Kalust Şalcıoğlu

Kalust Şalcıoğlu

mail@kalustsalcioglu.com

Tüm Yazıları

Hafta sonu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Sözlü’nün ve ‘Kurtlar Vadisi’ dizisinin ‘Laz Ziya’sı merhum İstemi Betil’in eşi Asuman Betil’in davetlisi olarak ‘Çocuğum’ tiyatro oyununu izlemek için Adana’daydım.
Şimdi derseniz ki, “Bir oyun için Adana’ya mı gittin”; evet!
Asuman Betil, İstanbul’dan gelen dizi tekliflerini reddedip, Adana Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Bölümü öğrencilerine 7 ay emek vermişse ve Margaret Margo’nun yazdığı ‘Çocuğum’ adlı vodvili bu kadar başarılı sahneye koymuşsa; iyi ki gitmişim!
Ahmethan Çelebi, Aycan Şahin, Tanya Tosmur, Şeyma Filik, Haydar Şahin, Ufkum Kalaoğlu, Didem İrem Güllüpınar, Aycan Şahin, Eysa Tosmur ve Burak Mike’ın karakterlere can verdiği ‘Çocuğum’da; evden ayrılan kocasını geri kazanmak için, çocukları olduğu yalanına sığınan ikiyüzlü bir eş var... Önümüzdeki sezon İstanbul’da bol bol izleyeceksiniz.
Bir de Asuman Betil’in sahneye koyacağı ‘Mevlana’ müzikali var ki, iki ünlü isim oynayacak. “Kimler?” demeyin, sözler verilmiş ama imzalar atılmamış; yazıp da mahcup olmayayım.

Haberin Devamı

ATAŞEHİR’İN ‘BULVAR’I

Ataşehir’deki evime yaklaşık 500 metre uzaklıkta açılan Bulvar 216 ‘Yemek AVM’si, Türkiye’nin dört bir köşesine her gün bir yenisi eklenen AVM çılgınlığına ders verir nitelikte. İçinde 15 liraya karnınızı doyurabileceğiniz restoranlardan tutun da İstanbul’un en iyi balığını yiyebileceğiniz mekânlara kadar her konsept var.
Üniversiteden bir arkadaşımla sabah 7’de kahvaltı için randevulaştığımızda sordum “O saatte AVM açık oluyor mu?” diye... Oluyormuş; hem de anneciğiyle kahvaltımızı yaparken, 6 yaşındaki Mert de eğlenerek vakit geçirebiliyormuş profesyonel eğitmenler eşliğinde ‘Octo Kids’ çocuk kulübünde.

‘ÖZGÜR’ AŞK!

“Canımın gizlisinde bir can idin ki kan değil, sevdamız akardı geceye; sıktıkça cellat kemendi...” (Ahmet Arif)
“Âşığın gözleri sevgilisinden ayrıldığında da yaşla dolar, ona kavuştuğunda da...” (Şems-i Tebrîzî)
Bu alıntılar, Özgür Aras’ın ‘Sayfa 6’dan çıkan yeni kitabı ‘Gitmek Gerek Bazen’den.
Kitapta kalplerimizdeki boşluk, tutkularımız, çaresizliklerimiz, yalnızlığımız, kalabalıklar içinde kayboluşlarımız, kendimizden kaçış yolculuklarımız, hasret kaldığımız mucizeler ve tabii aşk var.
Kalemine sağlık Özgür Aras; beni benden aldı satırların...

Haberin Devamı

KABA LÜKS!

Zorlu Center’daki Beymen konsepti içinde bulunan ve New York’lu şef Michael White’ın leziz parmaklarıyla menülenmiş ‘Morini’, istisnasız Türkiye’nin en butik mutfaklarından birine sahip. Arkadaşlarım her gittiğimizde soruyorlar “Neden Morini’yi yazmıyorsun?” diye...
Cevap vereyim!
‘Morini’, Türkiye’nin en iyi el yapımı makarnasının, misafirlerinin layık olmadığı bir kabalıkla servis edildiği restoran da ondan. Yazımı ‘Morini’de kaleme alırken şikâyetimi dile getirecektim ama ne işletmeci vardı ne başka bir yetkili. En yetkili; ‘Morini’nin kadife perdesini aralayıp içeri girdiğinizde sizi karşılayan hanım kızımız!