Cadde 'İmkansızı başardık'

'İmkansızı başardık'

26.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Star Wars’ın serisinin sonuncusu ‘The Last Jedi’ filminde Kylo Ren karakterine hayat veren Adam Driver, birlikte çalıştıkları Mark Hamill ve Rian Johnson’ı anlattı

İmkansızı başardık

ABD’li oyuncu Adam Driver, GQ dergisine konuk oldu. ‘Yıldız Savaşları’ film serisinin sonuncusu olan ‘Star Wars: The Last Jedi’ filminde Kylo Ren karakterini canlandıran aktör, usta oyuncu Mark Hamill, yönetmen Rian Johnson ve set ortamlarından söz etti.

Haberin Devamı

- Mark Hamill’le çalışmak nasıldı?
Bir ‘Star Wars’ filmi çektiğimizi en çok hissetmemi sağlayan kişi Mark Hamill oldu. Onu yakından görmek gerçek dışı bir durumdu. Bu filmleri izleyerek büyüdüğün için bu durumun ne kadar değerli olduğunu zaten biliyorum.
Çok cana yakın, ne zaman isterseniz sizinle konuşmaya hazır biri. Filmin iyi olmasını istiyor. Bununla ilgili konuşmak ve olabildiğince derinleştirmek istiyor. Harrison Ford ve Carrie Fisher da onun gibiydi. Hâlâ olabilecek en iyi versiyonu çekmek hırsa sahipler. Yukarıdan bakmıyorlar.

- Rian Johnson ve bu film hakkında ne söylemek istersiniz?
Rian Johnson muhteşem biri. Çok mütevazı, düşünceli ve harika bir yazar. Makul ölçüde ısrarcı. Ayrıca mükemmel bir görsel hikaye anlatıcısı ve oyunculara olabilecekleri şekilde yön göstermede çok başarılı. J. J. Abrams’ın bıraktığı yerden hikayeyi devralıp daha da öteye taşımak, gerçekleştirilmesi imkansız bir görev gibiydi ama başardık. Ama o çalıştığı insanlara güveniyor ve burada da kendisine miras kalan oyuncu ekibinin hünerleri devreye giriyor. Bunu yapan nadir insanlardan biri olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı

‘İyi iş çıkardık’

Her şey çoğu zaman işlevsel kullanıldı; Rian ‘The Force Awakens’ için kurulan seti alıp bir adım öteye taşıdı. ‘Star Wars’ için bazı şeyler olmazsa olmaz. Ve Rian orijinal ‘Star Wars’ ve ‘The Force Awakens’ hakkında bildiği her şeyi unutup yeni bir başlangıç yaparak bu anlamda iyi bir iş çıkardı. Bunun adımı da kostümler ve setlerdi.