Cadde Kısa Kısa Cadde

Kısa Kısa Cadde

05.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Kısa Kısa Cadde

‘Günler geçmek bilmiyor’

Haberin Devamı

İdo Tatlıses, eşi Yasemin Şefkatli’yle Vadistanbul’da objektiflere takıldı. Yeni parçası için günleri saydığını belirten şarkıcı, “Zaman geçmiyor. Çok iddialı bir eser geliyor” dedi. Şefkatli ve Tatlıses’in uyumlu tarzları ve sempatik tavırları da dikkatlerden kaçmadı.

Kısa Kısa Cadde

Enerjisiyle alkış aldı

Bora Gencer, Bodrum Turgutreis’teki Rammos Otel’in içinde yer alan Rios’ta sevenleriyle buluştu. Yaklaşık 2.5 saat boyunca sahnede kalan şarkıcı, konserini ‘Son Darbe’yle noktaladı. Gencer, enerjisiyle alkış aldı.

Kısa Kısa Cadde

20 bin kişiye seslendi

Atiye, Kütahya Tavşanlı’daki 22. Geleneksel Leblebi ve Kömür Festivali’nin ikinci gününde sahne aldı. 20 bin kişiye seslenen şarkıcı, konsere son hiti ‘Dalgana Bak’la başlayıp, ‘Salla’, ‘Budur’, ‘Ya Habibi’, ‘Mazallah’ ve ‘Soygun Var’ gibi eserlerini söyledi.

Haberin Devamı

Kısa Kısa Cadde

Türkçe konuştu

’Love and Power’ turnesi kapsamında İstanbul’a gelen ABD’li şarkıcı Halsey, KüçükÇiftlik Park’ta sahne aldı. Türk senarist Alev Aydın’dan Ender Ridley adında oğlu bulunan şarkıcı, Türkçe konuştu. Halsey, “Ne haber? Nasılsınız? Uzun süre bekledim, sizi çok özledim” dedi.

Ağlatan şarkı

Hadise, İzmir konseri sırasında ‘Küçük Bir Yol’ parçasını söylerken, ağlamaya başladı. Şarkıcının, eseri bırakıp gözyaşına boğulması ise sosyal medyanın gündemine oturdu. Hadise’nin bir anda ağlaması nisan ayında evlendiği iş insanı Mehmet Dinçerler’le arasının kötü olduğu iddialarına neden oldu.

Kısa Kısa Cadde

20 Ocak’ta vizyonda

İsmail Hacıoğlu, Hande Doğandemir, Sinan Tuzcu, Doğukan Polat, Hasan Küçükçetin ve Kerem Alışık’ın başrolünü paylaştığı ‘49’ filmi, 20 Ocak 2023’te vizyona girecek. Çekimleri Gaziantep ile Kilis’te gerçekleştirilen ve IŞİD’e esir düşen 49 Türk’ün kurtarıldığı operasyonu anlatan projenin yönetmen koltuğunda Hakan İnan oturdu.

Kısa Kısa Cadde

İklim çağrısı

Mabel Matiz, yeni parçası ‘Fan’ın klibinde gençleri ‘İklim Acil Durumu İlan Edilsin’ kampanyasına yönlendiriyor. Şarkının video’sunun bir bölümünde www.mabelknowsthetruth.com adresi çıkıyor. Kampanyanın 35 bin kişiye ulaşması hedefleniyor.

Kısa Kısa Cadde

MOTİF MODASI

Türkiye’nin sevilen modelleri, Uçan Halı Şenliği’nde sundukları motifli elbiselerle dikkat çekti.

Haberin Devamı

Simge Tertemiz, Ece Gürsel ve Gizem Özdilli, Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde bu yıl 22’ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Uçan Halı Şenliği’ne katıldı. Güzeller, ‘Yağcıbedir’den Modaya Yolculuk’ defilesinde boy gösterdi. Kıyafetler, Çoban Stilist Mustafa Şahin ile Sındırgı Akpınar Yaşam Merkezi’nde görevli kadınlar tarafından 11 ayda tamamlandı.

