Cadde Maher Zain: İslamiyetin en güzel yaşandığı ülke Türkiye

Maher Zain: İslamiyetin en güzel yaşandığı ülke Türkiye

26.03.2024 - 07:59 | Son Güncellenme:

Müslüman şarkıcı Maher Zain, geçtiğimiz gün Bursa'da sahne aldı. Konsere başlamadan önce sahne arkasında orucunu açan ünlü isim, "İslamiyetin en güzel yaşandığı ülke Türkiye" açıklamasında bulundu.

Maher Zain: İslamiyetin en güzel yaşandığı ülke Türkiye

Lübnan doğumlu İsveçli Müslüman şarkıcı Maher Zain, geçtiğimiz gün Bursa Osmangazi Meydanı’nda sahne aldı. Sahne arkasında hurmayla orucunu açtıktan sonra izleyicilerin karşısına çıkan sanatçı, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Ramazan Ayı’nda özellikle Türkiye’de olmayı tercih ediyorum. Burada huzurlu ve mutluyum. Türkiye, İslamiyetin en güzel yaşandığı ülke.

Maher Zain: İslamiyetin en güzel yaşandığı ülke Türkiye

MAHER ZAİN KİMDİR?

Maher Zain 16 Temmuz 1981, Trablusşam, Lübnan doğumlu, Müslüman bir R&B şarkıcısı, söz yazarı ve müzik yapımcısı. Sekiz yaşındayken ailesiyle birlikte İsveç'e taşındı. Orada Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Üniversiteden sonra müzik endüstrisine katıldı ve Fas doğumlu İsveçli yapımcı Nadir Khayat (RedOne) ile iletişime geçti.

Nadir Khayat New York'a taşınınca, Maher de müzik kariyerini sürdürebilmek için onun peşinden gitti ve Kat DeLuna gibi sanatçılarla çalışmaya başladı. 27 yaşındayken İsveç'e geri yaptığı bir yolculukta İslam'a bir kez daha bağlandı ve müzik yapımcılığından vazgeçerek ilahi tarzında R&B söylemeye karar verdi.

Maher Zain: İslamiyetin en güzel yaşandığı ülke Türkiye

İLK ALBÜMÜYLE ULUSLARARASI BAŞARIYA ULAŞTI

Haberin Devamı

İlk albümü olan Thank You Allah (Teşekkür Ederim Allah) 2009 yılında piyasaya sürülmüş ve uluslararası çapta bir başarı elde etti. İkinci albümü Forgive Me (Beni Bağışla) 2 Nisan 2012 tarihinde piyasaya sürüldü. Dünya çapında daha çok İslamî tarzda yapmış olduğu eserleriyle tanınan sanatçı, Türkiye'de de farklı şehirlerde konserler verdi.