Cadde İstanbul için iftar vakti

İstanbul için iftar vakti

16.07.2012 - 18:40 | Son Güncellenme:

Bu sene de sıcak havalara denk gelen Ramazan günlerinin akşamında serin ve lezzetli bir iftar sofrasına oturmak isteyenler için restoranlar ve oteller birçok alternatif sunuyor.

İstanbul için iftar vakti

Siz mekanınızı seçin, iftar sofranızı donatmayı işi bilenlere bırakın. Time Out İstanbul dergisi, iftar yapılabilecek en lezzetli restoranları seçti...

Haberin Devamı


Armada Otel
Armada Otel bu sene Ramazan ayı için misafirlerine iki farklı mekan sunuyor: Armada Teras ve Armada Gezi Teknesi. Armada Teras’ta ud müzikleri eşliğinde özel iftar mönüsünü tercih edebilir veya bu zengin mönüyü Armada Gezi Teknesi’nde yemeyi seçebilirsiniz. Çorba seçenekleri, sıcak ve soğuk iftarlıklarla birlikte Ramazan’a yakışır ana yemek ve tatlılarla mönü oldukça zengin. Teknede, yemeğiniz süresince gezeceğiniz rotayı siz belirliyorsunuz. Ayrıca her iftar masasında yer alan Türk tatlıları ve meyvelerle herkesin kendi çayını rahatça alıp içebileceği özel semaverler otelin misafirlerine ikramı. Bu ferahlatıcı iftar keyfi terası tercih edenler için kişi başı
68 TL, tekneyi tercih edenler içinse (tekne kira bedeli hariç) en az 10 kişilik gruplar için kişi başı 85 TL.
Adres: Ahırkapı Sok. Sultanahmet
Tel: 0 212 455 44 55
www.armadateras.com

Asitane Restaurant
Geleneksel yemek tutkunları Asitane’nin yerini yurdunu iyi bilir. Buradaki iftarların alabildiğine geleneksel ve cömert olacağı kesin... Osmanlı saray mutfağının günümüze kalan kayıtları ve kütüphanelerdeki belgelerle Osmanlı sözlüklerinden yararlanılarak oluşturulan mönülerde, tahinli kuru patlıcan dolması, hünkar beğendi, semizotlu ve lor peynirli börek gibi yemeklerin yanı sıra, çeşitli tatlı, hoşaf, şerbet ve şuruplar bulunuyor. Osmanlı esintileriyle yenen iftar yemeğinin ardından, Osmanlı’ya ait gelenek olan ‘diş kirası’ da unutulmuyor ve misafirler yemek sonunda hediyelerle uğurlanıyor.
Adres: Kariye Camii Sok. No: 6 Edirnekapı
Tel: 0 212 635 79 97
www.asitanerestaurant.com

Haberin Devamı

Beyaz Fırın Ramazan ayının vazgeçilmezi pide, Beyaz Fırın’ın her şubesinde sade veya zeytinli seçenekleriyle misafirlere sunuluyor. Sıcacık bir başlangıçtan sonraysa Ramazan ayı denince akla ilk gelen şey kesinlikle güllaç. Sütlaç veya helva gibi seçenekler de ağzınızı tatlandırmak için sizi bekliyor. Seçtiğiniz tatlıyı dondurmayla birlikte daha da leziz hale getirebilir ve taptaze Beyaz Fırın ürünleriyle iftarınızı yapabilirsiniz.
Tel: 0 212 292 25 80
www.beyazfirin.com

Haberin Devamı

Conrad istanbulAçık büfe tercih edenler veya açık havada iftar yapmak isteyenler için teras ve Monet Restaurant seçeneklerini sunan Conrad İstanbul, Türk ve Osmanlı mutfağına özgü yemekleriyle misafirlerini bekliyor. Mönüde pazı borzani, Acem pilavı gibi geleneksel yemekler var. Zengin açık büfe yiyeceklerin yanı sıra çay, kahve gibi içecekler de sunan Conrad’ı tercih eden misafirler için Ramazan boyunca otopark ücretsiz. KDV dahil kişi başı 110 TL olan mönü, 0-6 yaş arası için ücretsiz, 6-12 yaş arası çocuklar içinse yüzde 50 indirimli. Bunların yanı sıra Monet Restaurant’ta 10 kişi ve üzeri gruplara yüzde 10 indirim yapılıyor.
Adres: Saray Cad. No: 5 Beşiktaş
Tel: 0 212 310 25 25
www.conrad.hilton.com/istanbul

Larespark Hotel Birbirinden farklı iftariyeliklerle iftar sofrasını donatan Larespark Hotel’de otel şefleri tarafından özel olarak hazırlanan yemekler arasında, ızgara köfteden hünkar beğendiye kadar türlü seçenek var. Ana yemek sonrasında tatlılarla sofrayı renklendiren Larespark Hotel, Ramazan’a özel farklı mönü seçenekleri hazırlamış. Bu alternatiflerden yararlanmak için 10 kişiden 200 kişiye kadar grup olarak rezervasyon yaptırabilirsiniz. Grup talebi üzerine iftar sofralarını şenlendirecek fasıl müziği de organize ediliyor. Ayrıntılı bilgi ve mönü fiyatları için oteli arayabilirsiniz.
Adres: Topçu Cad. No: 23 Taksim
Tel: 0 212 313 51 38
www.laresparktaksim.com