Kısa Kısa Cadde

Müzikle yabancı dil öğrenin

Dil öğrenmek, o dile maruz kalmayla başlar. Bunun en basit yollarından biri de şarkı dinlemektir. Müzik, yabancı dil öğrenimi için uygun bir öğrenme
yöntemidir. İşte altı adımda müzikle yabancı dil öğrenmek için ipuçları:

Şarkı sözlerini internet üzerinden arayın.

Sözleri yüksek sesle okuyun, bilmediğiniz kelimeleri öğrenin.

Şarkıyı dinleyin ve aynı anda sözlerini okuyun.

Öğrendiklerinizi pekiştirmek için şarkıyı eş zamanlı söyleyin.

Şarkıdan bir hikaye çıkarmaya çalışın.

Şarkı sözlerini yazdırın ve satırlara bölün.

Kısa Kısa Cadde

Hareketsiz yaşamın yol açtığı hastalıklar

Haberin Devamı

Diyabet: Araştırmalar Tip 2 diyabet riskinin hareketsiz kişilerde yüzde 112 daha yüksek olduğuna dikkat çekiyor. Hipertansiyon ve kan yağlarındaki bozukluklar: Hareketsizlik, kan basıncı değişikliklerine neden olduğu gibi kolesterol ve insülin duyarlılığında değişime yol açıyor. Obezite: Hareketsiz geçirilen sürenin yüzde 10 artmasıyla bel çevresi ölçümlerinde 3.1 cm. artış olduğunu gösteren çalışmalar mevcut. Kas ve iskelet sistemi hastalıkları: Hareketsiz yaşam; kemik erimesi, eklem ağrıları ve duruş bozukluğuna neden oluyor. Kanser: Hareketsiz geçirilen zaman genel kanser riskini yüzde 20 artırıyor. Kırılganlık: Günlük yaşamlarında daha uzun süre oturan bireylerin ileri yaşlarda daha kırılgan olma olasılıkları artıyor.

Kısa Kısa Cadde

ALS’YE ULTRASONLU TESPİT!

Japon uzmanlar, şüpheli ALS vakalarının ultrason cihazlarıyla erken evrede tespit edilebileceğini ortaya koydu.

Japon uzmanlar, dünya genelinde yaklaşık 200 bin kişinin sahip olduğu ALS hastalığının erken teşhisinde umut olacak bir çalışmaya imza attı. Tokuşima Üniversitesi Biyomedikal Bilimler Enstitüsü ve Wakayama Seikyo Hastanesi’nden bir grup araştırmacı, motor nöronları dejenere olan ALS hastalarında görülen kas seğirmelerini gözlemleyebilmek için geleneksel ultrason cihazlarını kullandı. 100 ALS hastası ve 100 sağlıklı bireydeki 15 kas grubunun hareketlerini gözlemleyen ekip sırt, kol ve baldır kasları dahil sekiz kas grubunda anormal seğirme yaşayan deneklerin yüzde 95.6’sının ALS belirtileri gösterdiğini saptadı. Bilim insanları, ultrason cihazlarının kolay ulaşılabilir olması nedeniyle aile hekimlerinin de şüpheli vakaları tespit edebileceğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

Bağışıklık salatası

Sonbahar yaklaşırken, değişen havalarda hasta olmamak için bağışıklık sistemimizi desteklemek şart. İşte günlük almanız gereken besin yelpazenize destekte bulunabileceğiniz beş renkli bağışıklık salatası tarifi:

Malzemeler: Yarım demet roka 1 orta boy havuç 2 adet bebek turp 4-5 dilim domates kurusu Izgara patlıcan 6 kaşık kinoa (veya buğday) 8 kaşık nohut (veya mercimek) 2 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 adet limonun suyu

Yapılışı: Tüm malzemeleri istediğiniz büyüklükte bölüp karıştırarak, ana öğünde tüketebilirsiniz.