Cadde Kısa Kısa Cadde

Kısa Kısa Cadde

29.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Kısa Kısa Cadde

Alışveriş turunda

Haberin Devamı

Kaya Çilingiroğlu, önceki gün oğlu Hüseyin Çilingiroğlu’yla Etiler’de alışverişe çıktı. Yorumcunun 16 yaşındaki oğlunun kendi boyunu geçtiği görüldü.

Kısa Kısa Cadde

ROMANTİZM FIRTINASI

Çağlar Ökten, sahne aldığı mekanda eşi Seda Sayan ile romantizm fırtınası estirdi

Çağlar Ökten, Bodrum Turgutreis’teki Rammos Hotel’in sahnesi Rios’ta çıktı. Şarkılarını eşi için söylediğini belirten Ökten, Seda Sayan’la tanışma hikayesini anlattı. Ökten, “Bir konserinde vokal yapmam istendi. Prova için gittiğimde elim ayağım titredi. Şarkıyı gözlerinin içine bakarak söyledim” diyerek, ‘Dünyadan Uzak’ parçasını seslendirdi.

Kısa Kısa Cadde

Açılışa ünlü akını!

Başakşehir Alda Restaurant’ın açılışına ünlüler akın etti. Etkinliğe Mehmet Ali Erbil, Turgay Tanülkü , Wilma Elles, Ebru Destan, Arzu Yanardağ, Nuri Alço, Hakan Ural, Coşkun Gögen, Tolga Yüce ve Selahattin Taşdöğen katıldı.

Haberin Devamı

Kısa Kısa Cadde

Gün sayıyor

Ercan Ahi, kısa bir süre sonra yayınlayacağı çıkış şarkısı ‘Lady Şans’a klip çekti. Sözü ve müziği Ahi’ye ait projenin aranjesini El Yaso üstlendi. Klibin yönetmenliğini ise Mesmo Salur yaptı.

Kısa Kısa Cadde

Evlendiler

Sevda Dalgıç, önceki akşam Güvenç Makina Yönetim Kurulu Başkanı Dilge Emir Güvenç’le Baltalimanı Portaxe’te evlendi. Gelin arabasının arazi aracı olmasına Güvenç, “Biraz ekstrem sporlarını seviyorum. Kardeşimin özel bir ekibi var. Sevda çok istediği için onlar da sağ olsun bize jest yaptılar” şeklinde konuştu. Düğüne, Bülent Çetinaslan, Temmuz Karikutal ve Engin Yavaş da katılarak, Dalgıç’ı yalnız bırakmadı.

Kısa Kısa Cadde

Duası kabul oldu

Buray, 14. Vize Kültür Sanat Festivali’nin açılış konserinde izleyici karşısına çıktı. Sağanak nedeniyle bir gün gecikmeli gerçekleşen etkinlik için, “Bir ara odamda ‘Allah’ım ne olur yağmur dinsin. En azından alandaki insanlar ıslanmasınlar. Söz veriyorum ben burada kalacağım ve bu konseri yapacağım’ diye dua bile ettim” dedi.

Kısa Kısa Cadde

Memleketinde sahne aldı

Atiye, memleketi Hatay’da EXPO’21 etkinliklerinde sahne aldı. Şarkıcı, “Memleketimde olmaktan çok mutluyum. Pandemiden sonra ilk defa geldim. Bu gece bol bol dans edip şarkı söyleyeceğiz” diye konuştu. Atiye, gecede fenomen eserlerini seslendirdi.

Haberin Devamı

Kısa Kısa Cadde

Sezonu kapattı

Ayta Sözeri, Bodrum Üzüm Kızı’nda izleyici karşısına çıktı. Şarkıcı, “Bu gece ben yaz sezonunu kapatıyorum. Gülse Birsel’le bir filme başlıyoruz. Eylül ayında çekimlerimiz olacağı için sahnelere ara vermek zorunda kalacağım” şeklinde konuştu.

 

Kısa Kısa Cadde

‘Şarkı söylemeyi seviyorum’

Emre Kınay, Watergarden İstanbul’da konser verdi.

Kınay, “Oyunculuğu mu, yoksa şarkı söylemeyi mi daha çok seviyorsunuz?” sorusuna, “Oyunculuk ayrı bir olay. Şarkı söylemeyi seviyorum. Okurken beni dinlemeye gelenlerin sevincini de görünce ayrı mutlu oluyorum. İkisini de severek yapıyorum” yanıtını verdi.

