Kalust Şalcıoğlu

Kalust Şalcıoğlu

mail@kalustsalcioglu.com

Tüm Yazıları

Rap müziğinin önemli isimlerinden Ceza’nın ‘Suspus’ albümü, 2 Haziran’da raflarda yerini aldı. Albüm, öncesinden lansman gecesi davetiyle birlikte ulaşmıştı bana.

“40’lı yaşlara yaklaştığım günlerde rap dinlemeyi kafam kaldırmaz” diye açmamıştım bile albümü. Basın bültenine göz attım ‘YouTube’da 2 günde 800 binden fazla izlendi’ yazıyor. Ali Ağabey’den (Eyüboğlu) antrenmanlıyım tabii, sahte YouTube gösterimlerini yakalamaya.

Adımın Kalust olduğu kadar eminim ki, yazımı kaleme aldığım sıralarda gördüğüm 3 milyon izlenme tamamen gerçek, çünkü izlenme satın alınabilir ama videonun altındaki 11 bine yakın Türkçe yorumu satın alma şansı yok kimsenin.

Haberin Devamı

‘Suspus’u hangi yaş grubu nasıl yakalar bilemem ama albüm beni, şarkı sözlerindeki toplumsal mesajlarıyla büyüledi.

YILDIZLI SİNEMA
Üyesi olduğum Ataşehir Hillside City Club’da baktım havuz başında bir hazırlık. Sordum ne olduğunu; sinema gösterimi için hazırlanıyormuş havuz başı. Küçüklüğümde Büyükada’da açık hava sinemasına giderdik arkadaşlarımla, elimizde çıt çıt çekirdeklerimiz. Yengeç burcuyum, “Nostalji olsun” dedim.
O gece ‘Spy / Ajan’ filmini izledim Deniz Private Cinecity Trio Açık Hava Sineması’nda. Yaz aylarında sinema salonlarında yalnız başına olmaya alışık biri olarak bir baktım şezlonglarda onlarca kişi uzanmış. Saat 21.30’da gösterim başladığı için havuz kenarı püfür püfür esiyor, isteyen şalını üzerine almış keyif yapıyor.
Yazın serin bir ortamda ve yıldızların altında üç boyutlu film seyretmek mükemmel bir fikir.
MEGA BAĞIMLILIK
ATV’den Göktuğhan Argın’ın hazırladığı ve psikolog Esra Dalmaz’ın değerlendirmeleriyle katkıda bulunduğu sosyal medya bağımlılığı konulu haberi seyrettim.
“Hepimiz sosyal medya bağımlısıyız” diye düşünen bir kesimle, “Ne bağımlılığı, vakit öldürüyoruz işte” diyen kesim karşı karşıyaydı sokakta! Halk röportajlarında öyle ya da böyle herkes sosyal medyadan şikâyetçi. Hele hanımlar, ‘çağlar boyunca’, “Kocam benimle ilgilenmiyor”larına bir de “Eve gelince telefonu elinden düşürmüyor”ları eklemişler. Tedavisi neymiş sosyal medya bağımlılığının?
Diğer bağımlılıklar gibi kısıtlama, kullanımı saatlere bölme, internetten uzaklaşma, spor aktiviteleri...
ULUSLARARASI FESTİVAL
14 Haziran Pazar günü, Beypazarı Belediye Başkanı Sayın Tuncer Kaplan’ın davetlisi olarak ‘22. Uluslararası Geleneksel Beypazarı Festivali’ kapanış etkinliklerine katılacağım.
Ankara’nın gözbebeği Beypazarı’nda 12 - 13 - 14 Haziran tarihlerinde on binlerin katılımıyla gerçekleşecek festival, üç gün öncesinden yola çıkan ‘İpekyolu Deve Kervanı’nın karşılanmasıyla açılacak. Festival süresince mehteran konseri, yerel ücretsiz ikramlar, şiir dinletileri, TRT ‘Akşam Sefası’ programının festival alanından gerçekleştireceği canlı yayın, güreş müsabakaları, Bulgaristan, Romanya, Gürcistan, Ukrayna folklor ekiplerinin gösterileri, konserler derken dolu dolu bir eğlence yaşayacak Beypazarı severler.