasını, oğlu Ateş’e düşkünlüğünü ve oyunculuktaki hayalini konuştuk.
Moda programı beklerken single’la karşımıza çıktınız. Şarkıcılık hep istediğiniz bir şey miydi?
Tamamen tesadüf... Aranjör Murat Yeter’le ortak bir arkadaşımız sayesinde tanıştık. Daha önce düet yapalım diye çok teklif almıştım ama içime sinmemişti, başka bir şey yapmak istiyordum. Türkçe bir şarkı, biraz Balkan melodileri, biraz dans ve enstrümanlar... 10 gün geçmeden Murat aradı, “Şarkın hazır” dedi. Şehrazat sözlerini yazdı ve tam üzerime göre dikildi diyebilirim. Doğru zamanda beni buldu.
Parçayı kendi aksanınızla söylüyorsunuz...
Süheyla Yengi’den özel dersler aldım. Demodan sonra, “Senin tarzında bir şey yapalım” dedi. Tam diksiyonlu, iyi bir Türkçe’yle de yapabilirdik. Ama özellikle ‘İmalat Hatası’ kısmını imzam olsun diye kendi aksanımla okudum. Programlarda söylediğim ‘Bizimle diyılsın’ gibi olsun istedim.
Tepkiler nasıl?
Çok güzel. Herkes çok sıcak karşıladı, eğlenerek videolar çekip Instagram’dan yolluyorlar. Çevremde ise herkes şokta... Yakın arkadaşlarım konservatuvar eğitimimin olduğunu ve şarkı söylemeyi sevdiğimi biliyordu ama single çıkınca gerçekten şaşırdılar. Çok profesyonel isimlerle çalıştım. Klibimi çeken Metin Arolat’ın da emeğine sağlık.
Şarkıcılıktaki iddianız nedir?
Hakikaten ilk single için iddialı bir giriş yaptığımı düşünüyorum. Ama “Ben şarkıcıyım” demiyorum. Müzik eğitimim var. Beste yapıyorum, piyano çalabiliyorum. Sırbistan’da benim için bir proje yapıldı. Buraya geldim ve o iş kaldı. Türkiye’ye gelmeseydim zaten şarkıcı olurdum. Ama kendimi modada daha iyi görüyorum. İnsanlar da beni öyle tanıdı...
Albüm çıkaracak mısınız?
Bir single daha olabilir. Albüm yapmak kolay değil. Müzik dünyasına yeni girdim ama benim asıl işim moda. Tekrar televizyona dönmek ve güzel bir program yapmak istiyorum. Farklı formatlarda bir program için görüşmeler var. Ben de bir format yazdım, bakalım.
Sürekli koşturma halindesiniz...
Çalışmasam herhalde depresyonda olurdum, evden çıkmazdım. 16 yaşında çalışmaya, para kazanmaya başladım. Hiçbir zaman işten kaçmadım. Ve sürekli spor yapıyorum.
Hayatınızın olmazsa olmazları spor ve çalışmak mı?
Ateş’ime annelik yapmak benim için ilk ve öncelikli. Oğlumu doğru ve düzgün yetiştirmek. İkincisi, çalışmak, işini sevmek. Üçüncüsü, tabii ki spor.
Oğlunuz Ateş, şarkıyı beğendi mi?
Ateş’i dinliyorum, ona çok inanıyorum. Doğru yorumlar yapıyor. Şarkıyı da çok sevdi ve beğendi. Odasında bazen kendi kendine söylerken buluyorum onu. Okul arkadaşlarının da tepkileri güzel, bol bol söylüyorlar.
Yabancı bir şarkıyla yurt dışına açılmayı düşünür müsünüz?
Benim memleketim zaten istiyor. ‘İmalat Hatası’nın Sırpça versiyonunu yapacağım. Bu şarkı için dört ayımı verdim.
Milliyet Cadde’deki köşenizde de şıkları ve rüküşleri seçmeye devam ediyorsunuz....
Zor puan veriyorum, benden 10 almak zor. Mükemmel bir şey olması gerekiyor. Zaten biliyorsun bütünlük önemli, saç, makyaj, ayakkabı ve aksesuarlar...
Tarzını beğendiğiniz isimler kimler?
Ajda Pekkan... Tarzı, enerjisi ve disiplinli olması... Muhteşem bir insan, sözlerim yetmiyor anlatmaya çok beğeniyorum.

‘Muhteşem bir ajanı canlandırabilirim’

İddialı bir giriş yaptım
Yıllar geçtikçe güzelleşiyorsunuz. Kendinize nasıl bakıyorsunuz?
Mutluyum, en önemli sebebi bu. Ateş’im güzel büyüyor. Şu ana kadar yaptığım işler beni mutlu etti, ailemle huzurluyum. Her zaman pozitif olmaya çalışıyorum. Tabii ki spor yapıyorum ve beslenmeme dikkat ediyorum. Uyandığımda 1,5-2 litre limonlu ılık su içiyorum. Maydanoz suyunu bol bol tüketiyorum. Vitaminler alıyorum. Kendime bakıyorum.
Estetiğiniz var mı?
Estetiğim yok, bir tek botoks yaptırıyorum. Artık herkes birbirine benzemeye başladı, doğal kadınlar kalmadı. Birkaç sene sonra herkes doğallığa dönecek bence.
Kozmetik işine de girdiniz, nasıl gidiyor?
Rujlar çıkardık, devamı çok güzel geldi. Şimdi maskara çıkardım. İçinde argan ve tatlı badem yağı var. Kirpikleri uzatıyor. Yeni sürprizler de olacak.
Oyunculuk, programlar ve şarkıcılık. Hayalini kurduğunuz bir şey kaldı mı?
Güzel filmlerde, başrolde yer aldım. Şimdi güzel bir dizi yapmak istiyorum. Aksiyon bir iş, Lara Croft ve Tomb Raider tarzında olabilir. Muhteşem bir ajan İvana Sert olarak karate, boks yapabilirim, motosiklet kullanıyorum. Güzel bir ekiple, bir aksiyon dizisinde rol alıp, hatta yurt dışından Türkiye’ye gelen bir ajanı canlandırabilirim. Başarılı olabileceğimi de düşünüyorum.
Aşk hayatınız nasıl gidiyor?
Güzel her şey… İyi gidiyor ve mutluyum.