Cadde İngiltere'nin Türk yıldızı

İngiltere'nin Türk yıldızı

20.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İngiltere’nin yükselen yıldızları arasında yer alan Türk şarkıcı Onur, her iki ülkenin kültürüyle büyüdüğünü söyleyerek, “Türk şarkıları kulağımda bir tını, bir melodi olarak iz bıraktı” dedi.

İngilterenin Türk yıldızı

Alternatif R&B sanatçısı Onur’un yeni mini albümü ‘A Millennial Rhapsody’, Londra’da piyasaya çıktı. Üç parçadan oluşan EP, ilk günde dijital platformlarda güçlü bir girişe imza attı. Genç yıldız, anne-babasının Türk olduğunu, İngiltere’de doğup büyüdüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Albümünde, Avrupa’da yaşanan ırkçılığa karşı göndermelerde bulunduğunu belirten Onur, “Şarkılarım politik değildir, ancak son mini albümümdeki eserlerde dünyadaki politik durumunu eleştiren sözler yer alıyor. Ayrıca geçmişte karşılaştığım ırkçı yaklaşımlara da göndermeler yaptım” şeklinde konuştu.

Türk şarkılarına hayran
Müzik dünyasında büyük yankı uyandıran Onur, “Hem İngiliz hem de Türk kültürüyle yetiştirildim. Küçükken yaz aylarını Sapanca-İstanbul-Bodrum üçgeninde geçirirdim. Çocukluğumda dinlediğim Türk şarkıları da kulağımda bir tını, bir melodi olarak iz bıraktı” dedi. 70-80’lerin Türk popuna hayran olduğunu ifade eden şarkıcı, “Esin Engin, Nil Burak ve Ayla Dikmen gibi sanatçıların plaklarını dinliyorum ve çok zevk alıyorum. Ayrıca Tarkan’ı ve Aşık Veysel’i de çok seviyorum” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Şarkıcı, ‘A Millennium Rhapsody’nin lansmanını, 4 Mayıs’ta Londra The Social’da yapacak.