Haberin Devamı

Le Meridien HotelLe Meridien Hotel’in La Torre Restorant’ı başaşçı Tarkan Özdemir’in yeniden yorumladığı geleneksel lezzetlerle Ramazan’ı karşılıyor. Bilindik tariflerin yeniden şekillendirilip sunulduğu ‘neoklasik’ mönüler, havuz başında ve restoran içinde çorba, tatlı ve ana yemek seçenekleriyle açık büfede sunuluyor. Farklı ve yeni tatlar denemek isteyenler için tercih edilebilecek mekanda zerde, elbasan tava gibi yemeklerin sunulduğu mönü kişi başı 89 TL.
Adres: Cengiz Topel Cad. No: 39 Etiler
Tel: 0 212 384 00 00
www.lemeridienistanbuletiler.com

Haberin Devamı

Matbah Restaurant Matbah Restaurant misafirlerini Ayasofya’nın gölgesinde ağırlıyor. Geleneksel mutfak konusunda şehrin en iyi adreslerinden biri olmanın gereklerini ziyadesiyle yerine getiriyor Matbah. İftar mönüsüne kestaneli tarhana çorbasıyla başlanıyor. Yemek sonrası safranlı ve kuş üzümlü zerde, ağızları tatlandırmak için bekliyor. Ana yemeklerde seçenek çok. Mönünün yanında her akşama özel bir Osmanlı şerbeti ikram ediliyor. Osmanlı döneminin şimdilerde unutulan ‘diş kirası’ geleneği de Ramazan boyunca Matbah’ta sürdürülüyor. Osmanlı’da iftara katılanlara değerli taş ve yüzükler gibi hediyelerin verildiği bu geleneği yeniden yaşatmak için restoran, misafirlerini iftar sonrasında hediyelerle uğurluyor. Klasik Türk müziği ve sema gösterisi de yemeğin lezzetine tuz biber oluyor. Mönünün fiyatı KDV dahil kişi başı 85 TL.
Adres: Caferiye Sok. No: 6/1 Sultanahmet
Tel: 0 212 514 61 51
www.matbahrestaurant.com

Olive Restaurant Yaşmak Sultan Otel’in terasındaki Olive Restaurant, hazırladığı iftar mönüleriyle misafirlerini bekliyor. Ayasofya’yı, Topkapı Sarayı’nı, Galata Kulesi’ni ve deniz manzarasını aynı anda kucaklayan mekanı bir de Ramazan’da görmekte fayda var. Olive iki ayrı mönü sunuyor bu sene: Topkapı mönüsü ve Sultanahmet mönüsü. Her iki mönüde de iftariyelik tabağının ardından çoktan seçmeli zengin seçenekler sunuluyor. Topkapı mönüsünün ana yemeği beğendili tavuk kebabıyken, Sultanahmet mönüsüyle dana tas kebabı sunuluyor. Fiyatlar kişi başı 70 TL.
Adres: Ebusuud Cad. Yaşmak Sultan Otel Terası,
No: 14-20 Sirkeci
Tel: 0 212 528 13 47
www.oliverestaurant.net

SwIssotelAçık hava ve Boğaz manzarası gibi ayrıcalıklara sahip Cafe Swiss’de eski Ramazan’lara özgü atmosfer ve mönü seçenekleri mevcut. Saray mutfağına özel yemekler ve döner, kebap gibi özgün yemekler mönüde yerlerini almış durumda. Taze hamur işi, pasta ve çikolatalarla iftar zamanını şenlendirmek isteyenler için Swiss Gourmet farklı lezzet ve hizmet seçenekleri oluşturuyor. Lobby Lounge ise salep ve bozayı leblebi eşliğinde servis ederek güzel bir sohbet ortamı sunuyor. Serin ve ferah bahçesi ya da toplantı odalarında iftar daveti vermek isteyenler için açık büfe veya set mönü seçeneklerine beş kişilik fasıl ekibi eşlik ediyor.
Adres: Bayıldım Cad. No: 2 Maçka
Tel: 0 212 326 11 00
www.swissotel.com/istanbul

The RItz Carlton istanbulThe Ritz Carlton İstanbul bünyesinde hizmet veren Çintemani Restaurant, adını bir Osmanlı motifinden alıyor. Restoran, adının hakkını verir şekilde Ramazan ayı için hazırladığı mönüyü Mesnevi konseptiyle açık büfede sunuyor. Sous şef Selami Güleryüz tarafından hazırlanan açık büfeyle pideden zeytinyağlılara, soğuk mezelerden kebap çeşitlerine, lahmacundan tatlılara kadar geniş bir yelpazede seçenek sunan Çintemani’de yemeklerinizi yerken canlı fasıl müziği de size eşlik ediyor. Dünyanın farklı bölgelerinden gelen hurmalar iftara iyi bir başlangıç için misafirlere sunuluyor.
Adres: Süzer Plaza Askerocağı Cad. No: 15 Elmadağ
Tel: 0 212 334 41 88
www.ritzcarlton.com/Istanbul