Cadde Imany: 'Her zaman şarkı söylemek istedim'

Imany: 'Her zaman şarkı söylemek istedim'

04.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Fransız pop-soul divası Imany, mümkün olmayacağını düşündüğü halde hayallerinin peşinden koşup, şarkı söyleme kararı aldığını anlattı

Imany: Her zaman şarkı söylemek istedim

Sporculuk ve modellik kariyerinlerinden sonra, müzik tutkusuyla Amerika’dan Fransa’ya dönen Imany, 2011’de yayınladığı ilk albümü ‘The Shape of a Broken Heart’la müzikseverlerin beğenisini topladı. Birçok ülkede platin plak alarak, 400’ü aşkın konser veren sanatçı, Türkiye’deki şovu öncesinde, sorularımızı yanıtladı.

Haberin Devamı

- Müzikle uğraşmaya karar verdiğiniz ilk anı hatırlıyor musunuz?

Gerçekten ilk kez değil, ama müziği ciddiye almaya nasıl karar verdiğimi hatırlıyorum. New York’taydım. Sanatçıların çok çalıştıklarını ve hayatta kalmak için benim gibi birçok iş yaptıklarını görüyordum.

Biri bana hayal kurmayı bırakıp, rüyamı yaşamaya başlamamı söyledi. Ben de o andan itibaren, şarkıcılık kariyerime odaklanmaya karar verdim.

Imany: Her zaman şarkı söylemek istedim
- Modellik kariyerinden sonra, şarkı söyleme kararını nasıl aldınız?

Her zaman şarkı söylemek istedim, fakat bunun mümkün olmadığını düşündüm. Ama Tracy Chapman gibi sanatçılar bana ilham verdi. Bu yüzden çok çalışmaya ve gerçekten yapmak istediklerimi hayata geçirmeye odaklandım.

- Şarkılarınızla ulaştırmak istediğiniz mesaj nedir?

Haberin Devamı

Bana dokunan her şey hakkında konuşmaya ihtiyacım olduğunu hissediyorum. İnsanların çevreyle ilgili sorunlarının ve her yerdeki adaletsizliğin farkında olmalarını istiyorum. Ama aynı zamanda aşk hakkında da konuşuyorum.

- Son albümünüz ‘The Wrong Kind of War’un üzerinden yaklaşık iki yıl geçti. Bu projeyi hangi hislerle kaydettiniz?

Bir albüm kaydına girmeden önce, her zaman çok fazla şarkı yazarım ve kayıt sırasında da en iyileri seçeriz. Tüm çalışmalarım, aynı müzisyenlerle, aynı stüdyoda, Paris’te kaydedildi. Ama sonuncusunda, bazı enstrümanları kaydetmek için Budapeşte’ye gittik. Unutulmaz bir deneyimdi.

- Türkiye’deki konserinizden sonra planlarınız nelerdir?

Fransa’da bir dizi festivalde sahne alacağım. Daha sonra oğlumla ilgilenmek ve başka şeyler yapmak üzere bir mola vermeyi planlıyorum.

‘Türk izleyiciler sıcak ve samimi’

- Ülkemizde çok sevilen bir sanatçısınız. Türk hayranlarınızla olan bağınız nasıl? İstanbul size neler hissettiriyor?

İstanbul’u seviyorum, ziyaret etmekten hoşlandığım güzel bir şehir. Hatta zaman zaman tatile bile geliyorum.
Türk izleyicilerimi çok seviyorum, gerçekten hepsi sıcak ve samimi.

- Buradaki hayranlarınıza özel bir mesajınız var mı?

Tüm izleyicilerimi ve beni daha önce seyretmemiş müzikseverleri, şovuma davet ediyorum. Ben de orada olmak için sabırsızlanıyorum.

Haberin Devamı

Imany: Her zaman şarkı söylemek istedim