Domates gribi salgını

Kerala bölgesinde, 2022 yılı mayıs ayında beş yaş altında görülen ve hızla artan viral bir hastalık tespit edilmiştir. Vücuttaki kızarıklıklar ve ateş yüksekliği ile seyreden hastalığa, her nedense grip virüsü (influenza) etken olmamasına rağmen ateş yüksekliği, kas ağrısı ve benzer gribal semptomların olması nedeniyle domates gribi isimlendirmesi yapılmıştır. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Servet Öztürk, konuyla ilgili, “Hastalığın tüm dünyada yaygın olan başka bir viral enfeksiyon olan el-ayak-ağız hastalığının bir varyantı olduğu düşünülmektedir. Birçok enfeksiyondan korunmanın en önemli yolu kişisel hijyen kurallarına uymak, kalabalık havalandırması iyi olmayan mekanlarda bulunmamaktır” dedi.

Haberin Devamı

Kilo değil miyom olabilir! 

Kadınların genellikle karında meydana gelen şişlikleri kilo aldığını düşünerek ihmal ettiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Selahattin Kumru, bu şişliğin miyom kaynaklı olabileceğini söyledi. Kumru, en sık görülen kadın hastalığı olan miyomların tedavisinin kolay olduğunu ifade etti. Kumru, kanama, kasık ağrısı, kısırlık ve gebelik kaybına neden olabilen, miyom gibi görünen bazı rahim tümörlerinin nadir de olsa kanser hücresi taşıyabileceğini belirtti. İHA 

Kısa Kısa Cadde

DİŞ AĞRISIYLA BAŞA ÇIKIN!

Uzmanlar basit diş ağrılarının önemli hastalıkların habercisi olabileceğine dikkat çekerek, ağrıdan kurtulmanın yollarını sıraladı

Haberin Devamı

Diş üzerinde veya çevresinde hissedilen rahatsızlık diş ağrısı olarak tanımlanıyor. Bu durumun genellikle bir diş veya diş eti probleminin habercisi olabileceği için bilinçli olunması gerektiğini söyleyen Diş Hekimi Arzu Tekkeli, hafif düzeydeki diş ağrısından kurtulmanın yollarını sıraladı:

Tuzlu su gargarası: Doğal bir dezenfektan olup aynı zamanda diş aralarında bulunan gıda artıklarının da temizlenmesine yardımcı olur.

Soğuk uygulamalar: Özellikle altta yatan nedenin travma olduğu hallerde etkili bir yaklaşım olabilir.

Sarımsak: Diş üzerinde plak oluşumuna neden olan zararlı bakterilerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.

Karanfil: İçeriğindeki yağ, ağrı hissinin kontrolünde ve o bölgedeki inflamasyonun azalmasına katkı sağlayabilir.

Kekik: Yağı su ile seyreltilerek bir pamuk vasıtasıyla etkilenen bölgeye uygulanır.

Ekran bağımlılığına karşı 7 öneri!

Çocuk Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Hepsen Mine Serin, çocuklarda ekran bağımlılığına karşı ailelere şu önerilerde bulundu:

1 Çocukların ekran kullanım süresi, içeriği, zamanı ve yerini kurallara bağlayın.

2 İki yaşından küçük çocukları kesinlikle ekrandan uzak tutun. Ellerine kesinlikle cep telefonu, tablet vermeyin.

3 Yemek sırasında ve uyumadan önceki bir saat ekran kullanımına izin vermeyin.

4 Çocukla vakit geçirilirken arka planda televizyon çalışmamasına dikkat edin.

5 Sağlıklı gelişimi için gerekli olan uyku düzeni ve fiziksel aktivitelere önem verin.

6 Tehlikeli ya da uygunsuz içerikli web sitelerine erişimi engellemek için gerekli önlemleri alın.

7 Ekran ve internet kullanımı ile ilgili alınacak önlemlerin nedenini çocuğunuza anlatıp, iş birliği yapın.

Kısa Kısa Cadde

Zencefilin faydaları

Ana vatanı Güney Çin olan zencefil pek çok hastalığın şifası... Hazımsızlıktan, soğuk algınlığına şifa veren zencefilin faydaları şunlardır:

Sindirimi kolaylaşyırma,

Gaz oluşumunu önleme,
Hamilelik ve kemoterapide bulantıları rahatlatma,
Kolesterol oranını düşürme,

Güçlü bir antioksidan,
Kalp kaslarını güçlendirme,
Romatizma tedavisi,
Kilo verme ve yağ yakımı,
Bağışıklık sistemini güçlendirme,
Grip, iştahsızlık sindirim bozukluğu, soğuk algınlığı tedavisi,
Adet sancısını ve krampları hafifletme.