Cadde İkbal Gürpınar kimdir? İkbal Gürpınar kaç yaşında, nereli? İşte, İkbal Gürpınar biyografisi

İkbal Gürpınar kimdir? İkbal Gürpınar kaç yaşında, nereli? İşte, İkbal Gürpınar biyografisi

18.01.2021 - 01:27 | Son Güncellenme:

Sunucu İkbal Gürpınar'ın hayatına dair detaylar araştırılıyor. Koronavirüse yakalanan isim, bir süre önce de babası ve annesini kovid-19 nedeniyle kaybetmişti. Şarkıları ve kitapları olan ekranların başarılı ismi İkbal Gürpınar evli mi, eşi kim?

İkbal Gürpınar kimdir İkbal Gürpınar kaç yaşında, nereli İşte, İkbal Gürpınar biyografisi

İkbal Gürpınar spikerlik ile kariyerine başladı ve birçok programın sunuculuğu üstlendi. Halkla İlişkiler alanında da çalışan Gürpınar, çeşitli kitaplar kaleme aldı. Seslendirdiği şiirler ve şarkılarda ilgi görmüştü. Sunucu, yazar İkbal Gürpınar'ın iki çocuğu bulunuyor. İşte, İkbal Gürpınar hayatı...

Haberin Devamı

İKBAL GÜRPINAR KİMDİR?

Gürpınar, 4 Ekim 1969 tarihinde Kırıkkale'de dünyaya geldi. Okulda açılan sınavı kazanarak spikerliğe başladı. Bu arada kurslara katılarak makrome eğitimi aldı. 1994-1995 yılında TRT'de "25.Saat" isimli programla televizyon ekranlarına ilk kez çıkmıştır. Ardından Ortadoğu Amme İdaresi'nde ithalat ihracat elemanı sertifika programına katıldı. Kısa bir süre restoran zincirleri kuran bir firmada Halkla İlişkiler ve Franchising müdürlüğü yaptı. TRT Gap'ta çeşitli programlar sunmuş, 1998-2000 yılları arasında TRT'de çalışıp, bir hastanede halkla ilişkiler müdüreliği yapmıştır.

İkbal Gürpınar kimdir İkbal Gürpınar kaç yaşında, nereli İşte, İkbal Gürpınar biyografisi

2006 yılında ise Kanal D'de "İkbal'le Yaşama Dair" adlı programı sunan sunucu İkbal Gürpınar, "Yüzük Taşı", "Mutluluk Oyunu" ve ardından "Kimse Yok Mu?" isimli programları ile ekrana geldi. Daha sonra ise Kanal 7'de yayınlanan "Hayatın İçinden" isimli programı da sunmuştur. TRT'de "Gün Başlıyor" programını sunmuştur. Yaşadıklarını, izlenimlerini ve deneyimlerini 3 kitapta anlatan Gürpınar'ın, şiir albümleri ve şarkıları bulunmaktadır. "İkbal'den Masallar" adlı çocuk kitabı da vardır. İkbal Gürpınar 3 defa evlilik gerçekleştirdi ve 2 çocuğu bulunuyor.

Haberin Devamı

COVID-19 pandemisi sırasında koronavirüse yakalandı ve 31 Ekim 2020 tarihinde yoğun bakıma alındı. Gürpınar'ın babası, annesi ve eniştesi de COVID-19 nedeniyle vefat etmişti.

ŞARKILARI

Efendim
Babacığım
Sevgili Peygamberim
Gittin Gideli
Hasan ile Hüseyin
Minik Yüreğim
Özlediğim
Savaş Çocuğu

KİTAPLARI

Yemek Tarifleri; Türk ve Dünya Mutfağı
Aşkın Bir Yüzü; Erkek ve Kadın Gözüyle
Benim Hâlâ Umudum Var
İkbal'le Küçük Mutluluklar; Gün Doğdu
İkbal Gürpınar'dan Yemek Tarifleri
İkbal Gürpınar'la Ramazan Sofrası
İkbal'le Küçük Mutluluklar
İçimden Geldiği Gibi
Günaydın Gece