Cadde 'Kanserli adamla uğraşamam' denmişti! Annesi ihanetin lafını etmedi

'Kanserli adamla uğraşamam' denmişti! Annesi ihanetin lafını etmedi

07.12.2023 - 07:05 | Son Güncellenme:

Merhum sanatçı Murat Göğebakan’ın yaşam öyküsünü beyaz perdeye taşıyan ‘Murat Göğebakan: Kalbim Yaralı’ filminin galası önceki akşam gerçekleştirildi. Kanserle mücadele ettiği dönemde ihanete uğradığı konuşulan şarkıcının annesi Hatice Göğebakan'a, dokuz yıl önce verdiği gündem olan röportaj hatırlatıldı.

Kanserli adamla uğraşamam denmişti Annesi ihanetin lafını etmedi

Murat Göğebakan: Kalbim Yaralı filminin gala gösterimi gerçekleştirildi. Sanatçının mücadelelerle geçen hayatını sinema seyircileriyle paylaşmaya hazırlanan filmin gösterimi öncesi basının sorularını yanıtlayan film ekibi duygularını dile getirdi.

Haberin Devamı

"UMARIM BENZETEBİLMİŞİMDİR"

Başrol oyuncusu Burak Sevinç, "Filme çok kısa bir sürede hazırlandık ancak yönetmenimiz aynı zamanda senaryo sürecinde de yer aldığı için onun değerlendirme ve deneyimlerinden yararlandık. Kendisinin en doğal halini yansıtmaya çalıştık. Kanser sürecini aktarabilmek için bir makyaj ve uzun saçlarını gösterebilmek için bir peruk kullanıldı. Onun dışında hiçbir şekilde plastik makyaj kullanılmadı. Şarkılar benim tarafımdan seslendirildi. Benim şahsi fikrim eğer bir biyografi filminde yer alıyorsa oyuncu kendi sesini kullanmalı diye düşünüyorum. Umarım benzetebilmişimdir ve seyirci tarafında karşılığını alır" dedi.

Kanserli adamla uğraşamam denmişti Annesi ihanetin lafını etmedi

"İKİNCİ EŞİNİ CANLANDIRDIM"

Tuvana Türkay ise şunları söyledi:

Haberin Devamı

Filmde Murat Göğebakan’ın ikinci eşini canlandırdım. Biyografi filmlerinde gerçek karakterleri canlandırdığımız için bunun ağırlığını oyuncu her zaman taşır, biz de taşıdık. Ali hocam çekim sürecinde çok destek oldu. Hiç kimseyi üzmek kırmak değil amacımız. Tüm arkadaşlarımın eline sağlık. Ortaya çok duygusal bir film çıktı.

Kanserli adamla uğraşamam denmişti Annesi ihanetin lafını etmedi

"HER ANIM EKSİK ONSUZ"

Murat Göğebakan'ın annesi de galaya katılanlar arasındaydı. Hatice Göğebakan, "Çok teşekkür ediyorum, kaleme alana, emeği geçene, en küçükten en büyüğüne herkese teşekkür ediyorum. Benim için çok duygusal anlar bunlar. Oğlum benim için bir oğuldan öteydi. Ben onunla birlikte büyüdüm. Onunla dertleşirdim, ona anlatırdım, ona danışırdım. Her anım eksik onsuz" şeklinde konuştu.

Kanserli adamla uğraşamam denmişti Annesi ihanetin lafını etmedi

"ÖLENİN ARKASINDAN KONUŞMAYALIM"

Murat Göğebakan'ın ilk eşi Sema Bekmez'in, hastanede ölüm döşeğindeyken sanatçının evlerini arabalarını ve bankadaki paralarını alıp, başka bir adamla kaçtığı ve "Ben Kanserli bir adamla uğraşamam" dediği iddia edilmişti.

Murat Göğebakan'ın annesi Hatice Göğebakan, 2014 yılında verdiği röportajda, "Oğlum kanseri yendi ama hasta yatağında eşinin ihanetine çok üzüldü" demişti. Bu sözleri hatırlatılınca Göğebakan, "Boşverelim bunları. Ölenin arkasından konuşmayalım. Lafını bile etmezsek daha iyi olur. Bana düşmez konuşmak" açıklamasını yaptı.

Kanserli adamla uğraşamam denmişti Annesi ihanetin lafını etmedi

"ÇOK DERİN ACI ÇEKTİ"

Murat Göğebakan’ın yakın dostu Murat Kekilli de galadaydı. Ünlü şarkıcı, "Daveti alınca çok duygulandım. Kardeşim gibiydi. Çok fazla anlatacak bir şey yok. Her şey yaşanılanlarda. Filmi de eminim onun gibi çok sıcak olacaktır" dedi. Gazetecilerin, "Merhumun en yakın dostuydunuz. İhanete uğradığı dönemdeki süreci anlatır mısınız?’’ sorusuna Kekilli, "Allah kimsenin başına vermesin. Çok fazla dillendirmek istemiyorum. Çok acı çekti. Taraflar rahmetli oldu. Dünyada hiçbir eylem karşılıksız kalmıyor. Bununla alakalı çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. O acıyı çok derin yaşadığına şahit oldum" dedi.

Kanserli adamla uğraşamam denmişti Annesi ihanetin lafını etmedi