Cadde Kanye West, Yahudi karşıtı söylemleri için özür diledi!

Kanye West, Yahudi karşıtı söylemleri için özür diledi!

27.12.2023 - 12:45 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz yıldan beri yaptığı ırkçı açıklamalar ve Yahudi karşıtı söylemleriyle tartışmaların odağında olan Kanye West'ten beklenmedik bir adım geldi. Ünlü rapçi, sosyal medya hesabından İbranice bir açıklama yayınlayarak, Yahudi toplumundan özür diledi.

Kanye West, Yahudi karşıtı söylemleri için özür diledi

Ünlü rapçi Kanye West, geçtiğimiz geçtiğimiz sene X (Twitter) hesabından Yahudi karşıtı paylaşımlar yapmmış ve Davud'un Yıldızı (hem Yahudi kimliğinin hem de Yahudiliğin genel kabul görmüş sembolü) ve Gamalı Haç (yaygın olarak Neo-Naziler tarafından sahiplenilmesiyle tanınmaktadır) karışımı gibi görünen bir logo yayınlayarak tüm dünyada tepki görmüştü.

Haberin Devamı

Yahudiler ve siyahlar ile ilgili nefret söylemine varan ifadeleri sonrası tüm dünyada bilinen büyük markalar rapçiyle milyon dolarlık işbirliklerini sonlandırmıştı. Menajerlik ajansı da ünlü isimle çalışmayı bırakmıştı.

Kanye West, Yahudi karşıtı söylemleri için özür diledi

ANTİSEMİTİK SÖZLERİ ÇOK KONUŞULDU

Komplo teorisyeni Alex Jones'a ile programında Hitler'i sevdiğini söyleyen West, geçtiğimiz haftalarda ise Las Vegas'taki özel bir etkinlikte antisemitik (Yahudilere karşı düşmanlık) sözler sarf etmişti. Rapçinin konuşması, kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

Kanye West, Yahudi karşıtı söylemleri için özür diledi

İBRANİCE ÖZÜR DİLEDİ!

46 yaşındaki ünlü isim, tüm bunların ardından Instagram sayfasından İbranice bir özür metni paylaştı:

Sözlerim, eylemlerimden ve planlanmamış taşkınlıklarım için Yahudi toplumundan içtenlikle özür dilerim. Niyetim kimseyi incitmek veya saygısızlık etmek değildi. Neden olmuş olabileceğim herhangi bir acıdan dolayı derin bir pişmanlık duyuyorum. Gelecekte bu konu hakkında daha fazla hassasiyet ve anlayış sağlamak için kendimden başlamaya ve bu deneyimden ders çıkarmaya kararlıyım. Affedilmek benim için önemli. Kendimi verdiğim zararı onarmaya ve birlik içinde olmaya adadım.

Kanye West, Yahudi karşıtı söylemleri için özür diledi

"UZUN BİR YOLCULUĞUN İLK ADIMI"

Kâr amacı gütmeyen bir savunma kuruluşu olan Anti-Defamation League, West'in açıklamasına cevaben CNN'e konuşarak, "Kanye West, nüfuzunu ve platformunu, sayısız zihni vahşi antisemitizm ve nefretle zehirlemek için kullanarak anlatılamaz bir hasara neden olduktan sonra; İbranice bir özür, Yahudi toplumuna ve incittiği herkese yaptıklarını telafi etme yolunda attığı uzun bir yolculuğun ilk adımı olabilir. Nihayetinde, eylemler sözlerden daha yüksek sesle konuşacaktır ancak bu ilk pişmanlık eylemi memnuniyetle karşılanmaktadır" dedi.