Kalust Şalcıoğlu

Kalust Şalcıoğlu

mail@kalustsalcioglu.com

Tüm Yazıları

Sosyal medyada fotoğraf savaşları devam ediyor. Facebook, Instagram’ı satın aldıktan sonra “Artificial Intelligence Research Lab” tarafından yazılımsal yapay zekâ çalışmaları tamamlanarak Facebook’un hizmetine sunuldu!

Facebook, Instagram “teknolojisini” bu yapay zekâ ile birleşirdi ve Moments adlı bir uygulama ortaya çıkardı. Kafanız mı karıştı?

Cep telefonunuzla çekiyorsunuz üç beş arkadaş beraberce fotoğrafınızı ve Facebook’ta paylaşıyorsunuz. Arkadaş listenizde olan ya da profil gizlilik ayarları çok sıkı olmayan kişilerin yüzlerini, fotoğraf üzerinden otomatik olarak tanıyor Facebook’un Moments uygulaması ve herkesi sizi yormadan fotoğraf üzerinde etiketliyor. Tabii yakında fotoğrafı çektiğiniz yeri de otomatik olarak tanıyacak sistem.

Haberin Devamı

Kötümser senaryoyla, kanunlarla başınız belaya girmediği sürece yok ama sosyal medya kullanıcısı milyarlarca Dünya insanının eşkâli artık Facebook’un yapay zekâsının elinde. İyimser senaryoyla, fotoğraflarınız hangi pazarlama sistemlerine hizmet eder Allah bilir.

Dahası? Hayal gücünüze kalmış!

EŞKÂL TAMAM

AKILLI SUV
Jaguar Land Rover YouTube kanalı, otomotiv markaları içinde Dünya genelinde en çok izlenenlerden. Üyesi olduğum kanalda bir videoya rastladım; merak edenler YouTube arama bölümüne “Land Rover Autonomous Car Technology” yazıp izleyebilirler.
Land Rover’ın 2016 modellerinde uygulamaya başlaması planlanan yenilikte, markanın üst segment araçlarının çalıştırma, stop etme, gaz, fren, vites ve direksiyonu akıllı telefonlara yüklenecek ücretsiz bir uygulamayla kontrol edilebilecek.
Ne avantajı mı var?
Arazide aracınızla tehlikeli yerlerden geçerken, araç içinde olmanıza gerek kalmayacak... “Arazide ne işim var, ben macera sevmem” diyorsanız, aracınızı park ettiniz ve geldiniz ki kapınızı açacak yer kalmamış yanınıza park eden araçtan. Akıllı telefonunuzdan çalıştırıp park alanından çıkarabileceksiniz Land Rover’ınızı.
SOSYAL ÇAĞ
İngilizce bilenler ve sosyal medyanın rakamsal boyutlarına ilgi duyanlar, Simplify360’ın web sitesi olan www.simplify360.com’u takip ederlerse, saatlerce başından kalkamayacakları bilgilere ulaşabilirler.
Simplify360 geçenlerde sosyal medyayı çağlara ayırmış. İşte sosyal medya gelişimi:
İlkel Çağ 1979 – Usenet: Web üzerinden haber takibi ve bu haberler üzerinde etkileşim başlıyor.
Orta Çağ 1988 – IRC: Web üzerinden sohbet ve dosya aktarımının ilk adımı. 1996 – ICQ: “Yaşım tutmuyor” diyenler Google’dan araştırsınlar.
Altın Çağ 2001 – Wikipedia:
Ansiklopedilerimizin çöpe gitmeye başladıkları tarih... 2004 – Facebook, 2005 - YouTube, 2006 – Twitter, 2009 – WhatsApp, 2013 – Vine
11 Haziran – 17 Haziran 2015
Facebook’ta Top 15
1. Karagül
2. Survivor All Star
3. Aşk Yeniden
4. Paramparça
5. Kurtlar Vadisi Pusu
6. Medcezir
7. Karadayı
8. Kocamın Ailesi
9. Kaderimin Yazıldığı Gün
10. O Hayat Benim
11. Asla Vazgeçmem
12. Güzel Köylü
13. Kiraz Mevsimi
14. Arka Sokaklar
15. Sungurlar
Instagram’da Top 15
1. Survivor All Star
2. Paramparça
3. Kurtlar Vadisi Pusu
4. Karagül
5. O Hayat Benim
6. Kaderimin Yazıldığı Gün
7. Kocamın Ailesi
8. Asla Vazgeçmem
9. Aşk Yeniden
10. Karadayı
11. Arka Sokaklar
12. Güzel Köylü
13. Medcezir
14. Kiraz Mevsimi
15. Sungurlar
Twitter’da Top 15
1. Karagül
2. Kurtlar Vadisi Pusu
3. Kaderimin Yazıldığı Gün
4. Survivor All Star
5. Paramparça
6. Karadayı
7. Aşk Yeniden
8. O Hayat Benim
9. Kiraz Mevsimi
10. Asla Vazgeçmem
11. Arka Sokaklar
12. Medcezir
13. Güzel Köylü
14. Sungurlar
15. Kocamın Ailesi
TOTAL Top 15
1. Karagül
2. Survivor All Star
3. Kurtlar Vadisi Pusu
4. Paramparça
5. Aşk Yeniden
6. Kaderimin Yazıldığı Gün
7. Karadayı
8. O Hayat Benim
9. Asla Vazgeçmem
10. Medcezir
11. Kocamın Ailesi
12. Arka Sokaklar
13. Kiraz Mevsimi
14. Güzel Köylü
15. Sungurlar